Κορυφαίοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι ο χρόνος που περνάμε με τη μητέρα μας μπορεί να επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής της και να την κάνει πιο ευτυχισμένη.Η μελέτη παρακολούθησε 1.600 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας 71 ετών και διαπίστωσε ότι όσοι ήταν μόνοι διατηρούσαν σταθερά υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ενώ το 23% αυτών πέθαναν μέσα σε έξι χρόνια από τη μελέτη. Αυτό συγκρίνεται με το 14% εκείνων που είχαν φίλους και παρέμειναν μαζί με τα παιδιά και την οικογένειά τους.

Επίσης, αυτό βοηθά τους παππούδες να περνούν περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια τους. Εκτός όμως από την παρέα με ηλικιωμένους συγγενείς όπως η γιαγιά και η μητέρα σας, οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να κάνετε νέες φιλίες στα μεταγενέστερα χρόνια της ζωής σας.

Γιατί η παρέα με ηλικιωμένους είναι σημαντική

Οι ηλικιωμένοι είναι αρκετά ανεκτικοί στις ατέλειες και τις ιδιοσυγκρασίες των φίλων τους, περισσότερο από τους νεαρούς ενήλικες. Γνωρίζουν για τι αξίζει να αγωνιστούν και για τι όχι. Και το άλλο πλεονέκτημα του να κάνετε παρέα με τη μαμά και τη γιαγιά σας; Είναι μια καλή ευκαιρία να σας μάθουν όλες εκείνες τις συνταγές που ξετρελαίνουν την οικογένεια! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε!


από Μαρία Ιωαννάτου