Πώς θα βελτιώσετε τα συμπτώματα των δερματολογικών παθήσεων

πώς-θα-βελτιώσετε-τα-συμπτώματα-των-δε

Οι δερματικές παθήσεις ταλαιπωρούν έναν στους πέντε συμπολίτες μας. Συχνά μάλιστα προκαλούν φόβο, καθώς δεν είναι γνωστές οι αιτίες εμφάνισής τους. Έκζεμα, ατοπία, ροδόχρους νόσος, ξηρότητα… Υπάρχει ένας κοινός παράγοντας στις παθολογίες του δέρματος. Η μεταβολή της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού.

Ο δερματικός φραγμός είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια στους φυσιολογικούς και περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και, όταν λειτουργεί σωστά, βοηθά το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο και προστατευμένο. Η κερατίνη στιβάδα αποτελείται από κερατινοκύτταρα που διατηρούν τη συνοχή τους χάρη σε μια συγκεκριμένη αναλογία μεσοκυττάριων λιπιδίων.

Η σωστή οργάνωση της κυτταρικής μεμβράνης είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δερματικού φραγμού, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του νερού στην κερατίνη στιβάδα.

Παράγοντες που προκαλούν δυσλειτουργία

Η ηλικία, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ορισμένες δερματικές διαταραχές ενδέχεται να επιφέρουν μείωση του επιπέδου των ceramides που πρέπει να υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα ή να αλλάξουν την αναλογία τους. Έτσι αλλάζει η λιπιδική δομή της διπλοστιβάδας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα:

• Ξηρό, σκασμένο, εύθραυστο δέρμα

• Αυξημένη διαδερμική απώλεια νερού (TEWL)

• Αποδυνάμωση των αμυντικών μηχανισμών ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες

• Ευαισθησία σε φλεγμονές

Η εφαρμογή των ενυδατικών προϊόντων CeraVe συνιστάται σε συστηματική βάση, είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή, για την αντιμετώπιση χρόνιων δερματικών παθήσεων που προκαλούν ξηρότητα.

Έρευνες της CeraVe δείχνουν ότι η τοπική εφαρμογή των προϊόντων CeraVe συμβάλλει στον περιορισμό πολλαπλών δερματολογικών συμπτωμάτων και συμπληρώνει τη δράση τοπικών θεραπευτικών αγωγών.

%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%cf%84%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%b50

Βελτίωση συμπτωμάτων ατοπικής δερματίτιδας

Σε κλινική μελέτη διάρκειας 6 εβδομάδων, η χρήση των Hydrating Cleanser και Moisturising Cream δύο φορές ημερησίως είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των κύριων συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας.

Η απώλεια των ceramides συνδέεται με πολυάριθμες δερματικές παθήσεις. Για αυτό, η CeraVe προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων, από την ξηρότητα μέχρι το έκζεμα και την ακμή. Επιλέξτε ανάμεσα σε προϊόντα καθαρισμού, κρέμες, λοσιόν και ενυδατικές προσώπου.

Σχετικά Άρθρα
Ποια είναι φέτος η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ; Μάθε για το "no makeup makeup"
Ποια είναι φέτος η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ; Μάθε για το “no makeup makeup”
Είσαι κοντά στα 40; H σειρά της Caudalie με vegan κολλαγόνο είναι για σένα
Είσαι κοντά στα 40; H σειρά της Caudalie με vegan κολλαγόνο είναι για σένα
Αυτό είναι το φετινό Pink Ribbon Bracelet για τη διάδοση του μηνύματος #TimeToEndBreastCancer
Αυτό είναι το φετινό Pink Ribbon Bracelet για τη διάδοση του μηνύματος #TimeToEndBreastCancer
5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα
5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα
5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας
5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας
"Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα. Πώς μπορώ να τα κάνω να φαίνονται μικρότερα;"
“Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα. Πώς μπορώ να τα κάνω να φαίνονται μικρότερα;”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του