Τα πλεονεκτήματα του Laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη για την πιο επιτυχημένη θεραπεία μόνιμης αποτρίχωσης

τα-πλεονεκτήματα-του-laser-αποτρίχωσης-αλ

Η ανεπιθύμητη τριχοφυϊα, τώρα το καλοκαίρι γίνεται ακόμη μεγαλύτερο βάρος. Σήμερα, όμως, χάρη στην τεχνολογία, υπάρχουν όλοι εκείνοι οι τρόποι που θα μας απαλλάξουν από το… βάσανο με τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα με τα μηχανήματα Laser Alexandrite τελευταίας τεχνολογίας  για Οριστικό Μόνιμο Αποτέλεσμα στα  Ιατρεία Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας Elite Plastic Surgery, του Πλαστικού Χειρουργού Γεωργίου Σαμούρη.

Επίσημες κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης με laser είναι το Candela laser Alexandrite 755nm.

Στο Elite Plastic Surgery θα βρείτε τέσσερα laser Candela alexandrite και μάλιστα τελευταίας γενιάς μοντέλο του Αμερικάνικου οίκου Candela το Gentle pro & max.

Η laser αποτρίχωση κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα! Φανταστείτε πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σας χωρίς την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ξεχάστε πια το κερί, το ξυράφι, τις αποτριχωτικές κρέμες και μηχανές.

Τα Ιατρεία Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας Elite Plastic Surgery, ως εξειδικευμένη πρότυπη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, προσφέρουν όλο το φάσμα των σύγχρονων θεραπειών laser, με πιο δημοφιλή τη laser αποτριχωση.

Laser Αποτρίχωση – Candela Gentle LASER PRO & Candela Gentle LASER Plus max

Είμαστε οι πρώτοι που φέραμε και χρησιμοποιούμε το σύστημα αποτρίχωσης Candela gentle lase και Candela gentle lase PRO που είναι η πιο σύγχρονη εξέλιξη τεχνολογίας στο laser Αλεξανδρίτη, για ταχύτερα, αποδοτικότερα και μόνιμα αποτελέσματα στη laser αποτρίχωση.

Ποια είδη laser αποτρίχωσης υπάρχουν;

Τρία είναι τα είδη laser αποτρίχωσης που χρησιμοποιούνται στην Δερματολογία. Το laser αποτρίχωσης Alexandrite (αλεξανδρίτη) που εκπέμπει στα 755 nm και είναι το αποτελεσματικότερο. Με τον όρο λέιζερ αποτρίχωση αλεξανδρίτη αναφερόμαστε σε πλήθος μηχανημάτων διαφόρων γενιών και εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πιο γνωστές εταιρίες: Candela, laser alexandrite . Το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό είναι το laser αποτρίχωσης Candela Gentle Lase PRO που είναι και το τελευταίας γενιάς και το πρώτο σε χρήση σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πότε πρέπει να γίνεται laser αποτρίχωση
 • Η laser αποτρίχωση γίνεται συνήθως για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη laser αποτρίχωση. Συχνά μετά από ξύρισμα, κερί ή αποτριχωτικές μηχανές δημιουργείται θυλακίτιδα (σπυράκια). Στην περίπτωση αυτή η laser αποτρίχωση είναι επιβεβλημένη για να μην μείνουν μόνιμα σημάδια στις περιοχές αυτές.
 • Επίσης σε περιπτώσεις ευρυαγγειών στα κάτω άκρα ή ερεθισμών μετά από κερί ή αποτριχωτικές κρέμες, η laser αποτρίχωση είναι η μόνη λύση. Σε υπερτρίχωση ή δασυτριχισμό λόγω ορμονικών διαταραχών, είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί μόνιμα αποτελέσματα.
 • Άλλοι ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη laser αποτρίχωση είναι οι ερεθισμοί και οι δερματίτιδες που οφείλονται στο κερί και τις αποτριχωτικές κρέμες. Αποτρίχωση με laser πρέπει επίσης να γίνεται όταν οι τρίχες μετά από άλλες μεθόδους εισχωρούν μέσα στο δέρμα και προκαλούν σημάδια, κυρίως στα κάτω άκρα.
 • Σε περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων η laser αποτρίχωση είναι η μόνη σωστή μέθοδος αποτρίχωσης, προκειμένου να μην πολλαπλασιαστούν και επεκταθούν οι βλάβες αυτές.
 • Ασθενείς που έχουν ιστορικό κύστης κόκκυγα, θα πρέπει να προβαίνουν απαραιτήτως σε laser αποτρίχωση, δεδομένου ότι η νόσος αυτή οφείλεται στην παγίδευση τριχών στην μεσογλουτιαία χώρα.
 • Laser αποτρίχωση θα πρέπει να γίνεται όταν επιθυμείται μόνιμο και οριστικό τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.
Συνεδρία laser αποτρίχωσης

