Αρχική > Gossip > Οριστικό… διαζύγιο για Χάρι και Ουίλιαμ – Χωρίζουν την περιουσία που τους άφησε η Νταϊάνα

Οριστικό… διαζύγιο για Χάρι και Ουίλιαμ – Χωρίζουν την περιουσία που τους άφησε η Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι συμφώνησαν να χωρίσουν τα μελλοντικά έσοδα από το ίδρυμα της μητέρας τους μεταξύ των φιλανθρωπικών τους οργανώσεων, καθώς ολοκληρώνουν τις λεπτομέρειες της ξεχωριστής εργασιακής τους ζωής, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.

Μια συμφωνία μεταξύ του Royal Foundation του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ και του εγκαταλελειμμένου πλέον Sussex Royal Foundation του Χάρι και της Μέγκαν υπεγράφη τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με οικονομικά έγγραφα που έρχονται στο φως.

Η συμφωνία έγινε μόλις ένα μήνα πριν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανακοινώσουν ότι σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Τον Απρίλιο του 2013 το ίδρυμα Royal Foundation πήρε τον νόμιμο έλεγχο του The Diana, Princess of Wales Memorial Fund για να διαφυλάξει τα μελλοντικά έσοδα. Αν και το ίδρυμα δεν συγκεντρώνει χρήματα, κατά καιρούς λαμβάνει κάποιες δωρεές ή κληροδοτήματα και το σύνολο των πόρων μοιράζεται στα ιδρύματα που επιλέγουν ο Χάρι και ο Ουίλιαμ.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον το Sussex Royal ως κύριο φιλανθρωπικό τους όχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο και, ως εκ τούτου, το μερίδιό τους θα δοθεί σε άλλη φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής του Χάρι. Εκείνος ζήτησε το μερίδιο του να δοθεί στο ίδρυμα Sentebale, το οποίο βοηθά φτωχούς και πάσχονες με AIDS στη Μποτσουάνα και το Μαλάουι.

Ο Χάρι και η Μέγκαν που ζουν πλέον στο Λος Άντζελες δουλεύουν πάνω στην ίδρυση της νέας φιλανθρωπικής τους οργάνωσης, Archewell, τους τελευταίους μήνες. Από την άλλη, το Royal Foundation παραμένει το κύριο φιλανθρωπικό όχημα για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ.