Τι απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης στο ερώτημα γιατί δεν ανοίγουν τα κέντρα αισθητικής

τι-απαντά-ο-αδ-γεωργιάδης-στο-ερώτημα-γ

Κι ενώ κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών έχουν ανοίξει εδώ και 2 εβδομάδες, στην αναμονή έχουν μείνει τα κέντρα αισθητικής της χώρας μας που παραμένουν σε αναστολή δίχως να γνωρίζουν πότε θα επαναλειτουργήσουν. Μάλιστα για να διαμαρτυρηθούν έστειλαν και επιστολή στον πρωθυπουργό.

«Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε στην εργασία μας», λέει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (ΟΣΕΔΑΕ) κυρία Μάγδα Χουρίδου.

Η κυρία Χουρίδου εξήγησε πως τα κέντρα αισθητικής είναι στον ίδιο ΚΑΔ με τα κομμωτήρια και τα κέντρα ονυχοπλαστικής. Ωστόσο ο/η αισθητικός έχει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Δεν ξέρω γιατί με δεδομένα της ΕΕ δηλώνεται το επάγγελμά μας στον ίδιο ΚΑΔ μαζί με τα κομμωτήρια, ενώ τα εργαστήρια αισθητικής είναι επάγγελμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να ερεθίσετε τα μάτια σας

Επίσης επέκρινε το γεγονός πως «αρκετοί γιατροί κάνουν εφαρμογές της αισθητικής (πχ αποτριχώσεις, λέιζερ) στα ιατρεία τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κλάδος αριθμεί περί τα 3000 μέλη σε όλη την χώρα. «Αυτό το διάστημα που είμαστε κλειστά έχουμε πάρει επιστρεπτέες, όμως κι αυτό είναι ένα δάνειο που πρέπει να επιστρέψουμε. Και τα χρήματα πηγαίνουν για να πληρώσουμε πάγια έξοδα. Δεν είναι μόνο το ενοίκιο, είναι και οι λογαριασμοί (ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, νερό κλπ)».

Η κυρία Χουρίδου υπογράμμισε πως τα κέντρα αισθητικής ούτως ή άλλως χρησιμοποιούσαν μάσκες και γάντια πριν την έλευση της πανδημίας. Απλά τώρα έχουν κάνει τα μέτρα προστασίας πιο λίγο αυστηρά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Τέλος συνέστησε στους καταναλωτές να δέχονται υπηρεσίες αισθητικής μόνο από τα νόμιμα εργαστήρια αισθητικής.

Τι λέει ο νόμος για τα εργαστήρια αισθητικής

Η νομοθεσία που διέπει τα Εργαστήρια Αισθητικής βρίσκεται στο ΦΕΚ 361/1969 και είναι η πιο παλιά νομοθεσία που υπάρχει εν ισχύ για Άδειες Λειτουργίας. Ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση να υπάρχουν οι ακόλουθοι χώροι : χώρος αναμονής, χώρος εργαστηρίου, χώρος αποστείρωσης εργαλείων, αποδυτήρια και WC με ντουζ.

Αυτοί οι χώροι θα πρέπει να χωρίζονται φυσικά και γενικά δεν γίνεται αποδεκτό εργαστήριο αισθητικής που στο σύνολο του είναι μικρότερο από 40 τετραγωνικά μέτρα.

Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Μιλώντας σήμερα νωρίτερα στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που το επαναφέρει συνεχώς, αλλά οι λοιμωξιολόγοι είναι εκείνοι που διαφωνούν με το άνοιγμα των εργαστηρίων αισθητικής. Ο ίδιος είπε πως έχει εισηγηθεί να ανοίξουν, ότι οι κανόνες τηρούνται και είναι χρήσιμα σε πολύ κόσμο, αλλά ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.”

Σχετικά Άρθρα
Ποια είναι φέτος η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ; Μάθε για το "no makeup makeup"
Ποια είναι φέτος η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ; Μάθε για το “no makeup makeup”
Είσαι κοντά στα 40; H σειρά της Caudalie με vegan κολλαγόνο είναι για σένα
Είσαι κοντά στα 40; H σειρά της Caudalie με vegan κολλαγόνο είναι για σένα
Αυτό είναι το φετινό Pink Ribbon Bracelet για τη διάδοση του μηνύματος #TimeToEndBreastCancer
Αυτό είναι το φετινό Pink Ribbon Bracelet για τη διάδοση του μηνύματος #TimeToEndBreastCancer
5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα
5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα
5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας
5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας
"Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα. Πώς μπορώ να τα κάνω να φαίνονται μικρότερα;"
“Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα. Πώς μπορώ να τα κάνω να φαίνονται μικρότερα;”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του