Ραγάδες: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Και τι δεν περνάει το σώμα. Και δη το γυναικείο. Εφηβεία, γέννα, απότομες μεταβολές σε ύψος, σε βάρος, ορμονικές διαταραχές. Η ζωή με τις μεγάλες της χαρές, αλλά και με τις μεγάλες τις οδύνες αφήνει τα σημάδια της στο σώμα μας.

Και επειδή το site είναι γυναικείο, οφείλω να παραδεχτώ ότι ο προβληματισμός γύρω από τις ραγάδες είναι μεγάλος. Λαμβάνω καθημερινά ερωτήσεις γύρω από τις ραγάδες και την αντιμετώπισή τους κυρίως από έγκυες ή από γυναίκες που μόλις γέννησαν. Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα είναι αισθητικό και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας και το τελευταίο πράγμα που θες όταν είσαι έγκυος είναι να έχεις και το άγχος για το πως θα βγει το δέρμα σου αλώβητό από όλο αυτό.

Ραγάδες συναντάμε όχι μόνο στην κοιλιά, όπου είμαστε και πιο υποψιασμένες, αλλά και στο στήθος, στους γλουτούς, χαμηλά πίσω στη μέση, στα μπράτσα και στα πόδια.

Οι περίοδοι και οι λόγοι που συνήθως σχηματίζονται ραγάδες

-Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (περίπου το 50% έως 90% των εγκύων παρουσιάζουν ραγάδες)

-Κατά την εφηβεία λόγω της ταχείας ανάπτυξης (περίπου το 30% των εφήβων παγκοσμίως έχουν στο σώμα τους ραγάδες)

-Λόγω παχυσαρκίας, επειδή το δέρμα έχει έντονη και παρατεταμένη τάση.

-Λόγω ορμονικών διαταραχών, κυρίως όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης

-Λόγω κακής διατροφής, δηλαδή διατροφή φτωχή σε βιταμίνες A και C

-Λόγω άλλων κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα που επηρεάζουν αρνητικά την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

-Τα σκουρόχρωμα δέρματα έχουν γενικά τάση σχηματισμού ραγάδων, σε σχέση με τα πιο ανοιχτόχρωμα.

Η επιστήμη και τα μέσα που έχουμε σήμερα είναι πολλά και έχουν εξελιχθεί από τότε που ήταν οι μαμάδες μας έγκυες σε εμάς.

Οι ραγάδες χωρίζονται σε δύο φάσεις

Στη φάση 1, όπου είναι κόκκινες και φρέσκες. Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί οι κρέμες και τα λέιζερ που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Στη φάση 2, όπου έχουν πάρει ένα χρώμα αχνό κίτρινο και πλέον έχουν εγκατασταθεί. Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, όμως και πάλι μπορούμε να επηρεάσουμε το αισθητικό αποτέλεσμα.

Να θυμάστε πως στις ραγάδες ο χρόνος είναι με το μέρος μας αφού ούτως ή άλλως θα ξεθωριάσουν και θα φαίνονται ολοένα και πιο αχνές. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας.

Τι μπορείτε να κάνετε για τις ραγάδες:

Πρόληψη

Στην περίπτωση των ραγάδων η πρόληψη αφορά την ενυδάτωση. Όχι μόνο στα σημεία που είστε υποψιασμένες ότι θα σχηματίσετε ραγάδες αλλά ενυδάτωση σε όλο το σώμα. Στην αγορά θα βρείτε πάρα πολλά προϊόντα και αρκετά ακριβά, σε συνάρτηση με την ποσότητα του προϊόντος. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε, μια απλή ενυδατική είναι αρκετή για να διατηρήσετε το δέρμα σας ελαστικό. Άλλωστε τι είναι να βάζουμε μια κρεμούλα για να μη χαλάσει το δέρμα μας;

Λέιζερ

Στη φάση που ακόμα είναι κόκκινες και φρέσκες πέρα από την ενυδάτωσή σας, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού στον δερματολόγο σας ο οποίος θα σας κάνει ειδικά λέιζερ για αποχρωμάτιση και επούλωση των ραγάδων. Και είμαι σίγουρη πως μέσα στην κούραση της νέας μανούλας με τον ερχομό του μωρού, δεν θα έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, όμως ειλικρινά θα με θυμηθείτε. Μην το αμελήσετε, τα αποτελέσματα των λέιζερ είναι θαυματουργά.

Χρήση ενεργών συστατικών

Τόσο για τη φάση που είναι κόκκινες, όσο και για τις πιο αχνές ραγάδες, η χρήση μιας κρέμας με ενεργά συστατικά θα σας βοηθήσει να φτάσετε πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει δύο μοναδικά και πατενταρισμένα για τη σύνθεσή τους προϊόντα, που θα σας δώσουν μέγιστη αποτελεσματικότητα στη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων.

%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%89%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf0

NIVEA

LUMINOUS630® ANTI-STRETCH MARK BODY OIL SERUM

Το υψηλής αποτελεσματικότητας oil-serum σε συνδυασμό με το πατενταρισμένο ενεργό συστατικό LUMINOUS630®, βελτιώνουν την ανομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας, μειώνοντας ορατά την εμφάνιση ραγάδων.

%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%89%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf2

NIVEA

LUMINOUS630 ANTI MARKS & SPOTS BODY CREAM

Η υψηλής αποτελεσματικότητας σύνθεση σε συνδυασμό με το πατενταρισμένο ενεργό συστατικό LUMINOUS630®, βελτιώνουν την ανομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας, μειώνοντας ορατά την εμφάνιση ραγάδων και κηλίδων σε 4 εβδομάδες. Προσφέρει εντατική θρέψη στην επιδερμίδα και 48ωρη ενυδάτωση.

Ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά, δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να σχολιάζει τις ραγάδες του άλλου ή τις δικές του ραγάδες. Οι ραγάδες αποτελούν αποδείξεις για σημαντικά στάδια της ζωής μας και το θέμα της αισθητικής είναι πολύ ρευστό. Αυτό που λέω είναι ότι, ναι, μπορείτε να τις κάνετε πιο αχνές, όμως δεν χρειάζεται τόσος προβληματισμός και τόσο άγχος γύρω από αυτές.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα ανακουφιστείτε γρήγορα από τον πόνο και τον πυρετό

Νέο αόρατο λάδι βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας σε πρόσωπο και σώμα!

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bc0
Ποια είναι η καλύτερη φροντίδα για τη μασχάλη σου;
Πώς να μη «λιώσει» το μακιγιάζ σου από τον καύσωνα, σύμφωνα με τους beauty experts
Πώς να μη «λιώσει» το μακιγιάζ σου από τον καύσωνα, σύμφωνα με τους beauty experts
Βρήκαμε την πιο απολαυστική σειρά αφρόλουτρων και body lotion για βελούδινο δέρμα
Βρήκαμε την πιο απολαυστική σειρά αφρόλουτρων και body lotion για βελούδινο δέρμα
%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%8e%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%ad%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b40
Ποιες θεραπείες προσώπου επιλέγει η Δερματολόγος πριν από τις διακοπές;
Νικόλας ή Gingerbread Bae: Όλα όσα έχει να πει για τον non-binary (και όχι µόνο) κόσµο ένα αγόρι που βάφεται
Νικόλας ή Gingerbread Bae: Όλα όσα έχει να πει για τον non-binary (και όχι µόνο) κόσµο ένα αγόρι που βάφεται
Πώς το «Barbie Vagina» έγινε μία ακόμη ανθυγιεινή εμμονή
Πώς το «Barbie Vagina» έγινε μία ακόμη ανθυγιεινή εμμονή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του