Θέλεις λαμπερή επιδερμίδα στις διακοπές; Δες τους 6 τρόπους για να τα καταφέρεις!

Έστω κι αν έχετε ήδη αρχίσει να ετοιμάζετε βαλίτσες, υπάρχει ακόμα χρόνος για να ανανεωθείτε και να ξεκινήσετε τις διακοπές σας ξεκούραστη και με λαμπερή όψη. Οι επιλογές που παρέχει η Πλαστική/Αισθητική Χειρουργική είναι πολλές και μπορούν να εφαρμοστούν μόνες τους ή σε συνδυασμό, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες του κάθε ενδιαφερομένου.

Πέραν της ανανεωμένης εμφάνισης, όμως, οι θεραπείες αυτές έχουν και προστατευτική δράση. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια εποχή που το δέρμα είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και τη θερμότητα, με δυσάρεστες συνέπειες.

Οι εν λόγω εφαρμογές διενεργούνται χωρίς κανέναν περιορισμό και τους καλοκαιρινούς μήνες. Περιλαμβάνουν μηχανήματα και ενέσιμα υλικά και στοχεύουν στην βαθιά ενυδάτωση και ανανέωση του προσώπου, αλλά και την πρόληψη των πανάδων και των φωτοαλλεργιών, των ευρυαγγειών, της αφυδάτωσης και της φωτογήρανσης. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος, βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ), βλαστοκυττάρων ή PRP προσδίδουν μια πιο νεανική όψη, σβήνοντας τα σημάδια του χρόνου και της έκφρασης.

«Το δέρμα θα γίνει πιο λαμπερό, οι μικρές ρυτίδες θα εξαφανιστούν, οι μεγαλύτερες θα γίνουν πιο αχνές, σημάδια από πανάδες και ακμή ή θα φύγουν ή θα βελτιωθούν, ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος. Παράλληλα, το οβάλ του προσώπου και το σχήμα των ματιών θα πάρουν καλύτερη κλίση σε πρόσωπα που έχουν πέσει», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Οι διαθέσιμες επιλογές

1. Μηχανήματα

Πρόκειται για εξελιγμένης τεχνολογίας μηχανήματα (πολωμένο φως ή ραδιοσυχνότητες), με πολλαπλές ενδείξεις, όπως ανάπλαση-ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιξη, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων, καθώς και περιορισμός των διεσταλμένων πόρων κ.ά.

Η θεραπεία είναι μια ανώδυνη διαδικασία που μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η διαφορά είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, με το αποτέλεσμα να γίνεται προοδευτικά καλύτερο.

2. Μεσοθεραπείες

%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf0

Μπορούν να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφυδάτωσης, λεπτών γραμμών, θαμπής όψης κ.ά. και απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας. Προκαλούν αντιγήρανση, συγκρατούν το νερό κάτω από το δέρμα και διατηρούν την επιδερμίδα λεία, ενυδατωμένη και νεανική. Οι μεσοθεραπείες είναι μια μέθοδος ασφαλής και γρήγορη και εφαρμόζονται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

3. Βοτουλινική τοξίνη (μπότοξ)

Ενδείκνυται για τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό. Η διαδικασία είναι απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά, ενώ ενδείκνυται για κάθε ηλικία, εφόσον υπάρχουν έντονες ρυτίδες έκφρασης. Το αποτέλεσμα της μεθόδου διαρκεί περίπου 5-6 μήνες, ανάλογα με το περιστατικό.

4. Υαλουρονικό οξύ

Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων, των «κενών», των ημιατροφικών σημείων κ.λπ. Επίσης, για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, βαθιών ρινοχειλικών ρυτίδων, αύξηση όγκου ή και περιγράμματος των χειλιών, αύξηση όγκου ζυγωματικών και διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια.

5. Βλαστοκύτταρα

%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf2

Τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο έντονες τάσεις στην Αισθητική Χειρουργική είναι η χρήση των βλαστοκυττάρων, είτε μόνα τους, είτε σε συνδυασμό με μηχανήματα.

«Κατά την εφαρμογή της διαδικασίας, λαμβάνεται λιπώδης ιστός από σημείο στο οποίο υπάρχει περίσσεια, γίνεται ειδική επεξεργασία, απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα και στη συνέχεια, εγχύονται είτε διάχυτα σε κάποια σημεία του προσώπου και του λαιμού, είτε στοχευμένα στις ρινοχειλικές αύλακες, στα χείλη, στο μεσόφρυο, ακόμη και κάτω από τα μάτια, όπου το δέρμα είναι λεπτό και συνήθως εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι. Η εφαρμογή αυτή ενισχύει την κολλαγονογένεση, με μακροχρόνια αποτελέσματα. Παράλληλα, όμως, λειτουργεί και ως filler, οπότε μπορεί να εφαρμοστεί και αντί για υαλουρονικό οξύ. Το αποτέλεσμα, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έναν χρόνο», εξηγεί η Δρ Σεφέρη – Δανιήλ.

6. PRP

Είναι η φυσική μορφή της μεσοθεραπείας και ονομάζεται «αυτόλογη μεσοθεραπεία». Η εφαρμογή της ξεκινά με μία απλή αιμοληψία. Έπειτα από ειδική επεξεργασία, λαμβάνεται το πλάσμα από το αίμα και με την προσθήκη ή όχι άλλων παραγόντων (π.χ. ιχνοστοιχεία) εγχύεται πάλι στο δέρμα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ωστόσο, βελτιώνονται συν τω χρόνω.

«Οι παραπάνω εφαρμογές μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα με τις ανάγκες και να δώσουν άμεσα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Διενεργούνται στο ιατρείο, χωρίς αναισθησία και ολοκληρώνονται μέσα σε 45 λεπτά έως 1 ώρα, χωρίς να αφήνουν σημάδια», καταλήγει η Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

Σχετικά Άρθρα
Όταν η ιστιοπλοϊκή κληρονομιά συναντά την ομορφιά
Όταν η ιστιοπλοϊκή κληρονομιά συναντά την ομορφιά και πάνε Σπέτσες
«Highgrove Splash»: Ο Κάρολος λάνσαρε το δικό του άρωμα σε τιμή... βασιλική
«Highgrove Splash»: Ο Κάρολος λάνσαρε το δικό του άρωμα σε τιμή… βασιλική
Η Σία Κοσιώνη έκανε το πιο αριστοκρατικό και top trend μανικιούρ του καλοκαιριού
Η Σία Κοσιώνη έκανε το πιο αριστοκρατικό και top trend μανικιούρ του καλοκαιριού
Χαρίστε λάμψη στα μαλλιά σας με το νέο καινοτόμο Glow Spray Serum!
Χαρίστε λάμψη στα μαλλιά σας με το νέο καινοτόμο Glow Spray Serum!
Δωρεάν εκπαίδευση για τους beauty influencers του μέλλοντος!
Δωρεάν εκπαίδευση για τους beauty influencers του μέλλοντος!
Vegan must-haves για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα
Vegan must-haves για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του