Αρχική > Deco > Οι ταπετσαρίες επιστρέφουν στη διακόσμηση – Τα top σχέδια και τι να προσέξετε στην επιλογή τους

Οι ταπετσαρίες επιστρέφουν στη διακόσμηση – Τα top σχέδια και τι να προσέξετε στην επιλογή τους

Ένα trend που επιστρέφει δυναμικά στη διακόσμηση του σπιτιού το 2020 είναι οι ταπετσαρίες. Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές του Pinterest, οι αναζητήσεις των χρηστών για τις ταπετσαρίες αυξάνονται κατά 41% ετησίως.

Ναι, είναι ωραίο να θαυμάζετε την ταπετσαρία στις σελίδες ενός περιοδικού ή σε ένα μοντέρνο εστιατόριο που διαθέτει μια ολόκληρη διακοσμητική ομάδα. Όταν πρόκειται για την εκτέλεση σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να σας φαίνεται σαν μια τρομακτική δέσμευση. Τι γίνεται αν τη βάλω και δεν μου αρέσει; Αν είναι ξεπερασμένη σε λίγα χρόνια; Θα ταιριάζει με τα έπιπλά μου;

Τρεις σχεδιαστές εσωτερικών χώρων μοιράζονται στη Vogue τις συμβουλές τους σχετικά με την επιλογή της καλύτερης ταπετσαρίας για τον χώρο σας, τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε και τα αγαπημένα τους σχέδια.

Το μέγεθος είναι το παν

Όλοι οι σχεδιαστές συμφωνούν: όταν επιλέγετε μια ταπετσαρία, πρέπει να λάβετε υπόψη τα τετραγωνικά του δωματίου σας. Στα μικρά δωμάτια ταιριάζουν μικρότερα σχέδια, ενώ στους μεγάλους χώρους μια ταπετσαρία με μεγάλα σχέδια θα κάνει μια τολμηρή δήλωση.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε

Η ταπετσαρία είναι μια μορφή τέχνης. Είναι επίσης μεγάλος μπελάς η αφαίρεση ή αντικατάσταση της. Αυτό λοιπόν που λένε οι διακοσμητές σε όλους τους πελάτες τους: Αγοράστε ένα ρολό και καρφώστε το στον τοίχο. Στη συνέχεια, αφήστε το για λίγο εκεί. Κοιτάξτε το στο φως το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ για να είστε σίγουροι ότι σας αρέσει σε κάθε εκδοχή της.

Προχωρήστε στην τοποθέτηση

Καλό θα ήταν να αποφύγετε να ντύσετε μόνο έναν τοίχο του δωματίου. Οι διακοσμητές συμφωνούν ότι μια ταπετσαρία είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται μαζικά, διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται παρωχημένο.

Επίσης, θα ήταν καλύτερα να μην προσπαθήσετε να την τοποθετήσετε μόνοι σας. Προσλάβετε έναν επαγγελματία για την εγκατάσταση – δεν θέλετε να απογοητευτείτε με το τελικό αποτέλεσμα!

Γεωμετρικά σχέδια

Εξωτικά σχεδια

Μπλε αποχρώσεις

Αφηρημένα σχέδια