Η σωστή σειρά για να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σύμφωνα με τους επαγγελματίες makeup artists

Αν παρακολουθήσετε έναν makeup artist θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια πολύ αυστηρή σειρά με την οποία εφαρμόζει τα διαφορετικά προϊόντα. Πιθανότατα θα δείτε ότι εφαρμόζει σκιά ματιών, μολύβι και μάσκαρα, προτού προχωρήσει σε προϊόντα όπως το concealer, το foundation και το ρουζ.

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτή τη συγκεκριμένη σειρά ή εάν είναι απλώς προσωπική προτίμηση, τότε δεν είστε οι μόνες. Γι’ αυτό οι makeup artists απαντούν στην ερώτηση:

Έχει σημασία με ποια σειρά εφαρμόζουμε τα προϊόντα του μακιγιάζ;

Πιο συγκεκριμένα, τι γίνεται με το concealer και το foundation; Αυτά είναι δύο προϊόντα που οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν σχεδόν εναλλάξ. Ποιος είναι τελικά ο σωστός τρόπος;

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όταν πρόκειται για το μακιγιάζ. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Ξεκινώ πάντα με ένα ελαφρύ στρώμα foundation σε όλο το πρόσωπο εκτός από τα βλέφαρα, στα οποία μου αρέσει να χρησιμοποιώ eye primer», λέει η Min Min Ma. «Εφαρμόζοντας πρώτα το foundation, ελαχιστοποιείτε την υπερβολική χρήση του concealer». Όπως το θέτει, όσο λιγότερα προϊόντα προσώπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο φυσικό φαίνεται το δέρμα.

Η Stevi Christine συμφωνεί: «Ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με το foundation να εφαρμόζεται πρώτα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε concealer όπου αισθάνεστε ότι χρειάζεται περισσότερη κάλυψη, όπως στην περιοχή κάτω από τα μάτια». Εάν εφαρμόσετε το concealer πρώτα, η Christine λέει ότι μπορεί να αλλοιωθεί μόλις απλώσετε το foundation από πάνω, κάτι που απαιτεί ακόμη περισσότερο προϊόν και τείνει να κάνει την εφαρμογή μακιγιάζ λίγο πιο βαριά.

Η ιδανική σειρά εφαρμογής

Όσο για την υπόλοιπη σειρά εφαρμογής του μακιγιάζ, η Christine σημειώνει ότι «το μακιγιάζ είναι παρόμοιο με τη ζωγραφική – δεν υπάρχει σωστή σειρά. Ωστόσο, εγώ προσωπικά, ξεκινώ με το γέμισμα των φρυδιών, καθώς αυτό όχι μόνο διαμορφώνει το πρόσωπο, αλλά παρέχει επίσης ένταση στην περιοχή των ματιών». Από εκεί, προχωρά στο μακιγιάζ των ματιών. «Αυτό είναι ιδιαίτερα υπέροχο όταν δημιουργείτε ένα τολμηρό μακιγιάζ ματιών ή ένα smokey eye -σε περίπτωση που η σκιά ματιών τρέξει στο πρόσωπο, δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ξανά το foundation». Μόνο αφού ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα, προχωράει στο foundation και μετά στο concealer.

Το σημερινό μάθημα μακιγιάζ έλαβε τέλος! Οι makeup artists συνιστούν να εφαρμόζουμε πρώτα το μακιγιάζ των ματιών πριν προχωρήσουμε στο μακιγιάζ προσώπου με το foundation πρώτα και στη συνέχεια (και μόνο τότε) με το concealer.

Σχετικά Άρθρα
Ελλάδα: Ορόσημο στον αγώνα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας ο ομόφυλος γάμος
Διεθνής Αμνηστία: Ορόσημο στον αγώνα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας ο ομόφυλος γάμος
ΒΙΑΝΕΞ: Βραβείο Φήμης στον φαρμακευτικό κλάδο
ΒΙΑΝΕΞ: Βραβείο Φήμης στον φαρμακευτικό κλάδο
Metallic nails: Τα φετινά Χριστούγεννα θέλουν το ξεχωριστό τους μανικιούρ!
Metallic nails: Τα φετινά Χριστούγεννα θέλουν το ξεχωριστό τους μανικιούρ!
Αυτές είναι οι top θεραπείες προσώπου πριν τις Γιορτές
Αυτές είναι οι top θεραπείες προσώπου πριν τις Γιορτές
Απλοί τρόποι για να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρηγορότερα
Απλοί τρόποι για να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρηγορότερα
Το κόλπο για να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη που έχει γίνει viral!
Το κόλπο για να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη που έχει γίνει viral!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του