Έχετε και σεις φίλους που ποστάρουν στο Facebook την fitness ρουτίνα τους; Ας είμαστε ειλικρινείς, μπορεί αυτό το άτομο να είστε εσείς! Επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο Brunel στο Λονδίνο ερεύνησαν γιατί τόσοι άνθρωποι δημοσιοποιούν την αθλητική τους καθημερινότητα στα social media. Τα συμπεράσματα δεν είναι και τα καλύτερα!

Οι άνθρωποι που αρέσκονται να δημοσιοποιούν την αθλητική τους ρουτίνα τείνουν να είναι ναρκισιστές, υποστηρίζει η έρευνα. Πρώτος στόχος τους είναι να καυχηθούν για το πόση ώρα ξοδεύουν στην εμφάνισή τους. “Οι νάρκισσοι ανανεώνουν συχνά το profile τους με κατορθώματα που ξεκίνησαν από την ανάγκη τους για προσοχή και επιβεβαίωση από την κοινότητα του Facebook”, καταλήγει η έρευνα.

Τα πολλά likes αυτών των post δεν σημαίνει και αποδοχή ή επιβράβευση, αφού, όπως τονίζεται στην μελέτη, όσοι κάνουν like δεν δείχνουν απαραίτητα το πόσο τους αρέσουν αυτές οι εικόνες. Μπορεί, απλώς, να είναι ευγενικοί προς τους φίλους τους και κατά βάθος να κατακρίνουν τις τόσο εγωιστικές επιδείξεις τους! 

Μήπως το άλλο σου μισό είναι νάρκισσος;

Γιατί μας αρέσουν μόνο εκείνοι που αγαπούν τον εαυτό τους;

από sstrempa