Πριν τη συνεδρία laser αποτρίχωσης οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Η νοσηλεύτρια σαρώνει υπό την επίβλεψη του Πλαστικού Χειρουργού την έκταση της περιοχής. Χάρη στα δύο συστήματα ψύξης, η συνεδρία της laser αποτρίχωσης είναι πρακτικά ανώδυνη και εύκολη διαδικασία. Οι συνεδρίες laser αποτρίχωσης επαναλαμβάνονται κάθε 2 περίπου μήνες και συνήθως απαιτούνται 5-6 για την οριστική αποτρίχωση.

Το τελευταίας γενιάς σύστημα laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη, Candela Gentle Lase Pro

Μετά τη laser αποτρίχωση μπορεί να υπάρχει παροδικό ερύθημα που υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μετά τη laser αποτρίχωση ενυδατικές κρέμες που θα συστήσει ο δερματολόγος. Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί αντηλιακό στην περιοχή που έχει γίνει η αποτρίχωση τις επόμενες ημέρες. Με το νέο laser αποτρίχωσης Candela Gentle Lase PRO, η διάρκεια παλμού μεταβάλλεται και η laser αποτρίχωση είναι ασφαλής και το καλοκαίρι, καθώς και σε ελαφρώς μαυρισμένα δέρματα.

Πριν τη συνεδρία αποτρίχωσης με λέιζερ οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Ο ιατρός σαρώνει με το λέιζερ όλη την έκταση της περιοχής. Χάρη στα δύο συστήματα ψύξης, η συνεδρία της λέιζερ αποτρίχωσης είναι πρακτικά ανώδυνη και εύκολη διαδικασία.

Τα πλεονεκτήματα της Laser Αποτρίχωσης

Η laser αποτρίχωση υπερτερεί των άλλων μεθόδων, καθώς είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος απαλλαγής ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Το ξυράφι και το κερί προκαλούν συχνά ερεθισμούς, θυλακίτιδα, αύξηση της τριχοφυΐας, επιδείνωση ευρυαγγειών, χαλάρωση δέρματος, κάτι που δεν ισχύει στην laser αποτρίχωση. Οι αποτριχωτικές κρέμες προκαλούν δερματίτιδες και δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τη laser αποτρίχωση.

Αντενδείξεις και ανεπιθύμητες ενέργειες

Ουσιαστικές αντενδείξεις δεν υπάρχουν για τη laser αποτρίχωση. Η φωτοδερματίτιδα και η φωτοευαισθησία είναι σχετικές αντενδείξεις για laser αποτρίχωση, καθώς και η λήψη φωτοευαισθητοποιών φαρμάκων. Παλαιότερα είχε υπερτονιστεί η πιθανή έξαρση ψωρίασης και λεύκης μετά από laser αποτρίχωση λόγω του φαινομένου koebner.

Σήμερα γίνεται λέιζερ αποτρίχωση με τα τελευταίας γενιάς μηχανήματα χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες σε σταθερές μορφές ψωρίασης και λεύκης.

Σχετική αντένδειξη είναι η κύηση και η γαλουχία, ενώ πλέον οι περισσότεροι γυναικολόγοι επιτρέπουν την laser αποτρίχωση σε κύηση και θηλασμό, καθώς δεν επιφέρει κινδύνους για το έμβρυο και το νεογνό.

Ανεπιθύμητες ενέργειες προκύπτουν από τη laser αποτρίχωση όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες από τον ασθενή ή όταν ο χειρισμός δεν γίνεται από έμπειρο δερματολόγο ή υπό την επίβλεψή του. Τέτοιες είναι οι υποχρωμίες ή υπερχρωμίες που όμως υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου. Παροδικό ερύθημα και περιθυλακικό οίδημα μπορεί να εμφανιστεί μετά από laser αποτρίχωση που υποχωρούν όμως μετά από λίγες ώρες.

