Αρχική > Celebrities > Όταν η Μαίρη Χρονοπούλου φωτογραφήθηκε γυμνή στα 54 και έκανε τους άντρες να παραληρούν!

Όταν η Μαίρη Χρονοπούλου φωτογραφήθηκε γυμνή στα 54 και έκανε τους άντρες να παραληρούν!

Η Μαίρη Χρονοπούλου, μία από πιο εντυπωσιακές και ταλαντούχες ηθοποιούς που μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’60, κλείνει σήμερα τα 86 χρόνια της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Σακελλάριου-Γιανακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσος στο «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ το 1954, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Τελευταίο Ψέμμα» του Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ. Από το 1963 και μετά πρωταγωνιστεί σε πλειάδα δραματικών ταινιών της Φίνος Φιλμ, και όχι μόνο, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους άντρες πρωταγωνιστές της εποχής, όπως Κούρκουλος, Γεωργίτσης, Παπαμιχαήλ, Φούντας, Αλεξανδράκης.

Το εξώφυλλο στο Playboy

Όταν το 1987 η Μαίρη Χρονοπούλου φωτογραφήθηκε γυμνή από τον Ντίνο Διαμαντόπουλο για το Playboy, το περιοδικό σημείωσε εμπορική επιτυχία. Αν και είχε περάσει τα 40, η ηθοποιός συνέχιζε να αποτελεί sex symbol και εντυπωσίαζε τον αντρικό πληθυσμό, με το καλλίγραμμο κορμί της.

Η ηθοποιός είχε ταυτίσει το όνομά της με τη σεξουαλικότητα αρκετό καιρό πριν, όταν πρωταγωνιστούσε σε ταινίες του ’60. Οι ρόλοι που ενσάρκωνε απέπνεαν πάντα δυναμισμό και θηλυκότητα. Αν και οι εμφανίσεις της δεν ήταν ιδιαίτερα προκλητικές, η Χρονοπούλου διέθετε την ομορφιά και το κορμί που έκανε την αντρική φαντασία να καλπάζει.

Η προσωπική ζωή της

Τον Αύγουστο του 1975 παντρεύτηκε τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή Δήμο Μπότσαρη. Υπήρξε αρραβωνιασμένη για τρία χρόνια με τον ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη. Έχει βαφτίσει τον γιο του Νίκου Κούρκουλου, Άλκη Κούρκουλο. Τον Αύγουστο του 1999 υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, που την ανάγκασε να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε κάποια φάση της ζωής της είχε μείνει εννέα ημέρες κλινικά νεκρή, όπως έχει δηλώσει η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξη. Έχει 100% αναπηρία, σύμφωνα με όσα έχει πει, αλλά το παλεύει γενναία.

Η αποκάλυψη για την περιουσία της

Η Μαίρη Χρονοπούλου έχει κάνει κάτι που πολλοί δεν θα τολμούσαν ή δεν θα σκέφτονταν. Έχει φροντίσει να τακτοποιήσει την περιουσία της μετά τον θάνατό της. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό «Λοιπόν» ο φίλος της Μάκης Δελαπόρτας, είχε αποκαλύψει:

«Η Μαίρη είναι πολύ φιλοσοφημένος άνθρωπος, έχει γράψει ήδη όλη την περιουσία της στο Χαμόγελο του Παιδιού, που αυτό δεν το κάνει κανείς εν ζωή, να είναι φιλοξενούμενη στο σπίτι της. Είναι από τις γυναίκες που έχουν μεγαλώσει με ωριμότητα, στωικότητα σκέψης και φιλοσοφίας της ίδιας της ζωής».