Κι, όμως, τα αντηλιακά λήγουν – Έτσι θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να αγοράσεις καινούριο

κι-όμως-τα-αντηλιακά-λήγουν-έτσι-θα-κ

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν προϊόντα που δεν μας πάει καν ο νους ότι έχουν ημερομηνία λήξης ή ότι λήγουν μεν, αλλά στο μακρύ μέλλον δε. Και σε αυτά τα προϊόντα είναι και το αντηλιακό, μιας και οι περισσότερες πιστεύουμε πως αργούν να λήξουν και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κάποια καλοκαίρια μέχρι να μας τελειώσει, αν αυτό βέβαια συμβεί, σημαίνει ότι το χρησιμοποιείτε με το… σταγονόμετρο που είναι λάθος. Όπως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα αντηλιακά απλά “κάποια στιγμή λήγουν”.

Διαβάστε επίσης: 5 αντηλιακά προσώπου με χρώμα που θα λατρέψετε για το άψογο αποτέλεσμά τους!

Τα τρία σημεία του σώματος που πάντα ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό

Στην πραγματικοτητα, όπως όλα τα καλλυντικά προϊόντα έτσι και αυτό έχει ημερομηνία λήξης και λόγω της μεγάλης έκθεσής του στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες, η λήξη του έρχεται πιο γρήγορα απ’ ο, τι φανταζόμαστε.

Πότε λήγει ένα αντηλιακό;

Στη συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία λήξης. Αλλά όπως εξηγούν οι ειδικοί, δε σημαίνει απαραίτητα πως “κρατάει” μέχρι τότε. Αν για παράδειγμα το προϊόν λήγει μέσα σε έναν χρόνο, θα έχετε κατά νου πως – ειδικά το αντηλιακό – η λήξη θα έρθει νωρίτερα λόγω της υπερέκθεσής του στον ήλιο, στις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και στην επαφή με βακτήρια. Αυτά μεταφέρονται κυρίως μέσω των χεριών μας αλλά και της επαφής με την άμμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, τα αντηλιακά λήγουν 3 χρόνια -το πολύ- μετά την ημερομηνία παραγωγής τους, μόνο αν διατηρηθούν σε σκιερό και δροσερό περιβάλλον και δεν ανοιχτούν.

Τι γίνεται, όμως, με το χρησιμοποιημένο αντηλιακό; Αν δηλαδή σου περίσσεψε από πέρυσι και φέτος θέλεις να το χρησιμοποιήσεις; Θα πρέπει πρώτα να έχεις βεβαιωθεί ότι το αποθήκευσες σε καλές συνθήκες και πως είναι σε καλή κατάσταση για να το χρησιμοποιήσεις.

Πώς καταλαβαίνεις ότι έχει λήξει το αντηλιακό;

Και πάμε στο πρακτικό κομμάτι. Πώς καταλαβαίνουμε ότι το αντηλιακό μας έχει λήξει;

Από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν έχει κιτρινίσει, μυρίζει άσχημα, έχει πήξει τότε το πετάς στον κάλαθο των αχρήστων και αγοράζεις καινούριο. Επίσης, αν πριν την αποθήκευσή του δεν είχες καθαρίσεις τη συσκευασία και δη το στόμιο και σε αυτό υπάρχουν για παράδειγμα κολλημένα χαλίκια από την παραλία, δεν χρειάζεται να σου πούμε πως οι πιθανότητες να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια είναι σημαντικά αυξημένες.

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσεις ληγμένο αντηλιακό;

Αυτό που υποστηρίζουν, είναι πως πέφτει ο δείκτης προστασίας του, άρα και η απόδοσή του. Που σημαίνει πως όταν το χρησιμοποιήσεις, είσαι περισσότερο εκτεθειμένη στην ακτινοβολία του ήλιου, αφού το αντηλιακό δεν αποδίδει τα μέγιστα. Κι ενώ δηλαδή εσύ πιστεύεις πως έχεις βάλει με δείκτη προστασίας 50, στην πραγματικότητα να έχει πέσει στο 30.

Επίσης, αν το αντηλιακό έχει λήξει υπάρχουν πιθανότητες να παρουσιάσεις κάποια εξανθήματα.

Πάντως, υπάρχουν και οι αντίθετες γνώμες που υποστηρίζουν ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περσινό σου αντηλιακό με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο: θα πρέπει να αποθηκεύετε σωστά το αντηλιακό ενώ στην παραλία να μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο για πολλές ώρες.

Σχετικά Άρθρα
KORRES: Η σειρά περιποίησης προσώπου για όλες τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
KORRES: Η σειρά περιποίησης προσώπου για όλες τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
Βρήκαμε τη συλλογή γυαλιών που θα σε κάνει να δεις τον χειμώνα με άλλο μάτι!
Βρήκαμε τη συλλογή γυαλιών που θα σε κάνει να δεις τον χειμώνα με άλλο μάτι!
J’adore Parfum d’Eau: Ο Οίκος DIOR παρουσίασε το νέο άρωμα σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην Αθήνα
J’adore Parfum d’Eau: Ο Οίκος DIOR παρουσίασε το νέο άρωμα σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην Αθήνα
Η Ζέτα Μακρυπούλια έβαλε στα μαλλιά της ένα αξεσουάρ από τα 90s και μας γύρισε χρόνια πίσω!
Η Ζέτα Μακρυπούλια έβαλε στα μαλλιά της ένα αξεσουάρ από τα 90s και μας γύρισε χρόνια πίσω!
Χρύσα Παπά: Η «Εύα Δήμα» έκανε το πιο απίθανο κούρεμα, λίγο πριν την πρεμιέρα της Γης της Ελιάς - Μας αρέσει πολύ!
Χρύσα Παπά: Η «Εύα Δήμα» έκανε το πιο απίθανο κούρεμα, λίγο πριν την πρεμιέρα της Γης της Ελιάς – Μας αρέσει πολύ!
Μανικιούρ στο σπίτι μόνη σου: 9 βήματα για να πετύχεις αποτέλεσμα σαν επαγγελματίας
Μανικιούρ στο Σπίτι Μόνη Σου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του