Η 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, όπως όλα δείχνουν όμως έχουν προκύψει κάποια θέματα με την παρουσίαση της τελετής. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, μετά την ανάθεση στον Κέβιν Χαρτ που παραιτήθηκε τελικά λόγω παλαιότερων ομοφοβικών σχολίων του στο διαδίκτυο, η τελετή απονομής είναι πολύ πιθανό να παραμείνει «ακέφαλη» μετά από τρεις δεκαετίες.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους παραγωγούς να επιλέγουν μερικά ονόματα πρώτης γραμμής που θα παρουσιάσουν διάφορα τμήματα της τελετής, αντί να βασιστούν σε ένα μόνο πρόσωπο.

Θυμίζουμε ότι ο Χαρτ ξεκαθάρισε στην εκπομπή Good Morning America ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην παρουσίαση, γιατί δεν έχει χρόνο. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το επιχειρήσει στο μέλλον: «Η πρόταση έγινε, την δέχθηκα, ενθ

Την τελευταία φορά που τα Όσκαρ δεν είχαν παρουσιαστή ήταν το 1989, μία απονομή που έχει χαραχτεί στη μνήμη των Οσκαρόφιλων (και μη) ως αυτή με την πιο αμήχανη, ανέμπνευστη και άβολη έναρξη των βραβείων. Στην εισαγωγή του σόου η νεαρή τότε ηθοποιός Αϊλίν Μπόουμαν ντυμένη Χιονάτη κατέληξε να χορεύει έξαλλα στη σκηνή, παρέα με τον Ρομπ Λόου να τραγουδά, σε ένα σουρεάλ 11λεπτο που κατέστρεψε καριέρες και προκάλεσε τη μήνη ηθοποιών και σκηνοθετών, οι οποίοι υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στην Ακαδημία δηλώνοντας πως «αποτελούσε ντροπή για ολόκληρη την κινηματογραφική κοινότητα».ουσιάστηκα που συνέβη. Ωστόσο δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε. Αυτήν τη στιγμή και από άποψη χρονικών περιθωρίων, δεν έχω πραγματικά τον χρόνο να το κάνω.», εξήγησε ο Χαρτ.

από Μαρία Ιωαννάτου