Αρχική > Cinema > Όνορ Μπλάκμαν: Πέθανε το πανέμορφο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Όνορ Μπλάκμαν: Πέθανε το πανέμορφο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Η  Όνορ Μπλάκμαν, που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως το «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ «Πούσι Γκαλόρ» τη δεκαετία του 1960, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά της.

Η Βρετανίδα ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Σάσεξ της νότιας Αγγλίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη στην εφημερίδα Guardian.

«Εκτός από το γεγονός ότι ήταν μια πολύ αγαπημένη μητέρα και γιαγιά, ήταν μία εξαιρετική ηθοποιός με δημιουργικό ταλέντο. Με έναν εξαιρετικό συνδυασμό ομορφιάς, μυαλού, ανδρείας και φυσικής ανιδιοτέλειας. Μαζί με τη μοναδική φωνή της και την αφοσιωμένη, εργασιακή ηθική, πέτυχε μια απαράμιλλη εικονική θέση στον κόσμο του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας και με απόλυτη δέσμευση για την τέχνη της και τον απόλυτο επαγγελματισμό της σε όλες της τις προσπάθειες, συνέβαλε σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραγωγές της εποχής μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γεννημένη στο ανατολικό Λονδίνο από μεσαίας τάξης οικογένεια – ο πατέρας της ήταν δημόσιος υπάλληλος – η Όνορ Μπλάκμαν μετά από σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama, είχε μικρούς ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο «A Night to Remember» (1958) και τη σειρά «The Four Just Men» (1959-60).

Η Μπλάκμαν στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες» (1963), ο «Shalako» (1968) κ.λπ. Το 1990, πρωταγωνίστησε στη sitcom του TV «The Upper Hand».

Η ικανότητά της στις πολεμικές τέχνες τη βοήθησε να πάρει τον ρόλο της Πούσι Γκαλόρ στον «Χρυσοδάκτυλο» δίπλα στον εμβληματικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, εκτοξεύοντας την καριέρα της.

Αξιομνημόνευτη ήταν και η ερμηνεία της, ως Κάθι Γκέϊλ, στους τηλεοπτικούς «Avengers».