Αποτρίχωση στο μπικίνι με ξυράφι, κερί ή λέιζερ εν όψει παραλίας; Τα υπέρ και τα κατά

αποτρίχωση-στο-μπικίνι-με-ξυράφι-κερί

Ένα από τα πιο φλέγοντα καλοκαιρινά θέματα στις γυναικοπαρέες είναι το τι θα κάνουν με το μπικίνι τους εν όψει παραλίας και το ποιος τελικά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της τριχοφυίας της ευαίσθητης περιοχής. Η πλειοψηφία των γυναικών επιλέγει το απλό ξύρισμα, γιατί είναι γρήγορο, φτηνό και ανώδυνο. Οι πιο θαρραλέες και ανεκτικές στον πόνο καταφεύγει στην επόμενη πιο φθηνή λύση, την αποτρίχωση με το κερί και η μειοψηψία μόνο κάνει λέιζερ γιατί το θεωρεί πάρα πολύ ακριβό.

Τα θετικά και τα αρνητικά των τριών τρόπων αποτρίχωσης.

Θέμα οικονομικό

-Ναι το ξύρισμα μπορεί να φαίνεται το πιο οικονομικό, αλλά αν το υπολογίσετε αθροιστικά μπορεί και να αλλάξετε άποψη. Αν σκεφτείτε πως τα αποτελέσματά του ξυρίσματος διαρκούν 24- 48 ώρες και υπολογίσετε τα ξυραφάκια που πρέπει να αγοράζετε κάθε φορά σ΄όλη τη διάρκεια της ζωής σας, ίσως τελικά να αποδειχθεί και το πιο ακριβό.

-Τα αποτελέσματα του κεριού σίγουρα διαρκούν περισσότερο από αυτά του ξυρίσματος, ωστόσο είναι οικονομικά ασύμφορο, καθότι δεν αποτελεί μόνιμη λύση.

-Τα αποτελέσματα του λέιζερ είναι μόνιμα μετά από 5-7 επισκέψεις, ενώ στην αρχή η θεραπείες γίνονται κάθε 3-5 μήνες. Μήπως τελικά αυτό είναι σε βάθος χρόνου το πιο οικονομικό;

Θέμα αποτελέσματος

-Το ξύρισμα στο μπικίνι είναι τέλειο για 24 μόνο ώρες. Μετά η κατάσταση αρχίζει να γίνεται αφόρητη στην περιοχή, καθώς η τρίχα αγριεύει, «τσιμπάει» και ο κνησμός είναι ιδιαίτερα έντονος.

αποτρίχωση με το κερί διαρκεί περισσότερο, η τρίχα μαλακώνει πολύ, ωστόσο κάθε 15 μέρες θα πρέπει να το επαναλαμβάνεις.

– Το λέιζερ είναι μία μόνιμη λύση. Και σε περίπτωση που πρέπει να επαναλάβεις κάποια θεραπεία, οι τρίχες ούτε που θα καταλάβεις πως βγαίνουν και υφίστανται. Αλλάζει όλη η φυσιολογία της τρίχας!

Το θέμα του.. Πόνου

– Ναι το ξύρισμα είναι τελείως ανώδυνο. Μόνο μη σου τύχει και… κοπεις!

Κερί και λέιζερ πονούν περίπου το ίδιο. Ωστόσο, πρόκειται για έναν απολύτως ανεκτό πόνο.

Θέμα ασφάλειας

-Στο ξύρισμα πάντα υπάρχει η πιθανότητα ερεθισμού, κοψιμάτων, αλλά και μολύνσεων αν δεν είστε ιδιαίτερα σχολαστικές με το ξυράφι. Ιδιαίτερα την περίοδο των καλοκαιρινών μπάνιων, ο ερεθισμός (κοκκινίλες, σπυράκια) στην περιοχή είναι κάτι συνηθισμένο.

– Το κερί έχει πάντα την πιθανότητα του να γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να σας δημιουργήσει τρομερό ερεθισμό ή θυλακίτιδα

-Το λέιζερ πέρα από έναν ολιγόλεπτο ερεθισμό δεν έχει «ενοχοποιηθεί» για μολύνσεις κλπ.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως το λέιζερ νικά στα… σημεία καθώς σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται πιο οικονομικό και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο!

Διαβάστε επίσης: Λέιζερ ή ξυράφι για την περιοχή της μασχάλης;

Σχετικά Άρθρα
Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου - Δημιούργησε το ιδανικό Lip Look
Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου – Δημιούργησε το ιδανικό Lip Look
%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b10
Κορίτσια στον ήλιο πάντα με προστασία και ενυδάτωση!
Πώς μυρίζει για εσάς το κλαοκαίρι; Έχει τύχει αλήθεια να περάσει κάποιος από δίπλα σας και να μυρίζει... καλοκαίρι; Τα αρώματα που θυμίζουν τα καλοκαίρια
5+1 καλοκαιρινά αρώματα που θα σε πάνε αμέσως διακοπές!
3 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το μαύρισμά σας αναλλοίωτο!
3 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το μαύρισμά σας αναλλοίωτο!
Γιατί ενώ χρησιμοποιείς concealer οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου δεν εξαφανίζονται;
Γιατί ενώ χρησιμοποιείς concealer οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου δεν εξαφανίζονται;
Το φετινό καλοκαίρι έχει άρωμα τσιχλόφουσκας!
Το φετινό καλοκαίρι έχει άρωμα τσιχλόφουσκας!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του