Το laser αποτρίχωσης ουσιαστικά είναι φως και δεν έχει καμία επίδραση σε δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη, όπως οι λεμφαδένες και ο μαζικός αδένας (μαστός).

%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-laser-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%af%cf%87%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb0

Πού εφαρμόζεται η Laser Αποτρίχωση

Η laser αποτρίχωση εφαρμόζεται σε κάθε περιοχή που υπάρχει τριχοφυΐα όπως:

 • Πρόσωπο (ζυγωματικά, φαβορίτες, φρύδια, full face, άνω χείλος, παρειές, πηγούνι)
 • αποτρίχωση χεριών (βραχίονες, αντιβράχια)
 • laser αποτρίχωση μασχάλη
 • laser αποτρίχωση μπικίνι
 • laser αποτρίχωση πόδια (κνήμες, μηροί)
 • Άλλες περιοχές όπως στήθος, οσφύς (μέση), κοιλιά, γλουτοί κλπ.
 • Πλάτη
 • Στήθος – Κοιλιά
 • Αυτιά – Μύτη
 • Οι πιο δημοφιλείς περιοχές στους άνδρες είναι η Ριζική αποτρίχωση πλάτης και η Ριζική αποτρίχωση στήθους.
Συχνές ερωτήσεις για την Αποτρίχωση ανδρών – Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι αποτελεσματική και ασφαλής;

Laser αποτρίχωση με το προηγμένο μηχάνημα laser Αλεξανδρίτη, Candela Gentle laser

Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται στην ιατρική πάνω από 4 δεκαετίες και υπάρχει πλήθος κλινικών μελετών που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους. Καλύτερο αποτέλεσμα έχει η αποτρίχωση με λέιζερ σε λευκά δέρματα και σκουρόχρωμες τρίχες.

Ωστόσο, μελαχρινά δέρματα και ανοιχτές καστανές τρίχες αντιμετωπίζονται πλέον αποτελεσματικά με το Candela Gentle Λέιζερ.

Δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες ενέργειες από την αποτρίχωση με λέιζερ, όταν αυτή διενεργείται από εξειδικευμένους δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς.

Μπορεί η αποτρίχωση με λέιζερ να εξαλείψει τις λευκές τρίχες;

Οι ακτίνες του λέιζερ απορροφούνται καλύτερα από καστανές ή σκουρόχρωμες τρίχες οι οποίες καταστρέφονται.

Πόσες συνεδρίες αποτρίχωσης με λέιζερ απαιτούνται και πόσο συχνά γίνονται;

H αποτρίχωση με λέιζερ καταστρέφει τις τρίχες εκείνες που κατά τη διάρκεια της θεραπείας βρισκόταν στη φάση ανάπτυξής τους. Κατά την αποτρίχωση με λέιζερ ένα 20% των τριχών βρίσκονται στην καταγενή ή την τελογενή φάση του κύκλου ζωής τους.

Επομένως χρειάζεται ένας αριθμός συνεδριών ώστε όλες οι τρίχες να βρεθούν στην αναγενή τους φάση. Γενικά οι συνεδρίες αποτρίχωσης με λέιζερ που απαιτούνται δεν υπερβαίνουν τις 8-9 και επαναλαμβάνονται κάθε 1,5 με 2 μήνες. Για τουλάχιστον ένα μήνα μετά το λέιζερ η περιοχή είναι καθαρή από τρίχες.

Πονάει η αποτρίχωση με λέιζερ;

Η Elite Plastic Surgery είναι η μόνη που διαθέτει δύο διαφορετικούς μηχανισμούς ψύξης στο σύστημα λέιζερ που χρησιμοποιεί, ώστε και οι πιο ευαίσθητοι από εσάς να νιώσετε άνετα και ευχάριστα. Αυτό καθιστά την αποτρίχωση με λέιζερ πρακτικά ανώδυνη.

