Αγαπάτε τη γεύση και τα οφέλη που έχουν τα αυγά για την υγεία, αλλά δεν αντέχετε να στέκεστε πάνω από το μάτι της κουζίνας μέχρι να τηγανιστεί η ομελέτα σας; Η σημερινή συνταγή είναι ένας εύκολος και θρεπτικός τρόπος να μαγειρέψετε τα αυγά σας είτε για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα! Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι γεμάτη με λαχανικά και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η συγκεκριμένη εκδοχή ομελέτας μπορεί να γίνει ακόμα πιο ελαφριά, παραλείποντας μερικούς από τους κρόκους των αυγών και προσθέτοντας επιπλέον ασπράδια στη θέση τους. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά!

Συνολικός χρόνος: 60′  |  Προετοιμασία: 15′  |  Ψήσιμο: 45′  |  Μερίδες: 9

Υλικά:

8 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
200 γρ. ζαμπόν σε κύβους
½ φλιτζάνι τυρί cheddar σε κύβους
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ζαμπόν, το τυρί cheddar, το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ρίξτε το μείγμα των αυγών μέσα σε ένα μεγάλο πυρέξ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

από Μαρία Ιωαννάτου