5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε με τις φίλες σας

5-προϊόντα-ομορφιάς-που-δεν-πρέπει-να-μο

Μπορεί με την καλύτερη φίλη σου να μοιράζεστε τα πάντα, όμως όταν πρόκειται για προϊόντα ομορφιάς υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρήσετε για λόγους υγιεινής:

Λιπ γκλος & κραγιόν

Είναι εύκολο να μεταφερθούν μικρόβια όταν μοιράζεστε κάτι που αγγίζει τα χείλη σας, συμπεριλαμβανομένων μολύνσεων ακόμη και του ιού του έρπητα του στόματος. Περισσότερο από το ήμισυ των ενηλίκων παρουσιάζουν έρπητα του στόματος (HSV-1) και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά ένα μεγάλο μέρος, επειδή μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη κι αν δεν έχετε μια ορατή πληγή στα χείλη σας.

Πινέλα και σφουγγαράκια

Το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για να απλώσετε το make up αποτελεί γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια και τα μικρόβια χάρη στο μαλακό, απορροφητικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πολύ εύκολα να υποφέρετε από λοιμώξεις, όπως π.χ. σταφυλόκοκκο ή ερεθισμούς στα μάτια. Το ίδιο ισχύει και για τα πινέλα του μακιγιάζ. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο καθαριστικό και ζεστό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς για να “σκοτωθούν” όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια.

Προϊόντα σε βαζάκια

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά βυθίζοντας τα δάχτυλά σας σε ένα βαζάκι με λιπ γκλος ή κρέμα προσώπου είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξαπλωθούν μικρόβια. Ακόμα κι αν η φίλη σας πλύνει πρώτα τα χέρια της, μπορεί να σας μεταδώσει τα βακτηρίδια από το πρόσωπο ή τα χείλη της αν βουτήξει περισσότερες από μία φορές τα δάχτυλά της μέσα στο βαζάκι με το προϊόν. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα ή ένα μικρό κουταλάκι για να δοκιμάσετε το προϊόν.

Eyeliner & Mascara

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές με προϊόντα ομορφιάς που προορίζονται για τα μάτια. Τόνοι από βακτήρια ζουν στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες μας που μπορεί να εξαπλωθούν στη συνέχεια μέσω της μάσκαρα ή του eyeliner ή οτιδήποτε άλλο έρχεται σε επαφή με τα μάτια, προκαλώντας μολύνσεις και ερεθισμούς. Τα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις των ματιών μπορεί να ζήσουν στις βλεφαρίδες ή στα βλέφαρα για εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα, για να μην αναφέρουμε ότι ο μικροσκοπικός σωλήνας της μάσκαρα είναι ένα υγρό μέρος όπου τα βακτηρίδια αγαπούν να αναπτύσσονται.

Ξυραφάκια

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξαπλωθούν βακτηριακές λοιμώξεις και ιοί που μεταδίδονται μέσω του αίματος, όπως λοιμώξεις σταφυλόκοκκου και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ο ιός HIV. Επίσης, η ηπατίτιδα Β μπορεί να μεταδοθεί μέσω χρησιμοποιημένων ξυραφιών εάν υπάρχει μόλυνση του αίματος. Συμβουλή: Αξίζει η διαδρομή μέχρι το φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε το δικό σας ξυραφάκι και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Διαβάστε επίσης

Ο ηλικιακός ρατσισμός είναι υπαρκτός και οι γυναίκες άνω των 40 τον βιώνουν περισσότερο στην καθημερινότητά τους!

“Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα. Πώς μπορώ να τα κάνω να φαίνονται μικρότερα;”

“Olympic Day Run” Greece 2021: Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου επιστρέφει με μια μεγαλειώδη διοργάνωση

Σχετικά Άρθρα
Ποια είναι φέτος η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ; Μάθε για το "no makeup makeup"
Ποια είναι φέτος η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ; Μάθε για το “no makeup makeup”
Είσαι κοντά στα 40; H σειρά της Caudalie με vegan κολλαγόνο είναι για σένα
Είσαι κοντά στα 40; H σειρά της Caudalie με vegan κολλαγόνο είναι για σένα
Αυτό είναι το φετινό Pink Ribbon Bracelet για τη διάδοση του μηνύματος #TimeToEndBreastCancer
Αυτό είναι το φετινό Pink Ribbon Bracelet για τη διάδοση του μηνύματος #TimeToEndBreastCancer
5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα
5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα
"Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα. Πώς μπορώ να τα κάνω να φαίνονται μικρότερα;"
“Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα. Πώς μπορώ να τα κάνω να φαίνονται μικρότερα;”
Το βραχιόλι-σύμβολο της Estée Lauder Hellas είναι έτοιμο για την 9η κατά σειρά χρονιά της καμπάνιας
Το βραχιόλι-σύμβολο της Estée Lauder Hellas είναι έτοιμο για την 9η κατά σειρά χρονιά της καμπάνιας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του