Αρχική > Featured > «Πάλευα 14 ώρες στη θάλασσα»: Συγκλονίζει ο διασωθείς από το ναυάγιο στις Οινούσσες

«Πάλευα 14 ώρες στη θάλασσα»: Συγκλονίζει ο διασωθείς από το ναυάγιο στις Οινούσσες

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών για τον εντοπισμό του 22χρονου ελληνοαμερικανού που αγνοείται από το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν βυθίστηκε το σκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με τον πατέρα του, την αδερφή του και τον νονό του.

Ο 58χρονος Ιωάννης Πολιτάκης, νονός του αγνοούμενου, μίλησε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha: «Δεκατέσσερις ώρες πάλευα μέσα στη θάλασσα. Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, έστω στην Τουρκία. Προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός. Φύγαμε στις 2:00 το μεσημέρι και στις 3:25 το σκάφος πήρε νερό. Παίρνω ένα μπουγέλο και βγάζω το πρώτο. Μόλις πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο, το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμνη. Η πλώρη του επάνω. Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται και κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου μιάμιση ώρα.

Προσπάθησα και έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, για να πιαστούμε. Το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί. Κάποια στιγμή ο γιος θεώρησε σωστό να αφήσει το σχοινί και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες. Η αδελφή του παιδιού μόλις είδε ότι ο Γιάννης δεν γύριζε πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει και αυτή το σχοινί, να πάει να τον φέρει».

Η 24χρονη αδελφή του αγνοούμενου εντοπίστηκε σώα από αλιευτικό σκάφος τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ λίγες ώρες αργότερα περισυνελέγη από ναυαγοσωστικό σκάφος η σορός του 68χρονου πατέρα της. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα με τη συμμετοχή θαλάσσιων και εναέριων μέσων.