Μήπως το παρακάνεις με τη μάσκα μαλλιών; Μάλλον έχουμε άσχημα νέα για σένα

μήπως-το-παρακάνεις-με-τη-μάσκα-μαλλιώ

Έχεις κι εσύ εμμονή με τις μάσκες μαλλιών; Αν οποιοδήποτε προϊόν υπόσχεται να επανορθώσει τα ξηρά μαλλιά σου δεν λείπει από το ντουλάπι σου, τότε σε καταλαβαίνω! Πρόσφατα πέρασα μια φάση που χρησιμοποιούσα μάσκα κάθε φορά που έλουζα τα μαλλιά μου, σε μια προσπάθεια να κρατήσω το χρώμα τους αναλλοίωτο.

Παρόλο που αυτό έκανε τα μαλλιά μου λαμπερά και απαλά, ανακάλυψα επίσης ότι ήταν πολύ πιο λιπαρά από το κανονικό. Τότε αναρωτήθηκα μήπως το είχα παρακάνει με τη μάσκα μαλλιών. Ψάξαμε και μάθαμε αν η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά και πώς πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά.

Μήπως το παρακάνω με τη μάσκα μαλλιών;

Διάσημοι hair stylists υποστηρίζουν ότι όντως υπάρχει μεγάλη μερίδα γυναικών που το παρακάνει με την εφαρμογή της μάσκας. Τα conditioners και οι μάσκες καλύπτουν τα μαλλιά, με αποτέλεσμα η συχνή χρήση τους να προκαλεί συσσώρευση προϊόντος. Καθώς πρόκειται για συμπυκνωμένα προϊόντα, όσο πιο σπάνια τα χρησιμοποιείτε τόσο το καλύτερο. Επιπλέον, η υπερβολική ποσότητα του προϊόντος είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν πρόκειται για τη φροντίδα των μαλλιών τους.

Ποιες είναι οι συνέπειες;

Οι επαγγελματίες για τα μαλλιά λένε ότι αυτή η τακτική θα μπορούσε να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται άτονα και ταλαιπωρημένα. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική συσσώρευση του προϊόντος, που μπορεί πραγματικά να βαρύνει τα μαλλιά. Επιπλέον, η υπερβολική χρήση της μάσκας μαλλιών μπορεί να τα κάνει ακόμα πιο λιπαρά, ενώ εσείς θέλετε να φαίνονται πιο γυαλιστερά και με περισσότερο όγκο.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ μάσκα μαλλιών;

Οι οδηγίες είναι σαφείς: Οι γυναίκες με χοντρή τρίχα πρέπει να χρησιμοποιούν τη μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα, ενώ όσες έχουν πιο λεπτή τρίχα ακόμα πιο σπάνια -μία φορά ανά δεκαπενθήμερο.

Τι άλλο να κάνω για να διατηρήσω υγιή τα μαλλιά μου;

Παρόλο που οι συστάσεις για τη χρήση μάσκας είναι συγκεκριμένες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοείτε το conditioner. Όχι μόνο διατηρεί υγιή τα μαλλιά σας και κάνει πιο εύκολο το χτένισμά τους, αλλά αποτρέπει και τη συγκέντρωση περιβαλλοντικών ρύπων. Επίσης, καλό είναι να μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά, ώστε να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα
Οι κομμωτές στη Βρετανία ανακυκλώνουν τα κομμένα μαλλιά - Δείτε για ποιο λόγο
Οι κομμωτές στη Βρετανία ανακυκλώνουν τα κομμένα μαλλιά – Δείτε για ποιο λόγο
Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου - Δημιούργησε το ιδανικό Lip Look
Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου – Δημιούργησε το ιδανικό Lip Look
%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b10
Κορίτσια στον ήλιο πάντα με προστασία και ενυδάτωση!
Πώς μυρίζει για εσάς το κλαοκαίρι; Έχει τύχει αλήθεια να περάσει κάποιος από δίπλα σας και να μυρίζει... καλοκαίρι; Τα αρώματα που θυμίζουν τα καλοκαίρια
5+1 καλοκαιρινά αρώματα που θα σε πάνε αμέσως διακοπές!
3 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το μαύρισμά σας αναλλοίωτο!
3 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το μαύρισμά σας αναλλοίωτο!
Γιατί ενώ χρησιμοποιείς concealer οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου δεν εξαφανίζονται;
Γιατί ενώ χρησιμοποιείς concealer οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου δεν εξαφανίζονται;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του