Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει, προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή λίγο από τον χρόνο και το αίμα του. Φέτος η χώρα μας έχει αναλάβει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας μέσω του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς, το ΕΚΕΑ οργανώνει ποικίλες δράσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, οι οποίες κορυφώνονται σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εκπροσώπων από τα κέντρα αίματος της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, καθώς και με την τελετή παράδοσης της σημαίας της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στους εκπροσώπους της Ρουάντα που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του 2019.

Το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι «Να είσαι εκεί για τον άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή» και εστιάζει στην αιμοδοσία ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού. Το παρακάτω βίντεο με όχημα μία σταγόνα μάς ταξιδεύει σε διάφορες ιστορίες, όπου κοινός τόπος όλων είναι η προσφορά, η συμμετοχή και η αλληλεγγύη. Στο ταξίδι της ζωής κάθε ιστορία θα μπορούσε να είναι η δική μας -η έγκυος που νοσηλεύεται, το θύμα του τροχαίου, το παιδάκι που μεταγγίζεται, θα μπορούσαν να είναι κομμάτι από εμάς, μέρος της ταυτότητας μας.

Δείτε το βίντεο:

από Μαρία Ιωαννάτου