Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Οργή και απίστευτη ταλαιπωρία για τη στάση εργασίας στο Μετρό- Για 21 υπαλλήλους ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες Αθηναίοι!

Οργή και απίστευτη ταλαιπωρία για τη στάση εργασίας στο Μετρό- Για 21 υπαλλήλους ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες Αθηναίοι!

Η ξαφνική και απρόσμενη απόφαση για στάση εργασίας στο Μετρό σήμερα, Τρίτη, προκάλεσε για ακόμη μία φορά ταλαιπωρία σε επιβάτες που δεν μπορούσαν να πάνε στη δουλειά τους και κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους.

Όταν δε έγινε γνωστό πως η στάση εργασίας αποφασίστηκε για τη μετακίνηση 21 υπαλλήλων από διοικητικές θέσεις σε εκδοτήρια, ακολούθησαν αντιδράσεις οργής από πολίτες, επιβάτες και οδηγούς που καταταλαιπωρήθηκαν στους δρόμους. Ενδεικτικές είναι οι αντιδράσεις και τα σχόλια οργής στο Τwitter που σχολίαζαν ποικιλλοτρόπως τα όσα σουρεαλιστικά συνέβησαν.

Πιο συγκεκριμένα, η στάση εργασίας των υπαλλήλων στο Μετρό πραγματοποιήθηκε από ένα μόνο σωματείο, το ΣΕΛΜΑ, με θέμα την επανατοποθέτηση σε θέσεις εκδοτών 21 ατόμων τα οποία με διάφορους τρόπους είχαν αποχωρήσει από τα εκδοτήρια προς διάφορες διοικητικές υπηρεσίες γραφείου. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς στο παρελθόν είχαν απασχοληθεί ως εκδότες, ενώ τέσσερις εργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στον έλεγχο κομίστρου και κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή ζητήθηκε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα αποκάλυψε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.