Αρχική > Πολιτική > Όλγα Κεφαλογιάννη: “Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που ήρθε για να μείνει”

Όλγα Κεφαλογιάννη: “Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που ήρθε για να μείνει”

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού επέρριψε η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας παράλληλα την πρόθεση της κυβέρνησης να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και να το θέσει στη σωστή διάστασή του.

Καλεσμένη του Δημήτρη Μανιάτη στην εκπομπή «One Talk» της τηλεόρασης του One Channel, η Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τραγικά λάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δημιούργησε την αίσθηση ότι “είμαστε μια χώρα που μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε και να μείνει απαξιώνοντας την έννοια των συνόρων”.

Ολιγωρία στην αρχή

Μιλώντας για ολιγωρία την πρώτη περίοδο των μεγάλων ροών που έδωσε μήνυμα ότι «είμαστε ανοιχτοί και σας περιμένουμε» η κα Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ζήτημα με πολλές πλευρές που δεν είναι μόνο Ελληνικό.

Στηρίζοντας τη θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη διεθνοποίησης του προβλήματος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να τηρήσει τις συμφωνίες της αλλά και στους εταίρους επισημαίνοντας πως η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα και να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που ήρθε για να μείνει. Και ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί λόγω των διαδικασιών ασύλου και δεν μπορεί να φύγει. Κι εδώ έχει ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» είπε προσθέτοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου καθώς, όπως τόνισε , οι τοπικές κοινωνίες έχουν πιεστεί πολύ περισσότερο απ’ όσο αντέχουν».

Η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης

Σχολιάζοντας τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης η κα Κεφαλογιάννη είπε πως οι πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο της. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι είχε σχέδιο και ετοιμότητα. Επέλεξε έναν δρόμο μιας ενωτικής αντίληψης για τα πράγματα. Τα “σας τελειώνουμε’’ που κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν ακροατήριο ούτε έδαφος. Η προηγούμενη κυβέρνηση όχι απλώς είχε κουράσει, αλλά είχε φθάσει τους πολίτες στα όριά τους» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν έχει καταλάβει ακόμα το μήνυμα των εκλογών.

Η μη υπουργοποίηση

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μη υπουργοποίησή της η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως για την ίδια αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να έχει την ψήφο και τη νομιμοποίηση των πολιτών. «Πιστεύω ότι κάθε φορά πρέπει να αξιολογούμε τους πολιτικούς μας εκπροσώπους. Και μη ξεχνάμε ότι οι πολιτικοί λογοδοτούν στους πολίτες. Και αυτοί παίρνουν τα μηνύματα από την κοινωνία. Αυτοί έχουν το όραμα. Άρα μην τα απαξιώνουμε όλα αυτά λέγοντας ότι μπορούμε απλώς να έχουμε τους τεχνοκράτες και αυτό θα λύσει τα προβλήματά μας. Οι τεχνοκράτες είναι καλοί αλλά για να υποστηρίξουν μια πολιτική. Άρα χρειάζονται περισσότεροι πολιτικοί και περισσότερες γυναίκες σε μια κυβέρνηση. Και αυτό είναι ευρύτερο ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