Ομορφιά

Αρκεί το γυμναστήριο για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα; – Τι πρέπει να κάνεις πριν τις διακοπές

Η κυτταρίτιδα αποτελεί μια “ανοιχτή πληγή” για τη μεγάλη πλειονότητα των γυναικών, αφού το 80-90% αυτών έχουν σημεία στο σώμα τους που η όψη τους μοιάζει με αυτή της φλούδας πορτοκαλιού. Ναι, το ποσοστό είναι πραγματικά τόσο υψηλό, αλλά οι ψηφιακά αλλοιωμένες φωτογραφίες που όλοι ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα περιοδικά και γενικά σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης καλύπτουν την έκταση του προβλήματος.

Ουσιαστικά δηλαδή εξαπατούν τους πάντες, άνδρες και γυναίκες, σχετικά με την πραγματική κατάσταση, δημιουργώντας μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα στο ωραίο φύλο.

«Πρόκειται είναι μια τοπική πάθηση του δέρματος που εντοπίζεται συχνότερα στους οπίσθιους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά, τα μπράτσα, τα γόνατα και τις γάμπες και αναγνωρίζεται από την εμφάνιση λακκουβών στην επιφάνεια του δέρματος. Η πραγματική αιτία της κυτταρίτιδας είναι άγνωστη, αν και γενικά θεωρείται ότι οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο το γυναικείο σώμα αποθηκεύει στρώματα λίπους και στη σχέση που έχει αυτό το στρώμα με τους μύες και το δέρμα. Η οριζόντια αποθήκευση αυτών στους άνδρες φαίνεται να αποτρέπει το φαινόμενο και είναι ένας λόγος που μόνο το 10% έχουν κυτταρίτιδα σε κάποια σημεία του σώματός τους», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός

Γιατί η κυτταρίτιδα “αγαπά” περισσότερο τις γυναίκες;

Σημειωτέον ότι οι γυναίκες έχουν τρία στρώματα λίπους στα μπράτσα, γλουτούς, μηρούς, γόνατα, στο στομάχι κ.α, ενώ οι άνδρες μόνο ένα! Δεν είναι όμως μόνο αυτή η αιτία που η κυτταρίτιδα προτιμά τις γυναίκες. Ρόλο παίζουν και οι γυναικείες ορμόνες. Αντίθετα από την ανδρική τεστοστερόνη η οποία διασπά το λίπος, τα γυναικεία οιστρογόνα δημιουργούν λίπος, διογκώνοντας τα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να γίνεται εντονότερη η ανομοιόμορφη επιφάνεια του δέρματος σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ως εκ τούτου η ποσότητα λίπους στο σώμα, καθώς και το πάχος του δέρματος καθορίζουν σε ένα ποσοστό την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και το στάδιό της. Η αύξηση του βάρους μπορεί να την κάνει πιο έντονα ορατή, αλλά δεν είναι η κύρια αιτία της. Γι’ αυτό και δεν είναι ασυνήθιστο στα άτομα φυσιολογικού ή ακόμα και χαμηλού βάρους να παρατηρείται κυτταρίτιδα. Καθοριστικής σημασίας είναι η συμβολή της γενετικής, αλλά και της ηλικίας, αφού με τη γήρανση το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και κάνει εμφανέστερη την υπάρχουσα κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα δεν έχει μεγάλη σχέση με το πόσο γυμνασμένη είναι μια γυναίκα

Όλα αυτά, όμως, το μόνο που επηρεάζουν είναι την αισθητική μας, αφού η κυτταρίτιδα δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στη συνολική σωματική υγεία.

Για πολλά χρόνια, οι γυναίκες πάλευαν με αυτήν, έκαναν δίαιτες που υπόσχονταν θαύματα τις οποίες συνδύαζαν με έντονη γυμναστική. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και γι’ αυτό απλώς συμβιβάζονταν και ζούσαν με αυτήν όσο άβολα κι αν ένιωθαν. Γιατί η κυτταρίτιδα, που θα έπρεπε να θεωρείται απλώς ένα χαρακτηριστικό του γυναικείου σώματος, καταρρακώνει την αυτοπεποίθηση και δημιουργεί αισθήματα αμηχανίας, ιδίως τώρα το καλοκαίρι που τα ρούχα αφήνουν ακάλυπτα τα “προβληματικά” σημεία.

