Αρχική > Featured > Οι τουρίστες λένε #Apodixi_please και βάζουν τα γυαλιά στους Έλληνες καταστηματάρχες

Οι τουρίστες λένε #Apodixi_please και βάζουν τα γυαλιά στους Έλληνες καταστηματάρχες

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταστηματάρχες στην Ελλάδα αποφεύγουν να δώσουν απόδειξη σε πελάτη μετά από μια αγορά του. Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο περιστατικό με το παγωτατζίδικο στη Χερσόνησο Ηρακλείου, που «διέγραψε» πάνω από 3.000 αποδείξεις το περασμένο δεκαπενθήμερο.

Η καμπάνια #Apodixi_Please συνεχίζει σταθερά τον αγώνα της κατά της φοροδιαφυγής και ενημερώνει τους τουρίστες για τα δικαιώματά τους ως αγοραστές. Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος η καμπάνια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στοχεύει στην ενημέρωση των τουριστών για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές και εστιάζει στο να τους ενθαρρύνει να ζητούν απόδειξη μετά από κάθε συναλλαγή τους σε περίπτωση που το κατάστημα δεν τους δίνει εξαρχής.

Πώς τρέχει η καμπάνια

Η καμπάνια προωθείται μέσω των διαφημιστικών θέσεων στις αίθουσες αφίξεων και των ιμάντων παραλαβής αποσκευών όλων των μεγάλων αερδρομίων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος, κλπ.), αλλά και σε μεγάλα sites του εξωτερικού μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

Ποιο το περιεχόμενο της καμπάνιας

Με φόντο ένα ελληνικό τοπίο, μια αναμνηστική φωτογραφία και μια απόδειξη ταμειακής μηχανής παρατίθεται το παρακάτω μήνυμα στην αγγλική γλώσσα:

«Μια φωτογραφία είναι απόδειξη μιας ανάμνησης.

Ζητήστε απόδειξη για τις πληρωμές σας.

Καλωσορίσατε στην Ελλάδα! Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματά σας ως καταναλωτές. Όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα είναι υποχρεωμένα να δέχονται χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε, αν δεν πάρετε απόδειξη. Συνεπώς, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα. Ζητήστε την απόδειξή σας.

Απλά πείτε #Apodixi_Please»