Botox vs Υαλουρονικό οξύ

botox-vs-υαλουρονικό-οξύ

Αρκετοί είναι αυτοί που μπερδεύουν το botox με το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Αν και έχουν αρκετές ομοιότητες, σίγουρα ο τρόπος που λειτουργούν αλλά και τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν είναι διαφορετικά. Και οι δύο θεραπείες έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα σημεία του προσώπου αλλά και του σώματος.

Το Botox κατά κύριο λόγο διορθώνει τις γραμμές έκφρασης και όχι τόσο τις ρυτίδες που προκαλούνται από τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Το υαλουρονικό παράγεται φυσικά από το σώμα μας. Οι πλαστικοί χρησιμοποιούν την συνθετική μορφή του για την ενυδάτωση και την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα τις ρυτίδες στο μέτωπο, στα μάτια, και γύρω από το στόμα.

Βασικές διαφορές του botox Και του υαλουρονικού

Οι βασικότερες διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτά σκευάσματα είναι:

• Διάρκεια των αποτελεσμάτων: Και οι δύο θεραπείες έχουν προσωρινή δράση, παρόλα αυτά η διάρκειά δεν είναι ίδια. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων του botox είναι περίπου 5 μήνες, ενώ του Υαλουρονικού εξαρτώνται από περισσότερους παράγοντες, όπως η ταχύτητα με την οποία ο κάθε οργανισμός απορροφά την ουσία. Έτσι η δράση του μπορεί να κυμαίνεται από έξι με δώδεκα περίπου μήνες.

• Χρήσεις: Το Botox χρησιμοποιείται κυρίως για τη διόρθωση των ρυτίδων που σχηματίζονται από την κίνηση ορισμένων σημείων του προσώπου, ειδικά στο άνω τρίτο μέρος, όπως το μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και το πόδι της χήνας. Από την άλλη το υαλουρονικό μπορεί να γεμίσει τις ρυτίδες αλλά και να δώσει όγκο σε σημεία όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά και το πηγούνι.

• Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα του υαλουρονικού Οξέος είναι άμεσα και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από μία με δύο εβδομάδες. Τα αποτελέσματα του Botox αρχίζουν να διακρίνονται μετά από 3-4 ημέρες και το μέγιστο των αποτελεσμάτων είναι ορατό μετά από περίπου δέκα ημέρες.

botox-vs-%cf%85%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%be%cf%8d0

Περισσότερα για το Botox

Το botox είναι μία από τις κορυφαίες μη επεμβατικές θεραπείες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χαρίζει ένα νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες, αφού μειώνει την σύσπασή τους και αποτρέπει τον σχηματισμό τους. Το Botox ή αλλιώς βοτουλινική τοξίνη, δρα τοπικά και δεν απορροφάται από τον οργανισμό. Το botox δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα, αφού διαρκούν περίπου 6 μήνες. Είναι ορατά μετά από μερικές ώρες, ενώ το μέγιστο όφελος της τοξίνης είναι ορατό περίπου μετά από δέκα ημέρες.

Πριν τη θεραπεία ο πλαστικός χειρουργός κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο στους μύες του προσώπου, ώστε να προτείνει την κατάλληλη λύση για τον κάθε ασθενή.

Η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

• Τις γραμμές συνοφρύωσης.

• Ρυτίδες μεσόφρυου.

• Οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο.

• Ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στο πόδι της χήνας.

• Τις ρυτίδες καπνιστού πάνω από τα χείλη.

• Ρινοπαρειακές ρυτίδες, οι οποίες ξεκινάνε από τη μύτη και καταλήγουν στην άκρη των χειλιών.

Η διαδικασία της θεραπείας botox

Ο πλαστικός χρησιμοποιεί μία πολύ λεπτή βελόνα και εγχέει μικρές ποσότητες της βοτουλινικής τοξίνης κάτω από το δέρμα, σε όλα τα προβληματικά σημεία. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, ενώ από την σύριγγα προκαλούνται μόνο κάποια μικρά σημαδάκια τα οποία εξαφανίζονται μετά από 40 περίπου λεπτά.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα εξής σημεία:

• Η ποιότητα της βοτουλινικής τοξίνης και η χρήση πιστοποιημένων σκευασμάτων.

• Προσεκτική αραίωση του botox, ώστε να έχουμε μεγάλη διάρκεια στα αποτελέσματα.

• Η τεχνική και τα σημεία που θα εφαρμόσουμε το μπότοξ, ώστε να μην χαλάσουμε την φυσική έκφραση του προσώπου.

Κάποιες φορές μπορούν να παρατηρηθούν μερικά αντιαισθητικά αποτελέσματα, μετά από τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι όταν η εφαρμογή γίνει μόνο σε ένα σημείο του προσώπου. Έτσι, αφού μειώνεται η κίνηση των μυών αυτού του σημείου, οι ανταγωνιστές μύες δουλεύουν περισσότερο με αποτέλεσμα την υπερτροφία τους. Η εκτόνωση των κινήσεων του προσώπου λοιπόν σε αυτούς τους μύες μπορεί να χαλάσει το αρμονικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιλέξει τα σημεία που απαιτούνται ώστε να δώσει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

botox-vs-%cf%85%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%be%cf%8d2

Περισσότερα για το Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ, όπως αναφέρεται είναι μια φυσική ουσία που παράγεται και από τον ίδιο τον οργανισμό μας, ώστε να αναδομεί το δέρμα μας. Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και χαρίζει φρεσκάδα, ελαστικότητα και λάμψη στο δέρμα. Με το πέρασμα του χρόνου, η παραγωγή του υαλουρονικού από τον οργανισμό μας μειώνεται, και έτσι εμφανίζονται ρυτίδες, το δέρμα χάνει τη λάμψη του, και τα χείλη τον όγκο τους. Το συνθετικό υαλουρονικό οξύ είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος ανάπλασης του δέρματος. Την χρησιμοποιούν πλαστικοί σε όλο τον πλανήτη για να αυξήσουν τον όγκο σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος και για να εξαφανίσουν βαθιές ρυτίδες.

Χρήσεις του υαλουρονικού

Το υαλουρονικό οξύ έχει αμέτρητα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες τεχνικές, επεμβατικές και μη. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία με διάρκεια περίπου 30 λεπτά. Έχει αναστρέψιμα αποτελέσματα και είναι απόλυτα ασφαλές σαν υλικό. Μερικές από τις βασικότερες χρήσεις του υαλουρονικού οξέως είναι:

• Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών, του στόματος, τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, τις ρυτίδες στο μέτωπο, στο μεσόφρυο, αλλά και τις ρυτίδες έκφρασης.

• Μπορεί να βελτιώσει το σχήμα τις μύτης χωρίς να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής. Μπορεί να διορθώσει το σχήμα, το μέγεθος και την κλίση όταν αυτά είναι μετρίου βαθμού προβλήματα.

• Χρήση για την αύξηση των χειλιών ή την διόρθωση του σχήματος τους. Έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια και χαρίζει πλούσια χείλη, που μοιάζουν φυσικά.

Για τη σωστή επιλογή της θεραπείας που θα ήταν ιδανική για την περίπτωσή μας πρέπει να:

• Γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θα μας προσφέρει το υαλουρνικό οξύ και τι θα μας προσφέρει το μπότοξ.

• Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που θα μας δώσει ο πιστοποιημένος δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός που θα μας αναλάβει.

• Αφήσουμε τον πλαστικό χειρουργό να αξιολογήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, ώστε να προτείνει την ιδανική για εμάς θεραπεία, ή ακόμα και κάποιο συνδυασμό για καλύτερα αποτελέσματα. Το μπότοξ και το υαλουρονικό μπορούν να συνδυαστούν με μεσοθεραπεία προσώπου, αναίμακτη βλεφαροπλαστική ή νήματα PDO.