Μανικιούρ στο Σπίτι Μόνη Σου

μανικιούρ-στο-σπίτι-μόνη-σου

Το μανικιούρ δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματικό για να είναι περιποιημένο κι όμορφο! Ούτε πρέπει να έχουμε κάποιο ταλέντο ή εξειδικευμένες γνώσεις για να το καταφέρουμε και μόνες μας. Αυτό που χρειάζεται για ένα επιτυχημένο μανικιούρ στο σπίτι είναι υπομονή, χρόνος και διάθεση για εξάσκηση ώστε να τα καταφέρεις και μόνη σου.

Μήπως αμέλησες να κλείσεις έγκαιρα το ραντεβού σου για μανικιούρ και δυσκολεύεσαι να συντονίσεις το πρόγραμμά σου για να το κανονίσεις ή απλώς θέλεις να γλιτώσεις τα έξοδα και να το προσπαθήσεις μόνη σου στο σπίτι;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, έφτασε η στιγμή να περάσεις στην πράξη και να το τολμήσεις! Σιγουρέψου ότι έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία νυχιών και όλα τα υπόλοιπα θα σου φανούν παιχνιδάκι!

Διάβασε το παρακάτω άρθρο και μάθε ποια είναι τα 9 βήματα για το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι και να το κάνεις μόνη σου εύκολα και αποτελεσματικά, όποτε εσύ θελήσεις!

1. Καθαρισμός νυχιών

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%850

Το επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι πρέπει να ξεκινήσει με προσεκτικό ξεβάψιμο των νυχιών σου για να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα από προηγούμενα μανό.

Αν το βερνίκι είναι απλό, βάλε λίγο ασετόν σε ένα βαμβάκι και τρίψε το μανό μέχρι να εξαφανιστεί.

Αν θέλεις να ξεβάψεις τα νύχια σου πιο αποτελεσματικά, άφησε το βαμβάκι με το ασετόν για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στο νύχια σου κι έπειτα τράβηξέ το με κατεύθυνση προς την άκρη του νυχιού.

Με τον τρόπο αυτόν, αν το μανό σου είναι κάποιο έντονο χρώμα και σκούρο, θα αποφύγεις να μουτζουρωθεί το βερνίκι στο δάχτυλό σου.

Σε περίπτωση που είχες κάνει μανικιούρ με τζελ, μην παραλείψεις να ακολουθήσεις τα βήματα της αφαίρεσης ημιμόνιμου.

2. Λιμάρισμα

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%852

Αποφάσισε το σχήμα νυχιών που θέλεις, με βάση τα γούστα σου αλλά και αυτό που ταιριάζει στα δάχτυλά σου, και χρησιμοποιώντας μια λίμα νυχιών, προσπάθησε να δώσεις σχήμα στα νύχια σου με προσεκτικές κινήσεις ώστε να αποφύγεις το σπάσιμο ή το ξεφλούδισμα.

Έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο κρατάς τη λίμα. Κράτησέ την κάθε προς το νύχι, χωρίς να έχει κάποια κλίση.

Διαφορετικά, η επιφάνεια του νυχιού θα γίνει πιο λεπτή και κοφτερή.

Επίσης, προσπάθησε να μη λιμάρεις τα πλάγια του νυχιού σε βάθος για να μην σπάσει ή αποδυναμωθεί το σημείο του αυτό.

3. Μούλιασμα

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%854

Άφησε τα δάχτυλά σου να μουλιάσουν στο νερό για να καταφέρεις να καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά τα πετσάκια σου.

Βάλε τα σε χλιαρό νερό, πρόσθεσε λίγο σαπούνι ή κάποιο λάδι περιποίησης νυχιών, όπως το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο ή το καστορέλαιο και άφησέ τα για περίπου 3-4 λεπτά.

Τότε το δέρμα σου στην περιοχή γύρω από τα νύχια θα είναι πολύ πιο μαλακή και προετοιμασμένη για τη συνέχεια του μανικιούρ.