«Το γυμναστήριο είναι εξαιρετικό για το χτίσιμο μυών και την απώλεια λίπους, αλλά δεν προσφέρει θεαματικές αλλαγές στην όψη του δέρματος. Η κυτταρίτιδα δεν έχει μεγάλη σχέση με το πόσο γυμνασμένη είναι μια γυναίκα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσες αθλήτριες βλέπουμε σε αγώνες υψηλού επιπέδου με την πάθηση! Ωστόσο, η άσκηση και η σωστή διατροφή συμβάλει στη μείωση του λίπους που συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα, και γι’ αυτό δεν ασκεί τόσο μεγάλη πίεση στον συνδετικό ιστό ώστε να ξεπροβάλλει στα πιο αδύναμα σημεία του», διευκρινίζει ο κ. Βελημβασάκης.

Πώς θα «εξαφανιστεί» πριν τις διακοπές;

Στις μέρες μας, η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι λιγότερο επίπονη, λιγότερο χρονοβόρα και ασύγκριτα πιο αποτελεσματική. Σε μόλις μερικές συνεδρίες (ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από το στάδιο της κυτταρίτιδας και την έκτασή της) διάρκειας 10-35 λεπτών έκαστη, μπορεί μια γυναίκα να απαλλαγεί από αυτήν και τα αποτελέσματα να κρατήσουν για μήνες.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Βελημβασάκης «η μέθοδος LPG είναι μία προηγμένης τεχνολογίας ιατρική μέθοδος για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και τη σμίλευση του σώματος, η οποία είναι απολύτως ανώδυνη και στηρίζεται στην ικανότητα του δέρματος να επανορθώνει τις βλάβες του. Οι επιστήμονες που την ανέπτυξαν κατάφεραν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο διέγερσής του ώστε να ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί επανόρθωσης και ανανέωσης για να “γιατρεύει” τον εαυτό του!».

Βασίζεται στη μηχανική μάλαξη του δέρματος, μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης κεφαλής, η οποία κάνει έντονα δύο ανεξάρτητες κινήσεις που στοχεύουν στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και στην αποβολή των τοξινών και των κατακρατημένων υγρών. Με το λιπομασάζ, όπως ονομάζεται, μειώνεται ο όγκος των λιποκυττάρων και το δέρμα γίνεται πιο ομοιόμορφο και λείο. Η κεφαλή δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα, αφού η θεραπεία εφαρμόζεται πάνω από ένα ειδικό κορμάκι, η ειδική σύνθεση του οποίου προσφέρει ευχάριστη αίσθηση και καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι αισθητά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αφού άμεσα η γυναίκα νιώθει τη θεραπευόμενη περιοχή πιο ανάλαφρη και ξεπρησμένη, λόγω της ενίσχυσης της φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, η θεραπεία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως, κι έτσι η επιδερμίδα γίνεται πιο σφριγηλή. Το αποτέλεσμα βελτιώνεται προοδευτικά και στην 3η συνεδρία ήδη υπάρχει μείωση της κυτταρίτιδας κατά 67%!

«Με αυτό το όπλο στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας, δεν υπάρχει πια λόγος οι γυναίκες να σκέφτονται και να αγχώνονται για τη στιγμή που θα εκθέσουν το σώμα τους σε κοινή θέα. Αυτό το καλοκαίρι μπορούν να το πράξουν γεμάτες αυτοπεποίθηση και περηφάνια για το καλοσμιλεμένο κορμί τους», καταλήγει ο κ. Βελημβασάκης.

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη λαδορίγανη δεν τη βάζει στη χωριάτικη, αλλά στα μαλλιά του!

Πώς θα είστε λαμπερές και στην παραλία – Μάθετε για την ενισχυμένη φροντίδα που χρειάζεται η επιδερμίδα το καλοκαίρι

Η νέα εκδοχή του γαλλικού μανικιούρ είναι… μικροσκοπική και μας αρέσει πολύ – Σας έχουμε ιδέες

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Τι έρχεται τον Απρίλιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…

44 λεπτά ago

Γνωρίζετε τι είναι η “ακμή γυμναστηρίου;”

Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…

53 λεπτά ago

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

11 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

16 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

16 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

16 ώρες ago