“Καθαρίζω το πρόσωπό μου καθημερινά με μαντηλάκια: Κάνω καλά;” Ποιος είναι, τελικά, ο καλύτερος τρόπος ντεμακιγιάζ;

καθαρίζω-το-πρόσωπό-μου-καθημερινά-μ

ντεμακιγιάζ

Ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι πολύ σημαντικός για την καλή υγεία του δέρματός μας. Καθημερινά χρησιμοποιούμε μακιγιάζ και ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες μικρόβια.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τα υπολείμματα μακιγιάζ, αλλά και ρύπων;

Εμείς ρωτήσαμε τη Νάνσυ Χιότογλου, make up artist, για το τι πρέπει να κάνουμε όσον αφορά στον καθαρισμό του προσώπου μας, αλλά και για το πώς θα κάνουμε το σωστό ντεμακιγιάζ!

  1. Πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας κάθε πρωί και βράδυ ακόμα και αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μακιγιάζ;

Το σημαντικότερο βήμα για ένα υγιές δέρμα είναι ο σωστός μα πάνω από όλα ο συστηματικός καθαρισμός. Είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε το πρόσωπο κάθε βράδυ ακόμη και αν δεν είχαμε εφαρμόσει νωρίτερα,  προϊόντα μακιγιάζ. Απομακρύνουμε έτσι τους ρύπους της ατμόσφαιρας, τη σκόνη τον ιδρώτα και τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος όπως ακριβώς όταν κάνουμε ντους παρόλο που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μακιγιάζ στο σώμα. Το πρωί, εάν είμαστε συνεπείς με τον καθαρισμό το προηγούμενο βράδυ, δεν απαιτείται τόσο σχολαστική διαδικασία. Φρέσκο, δροσερό νερό και στην συνέχεια τόνωση της επιδερμίδας με μια λοσιόν είναι αρκετά για να προετοιμάσουν το πρόσωπο να ξεκινήσει την ημέρα.

2. Τι μπορεί να συμβεί αν παραλείψουμε αυτό το βήμα;

Παραλείποντας τον καθαρισμό του προσώπου το πρωί, το αποτέλεσμα είναι ότι δεν υπάρχει καθαρή βάση με ισορροπημένο PH ώστε να απορροφηθούν επαρκώς τα ενεργά συστατικά της κρέμας που θα ακολουθήσει. Ενώ παραλείποντας το βήμα αυτό το βράδυ, το δέρμα εκτός του ότι χάνει τα συστατικά της κρέμας νύχτας, “κοιμάται” και βρώμικο. Έτσι δημιουργούνται θαμπή χροιά, περισσότερο σμήγμα, σε κάποιες περιπτώσεις σπυράκια και αρκετή αφυδάτωση που σταδιακά οδηγεί σε σχηματισμό εκφραστικών ρυτίδων.

3. Ποιο προϊόν / Ποια μέθοδο ντεμακιγιάζ θεωρείτε καλύτερη για τον καθαρισμό προσώπου;

Δεν υπάρχει ιδανική μέθοδος καθαρισμού για όλα τα δέρματα καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Για ένα λιπαρό δέρμα θα ήταν καταλληλότερο ένα προϊόν σε μορφή τζελ ή αφρού που ξεπλένεται με νερό, για ένα δέρμα αφυδατωμένο, απαιτητικό ή ευαίσθητο ένα πλούσιο γαλάκτωμα καθαρισμού, για κάποιο άτομο που δεν έχει αρκετό χρόνο ή διάθεση ώστε να ασχοληθεί με την περιποίηση του προσώπου του, ένα micellar water. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι απαραίτητη η χρήση της λοσιόν σαν τελευταίο βήμα του καθαρισμού και πριν την εφαρμογή της κρέμας. Η εξισορρόπηση του PH που προσφέρει η τονωτική λοσιόν αυξάνει την απορρόφηση των συστατικών που θα ακολουθήσουν έως και 40%! Μόνο το micellar water μπορεί να σταθεί μόνο του καθώς είναι προϊόν 3 σε 1: καθαριστικό ματιών, προσώπου και λοσιόν.

4. Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ: Πόσο καλό κάνουν στην επιδερμίδα;

Τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι μια εύκολη λύση και βολική λύση. Ωστόσο ο καθαρισμός του προσώπου με αυτά είναι ανεπαρκής. Επίσης , συχνά,  το δέρμα ερεθίζεται και αφυδατώνεται έντονα. Το micellar water μπορεί να αποτελέσει άξιο αντικαταστάτη τους καθώς είναι εξίσου εύκολο στην χρήση και προσφέρει καλή καθαριστική δράση χωρίς ερεθισμό και αφυδάτωση. Tέλος για τους καταναλωτές που η περιποίηση του δέρματος αποτελεί μια ιεροτελεστία υπάρχουν προϊόντα στην αγορά που αλλάζουν μορφή κατά την χρήση τους και μετατρέπονται από τζελ σε λάδι και στην συνέχεια σε γαλάκτωμα ή από λάδι σε γαλάκτωμα με την προσθήκη νερού. Έτσι το δέρμα καθαρίζεται και περιποιείται παράλληλα.

