Οι γιορτές θέλουν μαγεία. Θέλουν ομορφιά, χαρά, κόκκινα χρώματα, χιόνι παντού. Και η Chanel αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει για όλες εμάς.
Η Chanel προσκάλεσε τον Jean-Paul Goude να εξυμνήσει τη μαγεία των γιορτών. Και ο Goude το έκανε φτιάχνοντας ένα φανταστικό σποτ για το N ° 5 L’EAU της Chanel.
Πιστός συνεργάτης του γαλλικού Οίκου Μόδας για σχεδόν τριάντα χρόνια, o Goude μας βυθίζει σε έναν καλλιτεχνικό κόσμο γεμάτο με χαρά και φαντασία, με πρωταγωνίστρια την Lily-Rose Depp, πρέσβειρα της Chanel και πρόσωπο του αρώματος N ° 5 L’EAU.
«Από τη φύση του, ένα σποτ αφιερωμένο στην περίοδο των γιορτών είναι λυρικό, μαγικό, χαρούμενο, κρύβει εκπλήξεις. Η δουλειά του Jean-Paul Goude συνδυάζει το χιούμορ και τη γοητεία με ένα ξεχωριστό στιλ. Η επιλογή του δημιουργικού του κόσμου, γεμάτου από τη διαχρονική παιδικότητα, ήταν μια προφανής επιλογή», εξηγεί ο Thomas du Pré de Saint Maur – Επικεφαλής του Global Creative Resources της Chanel Fragrance & Beauty και του τμήματος Watches & Fine Jewelry του γαλλικού Οίκου Μόδας.

Το σποτ για το Chanel N ° 5 L’EAU

Φορώντας ένα μικρό φόρεμα, γάντια χωρίς δάχτυλα και κόκκινες μπότες, τα μαλλιά της μαζεμένα στο στιλ της δεκαετίας του 1940 και κρυμμένα κάτω από ένα λευκό μπερέ, η Lily-Rose Depp αποπνέει φρέσκια, νεανική γοητεία. «Για μένα, η Lily-Rose προσωποποεί τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια ενός νεαρού κοριτσιού, που αναμειγνύεται με την ωριμότητα μιας έμπειρης ηθοποιού», εξηγεί ο Jean-Paul Goude. Καθισμένη πάνω σε ένα γιγάντιο μπουκάλι αρώματος, η νεαρή ηθοποιός χαζεύει το περιεχόμενο μιας σφαίρας χιονιού σαν μια μάντισσα που διαβάζει το μέλλον.
«Βλέπω, βλέπω …», ακούγεται να λέει η Depp. Μεταξύ του σωρού των δώρων, ανακαλύπτει τον τυχερό αριθμό της, το N ° 5, μαζί με το αγαπημένο της άρωμα, το N ° 5 L’EAU. Η Lily-Rose Depp χορεύει με παιδιάστικη χαρά στο χιόνι που στροβιλίζεται.
Ξαφνικά, η ατμόσφαιρα αλλάζει σε… Μπρόντγουεϊ υπό το σύγχρονο πνεύμα αυτής της γυναίκας.
«Παίζοντας σε αυτό το ιδιόμορφο στιλ ακολουθώντας τους κανόνες του παιχνιδιού -της περιόδου των γιορτών εν προκειμένω- είναι ένα από τα πολλά του ταλέντα», συνεχίζει ο Thomas du Pré de Saint Maur για τον Goude. «Με αυτό το σποτ θέλαμε μια έμπειρη ηθοποιός να περάσει ένα καθαρά εμπορικό μήνυμα με φυσικό και αυθόρμητο τρόπο, κάτι που η Lily-Rose πέτυχε έξοχα», προσθέτει ο Jean-Paul Goude.
Μια φιλοφρόνηση που η Lily-Rose Depp επιστρέφει: «Κάθε εμπειρία με τον Jean-Paul Goude είναι μια νέα περιπέτεια, που καθοδηγείται από την απέραντη και απίστευτη δημιουργικότητά του. Με τον Jean-Paul δημιουργούμε χαρακτήρες και διασκεδάσαμε πολύ μαζί τους».
Και συμπληρώνει η Depp: «Μου άρεσε να ενσαρκώνω το χαρακτήρα που δημιούργησε ο Jean-Paul. Η χαρά και το δέος μου θύμισαν πώς ένιωθα όταν ήμουν μικρή, το πρωινό των Χριστουγέννων».

Οι κόκκινες λεπτομέρειες στο σποτ για το N ° 5 L’EAU

Οι κόκκινες πινελιές στα αξεσουάρ της Lily-Rose Depp και το όνομα
Chanel παραπέμπουν στα ζωντανά χρώματα που πάντα χρησιμοποιεί ο Jean-Paul Goude, ενώ, την ίδια ώρα είναι κάτι που συναντάμε συχνά στις καμπάνιες αρωμάτων της Chanel.
Είναι επίσης ένα αφιέρωμα στο «χρώμα της ζωής, το χρώμα του αίματος» όπως έλεγε η Gabrielle Chanel, καθώς και στη θηλυκότητα, το πάθος και την τόλμη που εκπροσωπεί η Lily-Rose Depp.
Με τη νέα αυτή εκστρατεία που κυκλοφορεί από την 1η Νοεμβρίου 2019, η Chanel έχει συνθέσει έναν ιδανικό και μαγευτικό κόσμο, το τέλειο σκηνικό για να γιορτάσει μία από τις πιο όμορφες και γιορτινές εποχές του χρόνου.

από Σοφία Κωστάρα