Αρχική > Featured > Πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη

Πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη

Πανεύκολα ρολά κανέλας μόνο με 2 βασικά συστατικά, χωρίς μαγιά, χωρίς ζάχαρη, με φρούτα της επιλογής σας!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Μερίδες: 8-9 ρολάκια

Υλικά

1 + 3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα ελληνικό γιαούρτι (μπορεί να αντικατασταθεί με το γιαούρτι καρύδας)

1 κουταλιά της σούπας ερυθριτόλη ή ζάχαρη της επιλογής σας

1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος τριμμένος

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση

1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο της επιλογής σας

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/4 φλιτζάνι ερυθριτόλη ή ζάχαρη της επιλογής σας

6-7 φράουλες ή μήλο ή μπανάνα ή μάνγκο σε λεπτές φέτες

Για το γλάσο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κάσιους

ή

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι + 2 κ.σ. ερυθριτόλι ή μέλι +1/4 εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό, την βανίλια, τον τριμμένο λιναρόσπορο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχει δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στη κουζίνα. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την μεταφέρουμε στην αλευρωμένη επιφάνεια. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή, μην σας ανησυχεί. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή τα χέρια σας πιέστε το ζυμαράκι να ανοίξει σε ορθογώνιο σχήμα 15×20 εκ. Εάν κολλάει πολύ προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.

Με ένα πινέλο ή κουτάλι απλώνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας παντού πάνω στη ζύμη. Με τα χέρια μας σκορπίζουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα ερυθριτόλης-κανέλας και από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τις λεπτές φέτες φράουλας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.

Με ένα πριονωτό, κατά προτίμηση, μαχαίρι κόβουμε το ρολό στη μέση και μετά πάλι στη μέση κάθετες φέτες περίπου 4 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 12×15 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 15-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα (δεν τα παραψήνουμε γιατί θα γίνουν σκληρά).

Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα γαρνίρουμε με το βούτυρο κάσιους ή γλάσο.

Τη συνταγή βρήκαμε στο konasfoodcreations.gr