4. Αφαιρείς πετσάκια-παρανυχίδες

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%856

Μόλις βγάλεις τα δάχτυλά σου από το νερό το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσεις τα πετσάκια και τις παρανυχίδες.

Αφού τα σκουπίσεις καλά με μια πεντακάθαρη πετσέτα, χρησιμοποίησε ένα ξυλάκι μανικιούρ και σπρώξε τα πετσάκια προς τα πίσω με τρόπο που θα δώσει περισσότερο “χώρο” στην επιφάνεια του νυχιού και θα την καθαρίσει.

Έπειτα, με το πενσάκι αφαίρεσε με προσοχή τα πετσάκια και τις παρανυχίδες που προεξέχουν. Πρόσεξε όμως να μη δημιουργήσεις κάποια πληγή!

Πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία σε όλα τα δάχτυλά σου.

5. Λείανση με Buffer

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%858

Αφού καθαρίσεις όλη την περιοχή γύρω από τα νύχια σου, πάρε ένα buffer για την επιφάνειά τους και προσπάθησε να τα κάνεις πιο λεία, τρίβοντας το στο νύχι.

Φρόντισε να μην το κάνεις για πολλή ώρα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι το νύχια σου να λεπτύνει και να μαλακώσει πάρα πολύ.

Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται ελαφριά. Έτσι, το βερνίκι θα εφαρμοστεί καλύτερα στη συνέχεια και το μανικιούρ σου θα διαρκέσει περισσότερο!

6. Ενυδάτωση

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%8510

Βασικό στάδιο της περιποίησης νυχιών είναι η ενυδάτωσή τους με κάποια ενυδατική κρέμα χεριών.

Βάλε λίγη κρέμα σε όλη την παλάμη σου και κάνε ελαφρύ μασάζ, αποφεύγοντας την επιφάνεια των νυχιών όσο είναι δυνατόν.

7. Στέγνωμα & καθαρισμός νυχιών

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%8512

Για να διαρκέσει και αντέξει περισσότερες μέρες το μανικιούρ σου, πριν εφαρμόσεις το μανό με το χρώμα που θέλεις να βάψεις τα νύχια σου, σιγουρέψου ότι τα έχεις καθαρίσει και στεγνώσει πολύ καλά σε όλη τους την επιφάνεια, ώστε να μην υπάρχει ούτε ίχνος λιπαρότητας ή σκόνης.

Χρησιμοποίησε λοιπόν λίγο βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν ή οποιοδήποτε άλλο ξεβαφτικό νυχιών και πέρασέ τα για να καθαρίσουν.

8. Βάψιμο νυχιών

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%8514

Ήρθε η ώρα, αφού έχεις στεγνά και καθαρά νύχια, να συνεχίσεις με το βάψιμό τους.

Αρχικά, εφάρμοσε τη βάση νυχιών για να τα θρέψεις και να αποφύγεις τον χρωματισμό τους. Διάλεξε το μανό με το χρώμα που θέλεις και πειραματίσου με πρωτότυπα nail art.

Μετά το στέγνωμα της βάσης νυχιών, πέρνα την πρώτη στρώση του μανό. Αντί να ανακινήσεις το μπουκαλάκι όμως πριν το ανοίξεις και εμφανιστούν φουσκάλες, προσπάθησε να το ζεστάνεις, τρίβοντάς το ανάμεσα στα χέρια σου.

Κάνε όσο πιο λεπτές στρώσεις μπορείς ώστε να μην ξεφλουδίσει το βερνίκι εύκολα.

Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση, πέρνα τη δεύτερη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μετά από 1-2 λεπτά, εφάρμοσε το top coat με το φινίρισμα που προτιμάς, είτε με γυαλιστερό, είτε ματ.

Καθάρισε τυχόν χρώμα που έχει ξεφύγει στα πλάγια των νυχιών και στα δάχτυλά σου με λίγο βαμβάκι και ασετόν.

Και τώρα μπορείς να απολαύσεις τα περιποιημένα και εντυπωσιακά σου νύχια!

