Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι μισο-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εναλλακτική, με γιαούρτι και φυτική σαντιγί. Λιγότερες θερμίδες κι ένα ωραίο απογευματινό, δροσερό γλυκό!

Υλικά (για 6 μερίδες)

500 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
400 γρ. φυτική σαντιγί
600 γρ. βερίκοκα
20 ml λεμόνι
200 γρ. ζάχαρη
6 ποτήρια ή μπολ πλαστικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Βράζουμε τα βερίκοκα για 5’ μαζί με τη μισή ζάχαρη και το λεμόνι. Την υπόλοιπη ζάχαρη, την ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σαντιγί, ανακατεύοντας για να ενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε στα ποτήρια/μπολ μια στρώση από τα βρασμένα βερίκοκα και από πάνω το μείγμα γιαουρτιού που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε από πάνω, ακόμα λίγο σιρόπι από τα βερίκοκα και εάν θέλουμε, τριμμένα μπισκότα. Αφήνουμε τα μπολάκια στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου.

από Μαρία Ιωαννάτου