Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη “Μετά τα Μεσάνυχτα” ήταν η γνωστή παρουσιάστρια Αθηναϊς Νέγκα και η συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, στράφηκε στην απώλεια του πατέρα της, ηθοποιού Χρήστου Νέγκα, με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο.

Ο πνιγμός

Στις 21 Ιουνίου του 1981, ο Χρήστος Νέγκας ήταν μόλις 45 ετών. Ο ηθοποιός κολυμπούσε στα νερά παραλίας της Αναβύσσου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, λουόμενοι εντόπισαν ένα σώμα να επιπλέει, τον τράβηξαν στην ακτή, όμως ήταν ήδη αργά. Ο Χρήστος Νέγκας ήταν ήδη νεκρός. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, υπέστη καρδιακή προσβολή την ώρα που κολυμπούσε.

Η κόρη του ήταν τότε μόλις 7 χρόνων. «Θυμάμαι στιγμές με τον πατέρα μου. Εγώ πήγα σχολείο, με διάβαζε ο μπαμπάς μου, με έμαθε να διαβάζω. Μέχρι τα 7 περίπου πιστεύεις ότι ο μπαμπάς σου είναι Σούπερμαν, πιστεύεις ότι είναι άτρωτος, δεν τον έχεις απομυθοποιήσει ακόμα» λέει σήμερα στην Ελεονώρα Μελέτη.


Όπως παραδέχεται η Νέγκα, το γεγονός αυτό σημάδεψε τη ζωή της αποφασιστικά. «Ότι είμαι στη ζωή είμαι εξαιτίας της απώλειας του πατέρα μου» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Είδα τον θάνατο του πατέρα μου στο δελτίο ειδήσεων. Είναι μια απώλεια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις ποτέ, είναι πολύ άγρια, πολύ άσχημη…»

Χαρακτηρίζει τον θάνατο του πατέρα της, Χρήστου Νέγκα, σαν «μπάλα γύρω από το πόδι που σε τραβάει στον πάτο», διαπιστώνει όμως πως με τα χρόνια αποτέλεσε και μια μορφή ελευθερίας «που σε κάνει να σταθείς στα πόδια σου».

 

https://www.iefimerida.gr/zoi/hristos-negkas-o-zen-premie-poy-pnigike-sta-45-toy

 

από Σοφία Κωστάρα