Αρχική > Featured > Όταν ο Ένιο Μορικόνε «έντυσε» τον Οίκο Dolce & Gabbana στη Σικελία- Δείτε το σπάνιο φιλμ

Όταν ο Ένιο Μορικόνε «έντυσε» τον Οίκο Dolce & Gabbana στη Σικελία- Δείτε το σπάνιο φιλμ

Το Athens Fashion Film Festival αποτίει φόρο τιμής στον μαέστρο Ennio Morricone και κάνει ένα “διάλειμμα” από τη συνήθη ροή του. Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε το περσινό show του Οίκου Dolce & Gabbana, στη Σικελία, με εξαίσια μουσική επένδυση το original soundrack της ταινίας “C’era Una Volta Il West – Once Upon A Time In The West” που συνέθεσε ο Ennio Morricone.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο εμβληματικός δημιουργός αποχώρησε οριστικά, για να λάβει τη θέση στο Πάνθεον που δικαιωματικά του ανήκει. Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά αυτό το παράθυρο μεταξύ εγκόσμιων και Ολύμπου, μεταξύ Γης και Παραδείσου, είναι φτιαγμένο από τις παρτιτούρες του…

Λίγα λόγια για το film “Dolce & Gabbana | Alta Moda, Valley of the Temples, July 2019

Ένα χρόνο πριν, οι Dolce & Gabbana “κατέλαβαν” τον αρχαιοελληνικό Ναό της Κονκορδίας, στο νότιο άκρο της Σικελίας, για να παρουσιάσουν ένα ντεφιλέ μυθικών διαστάσεων. Η κεντρική ιδέα ήταν, μέσα από δύο show αφιερωμένα στην εμμονή των Ιταλών με το κλασικό, το διαχρονικό και το τέλειο, να ζωντανέψουν το Πάνθεον.

Ο σηκός (πυρήνας) του Ναού ήταν για πρώτη φορά προσβάσιμος στο κοινό, 2500 περίπου χρόνια μετά την ανέγερσή του. Το αλλόκοσμο σκηνικό μάς μετέφερε στον Όλυμπο, όπου παρελαύνουν αιθέριες κάθε λογής θηλυκές θεότητες, ντυμένες με 125 συνολικά Alta Moda κομμάτια.

Για 50 περίπου λεπτά όλα κινούνται σε ένα υπερβατικό επίπεδο, ένα κοσμογονικό σύμπαν που κοιτάζει μόνο τους αθανάτους. Η Κονκορδία (ή Ομόνοια ή Αρμονία στα ελληνικά) αναζήτησε ανάμεσά τους μια μελωδία κατάλληλη να συνοδεύσει την περίσταση. Τελικά τη βρήκε, κοιτάζοντας μέσα από ένα παράθυρο στον κόσμο των θνητών. Ήταν κρυμμένη μέσα στην απολλώνια κεντρική σύνθεση του “Κάποτε στη Δύση”. Κατάλαβε πως αν υπήρχε ένας μαέστρος ικανός να επενδύσει με τις νότες του την κατοικία των Θεών, αυτός ήταν ο Ennio Morricone.

Δείτε την ταινία παρακάτω…

Το film “Dolce & Gabbana | Alta Moda, Valley of the Temples, July 2019” έχει διάρκεια 48′.