pre christmas wellness secrets

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα Pre-Christmas Wellness Secrets στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Πλάκα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016. Την εκδήλωση συντόνισε η Aλεξία Σβώλου, βιοχημικός & καταξιωμένη δημοσιογράφος υγείας, ενώ εκλεκτοί ομιλητές ανέπτυξαν θέματα της ειδικότητάς τους.

«Η πρόληψη και οι υγιεινές συνήθειες ζωής»


Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσίασε ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας & Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας», από πολύ πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι τα Ελληνόπουλα δεν ασκούνται, δεν γνωρίζουν τι εστί μεσογειακή διατροφή και καταναλώνουν ελάχιστα φρούτα και λαχανικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα κατατάσσεται 28η στην Ευρώπη, στις υπηρεσίες υγείας, θα πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας για να… μην αρρωστήσουμε. Επιπλέον, σημαντική είναι η ολιστική ισορροπία, δηλαδή το να ζει κανείς σε μία ισορροπημένη οικογένεια, με αγάπη, να τρέφεται σωστά και να ασκείται. Οι ίδιοι κανόνες πρόληψης εφαρμόζονται σε όλες τις ασθένειες σχεδόν και η ατομική συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη. Ακόμη και στον καρκίνο, το περιβάλλον ευθύνεται κατά 90-95% και το υπόλοιπο μόνο είναι τα γονίδια, ενώ το 30-35% των παραγόντων του περιβάλλοντος, αφορά τη δίαιτα-σωστή διατροφή. Η αποφυγή της ζάχαρης είναι εξαιρετικά σημαντική, για την αποφυγή του καρκίνου, αλλά και άλλων ασθενειών.

Ευάγγελος Φιλόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας & Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας»
Ευάγγελος Φιλόπουλος
Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας
& Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας»

«Διαδραστική συζήτηση για την επίτευξη της ισορροπίας μέσω διατροφής»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική ομιλία από τον κ. Ευμένη Π. Καραφυλλίδη, BSc (Hons), MSc, NYSCDN, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Πανεπιστημίου Leeds, Αγγλία & Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος & Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General, που προκάλεσε και πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα «ισοδύναμα» τρόφιμα, τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε με τι, πώς επιτυγχάνουμε ισορροπία στο μυαλό, την ψυχή και το σώμα, γιατί πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων και ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες για κάθε γεύμα. Επιπλέον, μίλησε για τους μύθους και τις αλήθειες που αφορούν στις δίαιτες.

Λευθέρης Πλακίδας Διευθυντής του AthleticsΜagazine & Διευθυντής σειράς αγώνων Street Relays
Λευθέρης Πλακίδας
Διευθυντής του AthleticsΜagazine & Διευθυντής σειράς αγώνων Street Relays

«Το δρομικό κίνημα και η αύξηση των αθλητικών διοργανώσεων τριάθλου, κολύμβησης και ποδηλασίας, ως τρόπος υγιεινής ζωής και έκφρασης»

Ο Λευθέρης Πλακίδας, Διευθυντής του AthleticsΜagazine και Διευθυντής σειράς αγώνων Street Relays, από τους πρωτοπόρους δημοσιογράφους του στίβου, που έχει καλύψει όλους τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τους κυριότερους διοργανωτές δρομικών αγώνων στην χώρα μας, προανήγγειλε τους επόμενους αγώνες, Street Relays, που διοργανώνει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η τάση για τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, δείχνει ότι… ήρθε για να μείνει και αυτό μας κάνει καλό και στο σώμα και στην ψυχή. Αυτό δείχνει και η μαζική συμμετοχή σε όλα τα αυτά τα events, κάτι που είναι πολύ ευοίωνο για το μέλλον της άσκησης στη χώρα μας.

«Η τεχνολογία των καλλυντικών και οι νέες φόρμουλες»

Η Άννα Μαρία Παπίρη, Beauty & Wellness editor, Συγγραφέας των βιβλίων «Η Επανάσταση της Νεότητας» & «Η Δίαιτα… Αλλιώς», σημείωσε ότι ακόμη και μέσα στην κρίση, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάνουν botox μαζικά, μιας και το αντιμετωπίζουν ως… αντικαταθλιπτικό (80.000 θεραπείες botox το 2015, με δαπάνη περίπου 20 εκ. ευρώ!). Μία στις 10 Ελληνίδες έχει κάνει κάποια αισθητική επέμβαση και ακόμη και στις οικογένειες με πιο χαμηλό εισόδημα, το 14,4% προγραμματίζουν κάποια επέμβαση, κόβοντας από αλλού. Τα ποσοστά ανεβαίνουν και στους άντρες, όπου 4 στους 10 είναι έτοιμοι να χτυπήσουν την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. Επίσης, μάθαμε και ποια είναι η επόμενη γενιά καλλυντικών, που περιμένουμε να έρθουν και στη χώρα μας, με χρήση νανοτεχνολογιών και γενετικών θεραπειών.

Xαιρετισμό απηύθυνε ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Λευτέρης Κόνσολας, εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Ομίλου ΙΑΣΩ, χορηγού της εκδήλωσης.

από Μαρία Ιωαννάτου