9. Τέλος: λαδάκι νυχιών για πετσάκια

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%8516

Το τελικό βήμα για επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι είναι η ενυδάτωση των χεριών και του δέρματος γύρω από τα νύχια. Όταν στεγνώσει λοιπόν καλά το μανό, εφάρμοσε λίγο αμυγδαλέλαιο ή κάποιο ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια. Κάνε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή γύρω από τα νύχια σου.

Όσο σωστά όμως κι αν κάνεις τα παραπάνω βήματα, το μανικιούρ στο σπίτι δεν είναι το ίδιο με ένα επαγγελματικό μανικιούρ. Επίσης, αν δεν γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς όλα τα εργαλεία του μανικιούρ, θα σου φανεί χρονοβόρο και κουραστικό.

Γι’ αυτό αν δεν το έκανες ήδη, κλείσε έγκαιρα το ραντεβού σου για απλό ή ημιμόνιμο μανικιούρ στο Oh My Beauty και εμείς θα σου χαρίσουμε το πλήρες και επαγγελματικό μανικιούρ για περιποιημένα χέρια που ξεχωρίζουν!

Tips για μανικιούρ στο σπίτι

1. Σε περίπτωση που τα νύχια σου σπάνε συνέχεια, ξεφλουδίζουν, έχουν δυσχρωμίες και ραβδώσεις, εφάρμοσε για ένα χρονικό διάστημα μια θεραπεία νυχιών πριν κάνεις το μανικιούρ σου.

2. Για να στεγνώνει το βερνίκι σου ακόμη γρηγορότερα, μπορείς να δοκιμάσεις τα στεγνωτικά νυχιών-nail drops που μειώνουν το χρόνο στεγνώματος και προστατεύουν το μανικιούρ σου όπως πρέπει.

3. Έπιασες ή ακούμπησες κάπου και τα νύχια σου δεν είχαν στεγνώσει ακόμη; Μην αγχώνεσαι! Εφάρμοσε λίγο top coat από πάνω για να λειάνεις το χρώμα και για να «μπαλωθούν» μικρές ατέλειες ή κάλυψε όποια λάθη υπάρχουν στο μανικιούρ με glitter.

Σχετικά Άρθρα
Βρήκαμε τη συλλογή γυαλιών που θα σε κάνει να δεις τον χειμώνα με άλλο μάτι!
Βρήκαμε τη συλλογή γυαλιών που θα σε κάνει να δεις τον χειμώνα με άλλο μάτι!
J’adore Parfum d’Eau: Ο Οίκος DIOR παρουσίασε το νέο άρωμα σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην Αθήνα
J’adore Parfum d’Eau: Ο Οίκος DIOR παρουσίασε το νέο άρωμα σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην Αθήνα
Η Ζέτα Μακρυπούλια έβαλε στα μαλλιά της ένα αξεσουάρ από τα 90s και μας γύρισε χρόνια πίσω!
Η Ζέτα Μακρυπούλια έβαλε στα μαλλιά της ένα αξεσουάρ από τα 90s και μας γύρισε χρόνια πίσω!
Χρύσα Παπά: Η «Εύα Δήμα» έκανε το πιο απίθανο κούρεμα, λίγο πριν την πρεμιέρα της Γης της Ελιάς - Μας αρέσει πολύ!
Χρύσα Παπά: Η «Εύα Δήμα» έκανε το πιο απίθανο κούρεμα, λίγο πριν την πρεμιέρα της Γης της Ελιάς – Μας αρέσει πολύ!
10 φθινοπωρινά μανικιούρ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση
10 φθινοπωρινά μανικιούρ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση
Έχεις βαμμένα μαλλιά; Δες τι πρέπει να προσέξεις στο λούσιμο για να έχει διάρκεια το χρώμα σου
Έχεις βαμμένα μαλλιά; Δες τι πρέπει να προσέξεις στο λούσιμο για να έχει διάρκεια το χρώμα σου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του