“Ο δερματολόγος μού είπε ότι έχω αφυδατωμένη επιδερμίδα, αλλά δεν αντιμετωπίζω ξηρότητα. Πώς γίνεται αυτό;»

ο-δερματολόγος-μού-είπε-ότι-έχω-αφυδα

%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b5-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%ad%cf%87%cf%89-%ce%b1%cf%86%cf%85%ce%b4%ce%b10

Μην απορείτε, αυτό μπορεί να συμβαίνει και πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πρόδρομος κατάσταση της ξηρότητας, η οποία γρήγορα θα ακολουθήσει. Η αφυδάτωση λοιπόν είναι η έλλειψη νερού σε βάθος και όχι ξηρότητα ή λιπαρότητα στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Κάτι άλλο που συμβαίνει είναι ότι με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζεται στο δέρμα μια προοδευτική αφυδάτωση με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσοστό του νερού από 70% σε 60%.

Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε έστω και ελάχιστη ελάττωση στην αποθήκευση του νερού στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή:

  •  Υπάρχει ανεπάρκεια της αγγειακής συμβολής. Αν δηλαδή η αγγείωση έχει ελαττωθεί σε όγκο και σε διάμετρο των αγγείων, τότε έχουμε μειωμένη συμβολή νερού.
  •  Υπάρχει ανεπάρκεια πολύτιμων ιόντων τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να μη διαφεύγει το νερό.

Εξωτερικοί παράγοντες που προξενούν αφυδάτωση

  •  Η υπερβολική εξωτερική χρήση νερού κι αυτό λόγω ενός μηχανισμού που διενεργείται καθώς το δέρμα μας δέχεται εξωτερικά το νερό.
  •  Η χρήση σαπουνιών, τα οποία όταν χρησιμοποιούνται συχνά μεταβάλλουν το pH του δέρματος και το κάνουν αλκαλικότερο. Η μεταβολή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ξήρανση του δέρματος.
  •  Οι κλιματολογικές συνθήκες. Το χειμώνα κυρίως επιτελείται μια επιβράδυνση της έκκρισης του σμήγματος, άρα έχουμε μικρότερη προστασία του δέρματος. Το καλοκαίρι πάλι ο ήλιος είναι εκείνος που αφυδατώνει το δέρμα γιατί η υγρασία της κερατίνης στιβάδας σκορπίζει.
  •  Η χρήση καλλυντικών προϊόντων που δεν είναι κατάλληλα, όπως οι λοσιόν που περιέχουν αλκοόλες , οι οποίες αποξηραίνουν την κεράτινη στιβάδα.

Πότε θα εμφανιστεί η ξηρότητα

Αργά ή γρήγορα, βέβαια, θα εμφανιστεί και ξηρότητα ως επακόλουθο της αφυδάτωσης, η οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει και σε ήπια απολέπιση. Η κατανάλωση ικανών ποσοτήτων εμφιαλωμένου νερού (8-10) ποτήρια χωρίς αμφιβολία τροφοδοτεί την επιδερμίδα μας με όση υγρασία χρειάζεται για να διατηρηθεί υγιής και απαλή.

Ωστόσο, οι δυσμενείς εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο ήλιος και ο αέρας, ή τα κλιματιστικά στο σπίτι ή στη δουλειά αντιστρέφουν δραματικά αυτή την ισορροπία.

Για να αποτρέψεις αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, χρησιμοποίησε αμέσως μετά το μπάνιο μια λοσιόν ειδικά για ξηρό δέρμα, που τρέφει την επιδερμίδα.

Σχετικά Άρθρα
8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα fillers
8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα fillers
Νέες τεχνικές για μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και κοσμητικής ιατρικής
Νέες τεχνικές για μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και κοσμητικής ιατρικής
3-%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%ac-tips-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bd%cf%85%ce%b4%ce%b1%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%b70
3 απλά tips για απαλά και ενυδατωμένα χείλη τώρα τον χειμώνα!
Ποια καλλυντικά προξενούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επιδερμίδα σας;
Ποια καλλυντικά προξενούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επιδερμίδα σας;
Φτερά αγγέλων στα μαλλιά σας. Πώς; Εύκολα
Φτερά αγγέλων στα μαλλιά σας. Πώς; Εύκολα
Φροντίδα ομορφιάς πριν το ρεβεγιόν - Εντυπωσιάστε με αυτό το μακιγιάζ
Φροντίδα ομορφιάς πριν το ρεβεγιόν – Εντυπωσιάστε με αυτό το μακιγιάζ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του