ντεμακιγιάζ1

5. Λοσιόν ή γαλάκτωμα: Τι προτείνετε;

Το γαλάκτωμα είναι ένα προϊόν που απομακρύνει επιτυχώς το βαρύ μακιγιάζ και τους ρύπους. Ταυτόχρονα περιποιείται το δέρμα. Χρειάζεται να συνδυαστεί με τη  χρήση της λοσιόν έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα λιπαρά υπολείμματα του γαλακτώματος και να εξισορροπηθεί το PH της επιδερμίδας. Η λοσιόν δεν ξεπλένεται με νερό αλλά τοποθετείται με βαμβάκι σε καθαρό δέρμα και μένει. Η συνήθεια των γυναικών να ξεπλένουν την λοσιόν για να αισθάνονται το δέρμα τους να “τρίζει” από καθαριότητα είναι λάθος και αναιρεί την χρήση του προϊόντος. Η λοσιόν επαναφέρει την υγρασία της επιδερμίδας και έτσι το δέρμα γίνεται πιο δεκτικό και πιο απορροφητικό. Όταν το δέρμα “τρίζει” από καθαριότητα αμύνεται “κλείνοντας τις πόρτες” του σε κάθε προϊόν που ακολουθεί. Επίσης η συστηματική χρήση λοσιόν θα αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ενυδάτωσης σε ένα αφυδατωμένο δέρμα. Το νερό είναι απαραίτητο μόνο όταν το καθαριστικό σας προϊόν πρέπει να ξεπλυθεί για να αφαιρεθεί (σαπούνι, τζελ, αφρός).

Επομένως καθαρίζουμε πρώτα το δέρμα με ότι ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας μας ( γαλάκτωμα, τζελ αφρός κλπ) και στην συνέχεια απλώνουμε με ένα βαμβάκι τη λοσιόν και δεν την ξεπλένουμε. Στην συνέχεια εφαρμόζουμε την κρέμα περιποίησης.

6. Δώστε μας μερικές μικρές συμβουλές για αποτελεσματικότερο και καλύτερο ντεμακιγιάζ.

Ο σωστός καθαρισμός είναι ο συστηματικός καθαρισμός και μπορεί να αλλάζει μορφή ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, τις συνήθειες και τον χρόνο που διατίθεται εκείνη την περίοδο. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει ώστε να μην το παραλείψετε σχεδόν ούτε μια μέρα.

Δύο φορές την ημέρα είναι αρκετές για τη σωστή φροντίδα του προσώπου. Μην υπερβάλλετε επειδή ενδεχομένως αισθάνεστε έντονη λιπαρότητα. Ο πολύ συχνός καθαρισμός θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα.

Να “ακούτε” το δέρμα σας και να συμβουλεύεστε κάποιον ειδικό. Οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα με την εποχή (καιρικές συνθήκες), το στρες, τις συνήθειες. Έτσι λοιπόν μπορείτε να αλλάζετε τα προϊόντα φροντίδας δέρματος και καθαρισμού μόλις νιώσετε την αλλαγή πάνω σας.

Τέλος, επιλέξτε ένα ειδικό καθαριστικό για την περιοχή των ματιών εάν εφαρμόζετε συχνά μακιγιάζ . Έτσι η περιοχή των ματιών θα καθαρίζεται επαρκώς  χωρίς να ταλαιπωρείται.

«Σπιτικό» γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με δύο μόνο υλικά

Χρησιμοποιείς αδιάβροχο μακιγιάζ; H Garnier σου δίνει τον τρόπο να το αφαιρείς εύκολα!

Λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου σου και πώς να τα διορθώσεις!

Σχετικά Άρθρα
Απολέπιση προσώπου: Το σημείο που σίγουρα ξεχνάς, ενώ δεν θα έπρεπε!
Απολέπιση προσώπου: Το σημείο που σίγουρα ξεχνάς, ενώ δεν θα έπρεπε!
Τα 5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας
Τα 5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας
Το Barbie Botox είναι το νέο trend αλλά δεν στοχεύει στις ρυτίδες
Το Barbie Botox είναι το νέο trend αλλά δεν στοχεύει στις ρυτίδες
Υαλουρονικό οξύ: Νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τις θεραπείες
Υαλουρονικό οξύ: Νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τις θεραπείες
Το απίστευτο κόλπο για να βρεις το ρουζ που σου ταιριάζει
Το απίστευτο κόλπο για να βρεις το ρουζ που σου ταιριάζει
6 κόλπα για σγουρά μαλλιά που θα αλλάξουν εντελώς τη ζωή σας
6 κόλπα για σγουρά μαλλιά που θα αλλάξουν εντελώς τη ζωή σας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του