Έχει παρενέργειες η αποτρίχωση με λέιζερ;

Η αποτρίχωση με λέιζερ όταν γίνεται υπό την επίβλεψη δερματολόγου είναι απόλυτα ασφαλής. Το λέιζερ είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον οργανισμό. Τυχόν ερύθημα (κοκκινίλα) ή ερεθισμός αποφεύγονται με την τήρηση των οδηγιών και αν προκείψουν είναι πάντα παροδικά και πλήρως αναστρέψιμα φαινόμενα.

Είναι ακριβή η αποτρίχωση με λέιζερ; Ποιο είναι ακριβώς το κόστος της αποτρίχωσης λέιζερ;

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η οικονομικότερη μέθοδος αποτρίχωσης αν αναλογιστεί κανείς ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Το κόστος της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι πλέον προσιτό σε όλους και δεν αποτελεί εμπόδιο. Ειδικό χαμηλό κόστος αποτρίχωσης με λέιζερ πετυχαίνει κανείς επιλέγοντας πακέτα 8-9 συνεδριών.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση λέιζερ

Στο κέντρο μας χρησιμοποιούμε τελευταίας γενιάς Alexandrite laser (αλεξανδρίτης) που είναι και το αποτελεσματικότερο λέιζερ για αποτρίχωση.

Το λέιζερ αυτό εκπέμπει μήκος κύματος στα 755 nm που απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας.

Στην αποτρίχωση με λέιζερ, επιτυγχάνεται θερμική καταστροφή του θυλάκου της τρίχας (επιλεκτική φωτοθερμόλυση), χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί.

Η αποτρίχωση με λέιζερ Alexandrite “Candela Gentle Lase”, χάρη στους δύο διαφορετικούς μηχανισμούς ψύξης που περιέχει είναι μια ανώδυνη και απλή διαδικασία.

Πότε πρέπει να γίνεται αποτρίχωση με λέιζερ

Η λέιζερ αποτρίχωση γίνεται συνήθως για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν την αποτρίχωση με λέιζερ.

Συχνά μετά από ξύρισμα, κερί ή αποτριχωτικές μηχανές δημιουργείται θυλακίτιδα (σπυράκια). Στην περίπτωση αυτή η αποτρίχωση με λέιζερ είναι επιβεβλημένη για να μην μείνουν μόνιμα σημάδια στις περιοχές αυτές.

Η αποτρίχωση των ανδρών παύει να είναι επώδυνη χάρη στα μόνιμα αποτελέσματα που εγγυάται η laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη

Επίσης σε περιπτώσεις ευρυαγγειών στα κάτω άκρα ή ερεθισμών μετά από κερί ή αποτριχωτικές κρέμες, η λέιζερ αποτρίχωση είναι η μόνη λύση.

Ενημερωθείτε στo 211-4115398,210-8940550 για το κόστος της laser αποτρίχωσης, καθώς και για ειδικές τιμές που υπάρχουν σήμερα.

Σχετικά Άρθρα
Έχω δοκιμάσει κάθε άλλη μέθοδο αφαίρεσης λίπους - Να προχωρήσω σε λιποαναρρόφηση;
Έχω δοκιμάσει κάθε άλλη μέθοδο αφαίρεσης λίπους – Να προχωρήσω σε λιποαναρρόφηση;
Στο ALTERLIFE Beauty@Golden Hall ζήσαμε την πιο δυνατή εμπειρία φροντίδας - Ανακάλυψέ τη κι εσύ
Στο ALTERLIFE Beauty@Golden Hall ζήσαμε την πιο δυνατή εμπειρία φροντίδας – Ανακάλυψέ τη κι εσύ
Οι κομμωτές στη Βρετανία ανακυκλώνουν τα κομμένα μαλλιά - Δείτε για ποιο λόγο
Οι κομμωτές στη Βρετανία ανακυκλώνουν τα κομμένα μαλλιά – Δείτε για ποιο λόγο
Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου - Δημιούργησε το ιδανικό Lip Look
Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου – Δημιούργησε το ιδανικό Lip Look
%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b10
Κορίτσια στον ήλιο πάντα με προστασία και ενυδάτωση!
Πώς μυρίζει για εσάς το κλαοκαίρι; Έχει τύχει αλήθεια να περάσει κάποιος από δίπλα σας και να μυρίζει... καλοκαίρι; Τα αρώματα που θυμίζουν τα καλοκαίρια
5+1 καλοκαιρινά αρώματα που θα σε πάνε αμέσως διακοπές!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του