Αρχική > Featured > Όλα τα ζώδια έχουν τα χαρίσματά τους, αλλά ποιο είναι το πιο έξυπνο;

Όλα τα ζώδια έχουν τα χαρίσματά τους, αλλά ποιο είναι το πιο έξυπνο;

Και ποιος δεν κολακεύεται αν τον αποκαλέσουν έξυπνο! Συχνά μάλιστα, η ευφυϊα μπορεί να αποτελέσει το αντιστάθμισμα απέναντι σε μια εμφάνιση λιγότερο θελκτική, αφού γίνεται από μόνη της πόλος έλξης για όλους τους τύπους ανθρώπων. Και είναι λογικό, αφού όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο που έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, σε τραβά σαν μαγνήτης και συζήτηση μαζί του μόνο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά στοιχεία με βάση τα οποία θα αποκαλέσουμε έναν άνθρωπο έξυπνο; Η ευστροφία, η αντίληψη, οι γνώσεις, η πνευματική διαύγεια, η ισχυρή μνήμη, είναι τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο έξυπνο και αφενός είναι δύσκολο να συναντήσεις στην καθημερινότητά σου τέτοια άτομα αφετέρου, αν τα συναντήσεις, είναι λογικό να μην μπορείς να αντισταθείς στην παρέα τους.

Οι αστρολόγοι, οι οποίοι είναι φυσικό να καταπιάνονται με τα ιδιαίτεα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου, έψαξαν και βρήκαν ποιο είναι το πιο έξυπνο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου.

Όπως διαβάζουμε στο άρθρο του Reader’s Digest, την υψηλότερη νοημοσύνη τείνουν να την έχουν οι Υδροχόοι.

Οι Υδροχόοι εμφανίζουν υψηλά επίπεδα IQ και αυξημένες γνωστικές ικανότητες. To μυαλό τους τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς και η σκέψη τους είναι πολύ προοδευτική.

Οι Υδροχόοι έχουν αναλυτική σκέψη και τα συναισθήματά τους τα επεξεργάζονται εγκεφαλικά. Όσο πιο κοινωνικοποιημένοι, είναι, τόσο πιο πολύ αναπτύσσουν τη νοημοσύνη τους.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι αστρολόγοι και οι Σκορπιοί έχουν μεγάλη αντίληψη του τι γίνεται γύρω τους.

Τον Σκορπιό δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις εύκολα. Σκέφτονται καθαρά και γρήγορα. Μπορεί να εκτιμήσει καταστάσεις καλύτερα από κανέναν άλλον και να κατανοήσει ευκολότερα τον κόσμο.

Οι Σκορποιοί έχουν υψηλό δείκτη αντίληψης, που σημαίνει ότι μπορούν να κατανοήσουν τα κίνητρα των ανθρώπων γύρω τους. Μπορούν να καταλάβουν το κίνητρο πίσω από κάθε πράξη και να καταλάβουν πως αισθάνεται ο άλλος.

Τα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) έχουν διαισθητική νοημοσύνη,που σημαίνει ότι είναι τα πλέον κατάλληλα άτομα για να παίρνουν ρίσκα.

Τα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) έχουν πρακτική σκέψη, που σημαίνει ότι είναι οι καταλληλότεροι στην επίλυση προβλημάτων.

Οι Καρκίνοι και οι Ιχθείς έχουν περισσότερη συναισθηματική νοημοσύνη σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια. Εχουν μεγάλη άνεση στο να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων.