Αρχική > Featured > Οι πλεκτές τσάντες της Miss Polyplexi είναι το statement αξεσουάρ που θα λατρέψεις
%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be0

Οι πλεκτές τσάντες της Miss Polyplexi είναι το statement αξεσουάρ που θα λατρέψεις

Οι τσάντες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της γυναικείας εμφάνισης, το αξεσουάρ εκείνο που ολοκληρώνει κάθε outfit και μας κάνει να νιώθουμε μοναδικές. Αυτό ακριβώς έχει καταφέρει η Βασιλική Θεοδώρου, fashion designer και owner του brand MISS POLYPLEXI, με τις πλεκτές τσάντες της.

Έχοντας πλέον συμπληρώσει σχεδόν 4 χρόνια παρουσίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο της μόδας, η Βασιλική έρχεται αυτή τη σεζόν με την πιο ώριμη δημιουργικά συλλογή της να μας πάρει το μυαλό! Από πού παίρνει έμπνευση για τα σχέδια της; Τι υλικά χρησιμοποιεί; Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη δημιουργία μιας MISS POLYPLEXI τσάντας; Η Βασιλική λύνει κάθε απορία μας γύρω από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας πλεκτής τσάντας και επιπλέον δίνει χρήσιμα tips για το πώς μπορούμε να τη συνδυάσουμε.

%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be0
Η Βασιλική Θεοδώρου, fashion designer και owner του brand MISS POLYPLEXI

Βασιλική, πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μόδα και τη δημιουργία πλεκτών τσαντών;

Mου άρεσε πολύ η μόδα από μικρή και πάντα πρόσεχα τους συνδυασμούς ρούχων που θα επέλεγα να φορέσω. Φρόντιζα να συνδυάζω τις ενδυματολογικές μου επιλογές με τα κατάλληλα αξεσουάρ και είχα πάντα μεγάλη αδυναμία στις τσάντες που θεωρούσα και θεωρώ ακόμα φυσικά ότι ολοκληρώνουν το στυλ μιας γυναίκας. Διάβαζα πολλά περιοδικά και ήμουν πάντα ενημερωμένη για τις τάσεις ακόμα και στο παρελθόν, πολύ πριν τη δημιουργία του brand MISS POLYPLEXI.

Έτσι, όντας η μόδα μια μεγάλη μου προσωπική αγάπη που γέμιζε δημιουργικά τον ελεύθερο μου χρόνο, μετατράπηκε σε επαγγελματική ενασχόληση, ξεκινώντας από τον κόσμο των αξεσουάρ και συγκεκριμένα τις χειροποίητες τσάντες MISS POLYPLEXI.

%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be2

Πότε και πώς ξεκίνησε το «ταξίδι» της MISS POLYPLEXI;

Η MISS POLYPLEXI ξεκίνησε το «ταξίδι» της από τον Μάρτιο του 2017 που σημαίνει ότι μετράει ήδη σχεδόν τέσσερα χρόνια ζωής και οχτώ κολεξιόν. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη μου για τις πλεκτές χειροποίητες δημιουργίες που έμαθα από πολύ μικρή να φτιάχνω χάρη στη μητέρα μου, καθώς και τη μεγάλη μου «αδυναμία» στις τσάντες και τη μόδα που όπως ανέφερα και πιο πάνω, τις θεωρώ το απόλυτο αξεσουάρ για την ολοκληρωμένη στυλιστική εμφάνιση κάθε γυναίκας.

Από πού εμπνέεσαι για τις τσάντες που σχεδιάζεις;

Η έμπνευση για μένα βρίσκεται παντού, σε ένα ταξίδι που θα κάνω, οι εμπειρίες που θα ζήσω εκεί, οι άνθρωποι που θα γνωρίσω, τα χρώματα που θα δω ακόμα και οι νέες γεύσεις που θα δοκιμάσω μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Όμως, δεν είναι μόνο τα ταξίδια τα οποία πολλές φορές με έχουν εμπνεύσει μέχρι τώρα, μπορεί να είναι ένα βιβλίο που διάβασα ή ακόμα και μια ταινία που είδα, μια έκθεση που επισκέφτηκα, ένα μουσείο, και πολλά άλλα. Γενικά, οι δημιουργικές μου «κεραίες» είναι συνέχεια ανοιχτές και λαμβάνουν τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχομαι από οτιδήποτε κι αν κάνω, έτσι όταν μια σκέψη ή εικόνα ωριμάσει στο μυαλό μου αυτόματα μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης για την επόμενη κολεξιόν μου.

Τι υλικά χρησιμοποιείς και πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως για τη δημιουργία μιας τσάντας;

Κατά βάση δουλεύω με νήματα, άλλωστε το core business της MISS POLYPLEXI είναι οι πλεκτές χειροποίητες τσάντες και άλλα πλεκτά αξεσουάρ. Έχω χρησιμοποιήσει πολλών ειδών νήματα, από διαφορετικές πρώτες ύλες και ποικίλες συνθέσεις, καθένα από τα οποία προσδίδει και διαφορετικό αποτέλεσμα επιλέγοντας φυσικά και την ανάλογη πλέξη. Συνδυάζω όμως και άλλα υλικά με τα νήματα, όπως είναι το eco leather, το δέρμα, το μπαμπού, το raffia, και τα μεταλλικά αξεσουάρ (κουμπώματα, αλυσίδες, και άλλα διακοσμητικά στοιχεία) για το τελικό φινίρισμα της τσάντας. Από την προηγούμενη κολεξιόν έχω ήδη ξεκινήσει να δουλεύω με sustainable νήματα για να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο την αντίστοιχη MISS POLYPLEXI συλλογή, καθώς και με sustainable υλικά γενικότερα, όπως bio-based αλυσίδες, νήματα από οργανικό βαμβάκι, και διάφορα άλλα. Στόχος της MISS POLYPLEXI άλλωστε είναι να γίνει 100% sustainable και ακόμα πιο «φιλική» προς το περιβάλλον τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, ο χρόνος κατασκευής μιας χειροποίητης MISS POLYPLEXI τσάντας εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, όπως το σχέδιό της, το μέγεθός της, και πάνω απ’ όλα το αν παράλληλα τρέχουν ή τρέχω και με άλλες δραστηριότητες, όπως είναι το σύνηθες και αφορούν φυσικά την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 7 έως 9 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα παραγγελίας, εκτός και αν κάποιο σχέδιο είναι ετοιμοπαράδοτο.

Μίλησέ μας για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21. Ποια στοιχεία τη χαρακτηρίζουν;

Έχοντας πλέον συμπληρώσει σχεδόν 4 χρόνια παρουσίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο της μόδας, θεωρώ ότι διανύω την πιο ώριμη δημιουργικά χρονική περίοδο για μένα και για τη νέα μου συλλογή, Φθινόπωρο-Χειμώνας 20/21, την οποία έχω εμπνευστεί από τη Νεοκλασική αρχιτεκτονική των διατηρητέων κτιρίων που συναντά κάποιος κάνοντας μια βόλτα στο όμορφο κέντρο της Αθήνας. Έτσι, πολλά από τα νέα σχέδια ενσωματώνουν για πρώτη φορά πλεκτά νεοκλασικά μοτίβα που γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα μέσα από τη χρωματική παλέτα που έχω επιλέξει για τη νέα μου κολεξιόν. Μαλακά νήματα από virgin merino, και lana αγκαλιάζουν τους χρωματικούς τόνους του μπλε, του καφέ του ξύλου, του γλυκού μπεζ, αλλά και του ζεστού κίτρινου, χρώματα εμπνευσμένα από το φθινοπωρινό τοπίο του κέντρου της πρωτεύουσας. Από τη χρωματική παλέτα, δεν λείπουν φυσικά το μαύρο και το γκρι που αποτελούν πλέον πυλώνες κάθε συλλογής μου και τα βλέπουμε σε κλασικά και νέα σχέδια, όπως οι τσάντες Monaco και Ophelia. Στη νέα μου συλλογή υπάρχουν ακόμη μικρά και μεγάλα μεγέθη από τσάντες σε αρχετυπικά σχέδια που επιβεβαιώνουν τόσο την κομψότητα, αλλά και τη διαχρονικότητα του brand, που φέτος τον χειμώνα επισφραγίζει την αυθεντικότητα του πιο δυναμικά από ποτέ.

%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be4

Ποιο σχέδιο είναι αυτό που ξεχωρίζεις από τη νέα συλλογή και γιατί;

Από τη νέα συλλογή, ξεχωρίζει η Antiquaria Tote Bag, πλεγμένη στο χέρι φυσικά, με περίσσεια δεξιοτεχνία και φτιαγμένη από μαλακό νήμα η οποία θα γίνει η αγαπημένη σύντροφος των ζεστών χειμωνιάτικων παλτό και για όποια κυρία την επιλέξει. Τα πλεκτά μοτίβα στο μπροστινό και πίσω μέρος της τσάντας θεωρώ ότι «κλείνουν» το μάτι στην παράδοση και την ξεχωρίζουν από όποιο άλλο σχέδιο έχω παρουσιάσει μέχρι τώρα.

Πώς είναι να μετατρέπεις το χόμπι σου σε επάγγελμα; Συνάντησες δυσκολίες και τι είδους;

Για μένα το να μετατρέψω το χόμπι μου σε επάγγελμα ήταν κάτι που επιθυμούσα πάντα, παρότι γνώριζα ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο ή πάντα τόσο δημιουργικό. Πέρα από την έμπνευση, τη δημιουργία μιας κολεξιόν, τον σχεδιασμό και το πλέξιμο των τσαντών αυτών καθαυτών που αγαπώ πολύ να κάνω, υπάρχουν και πολλά άλλα που σχετίζονται με το να λειτουργεί μια επιχείρηση άρτια. Έπρεπε να μάθω να χειρίζομαι τα οικονομικά, ως ένα βαθμό τα λογιστικά, να φροντίζω για την εύρεση των υλικών και την επάρκεια αυτών, τα logistics, και διάφορα άλλα με τα οποία δεν είχα πρότερη εμπειρία, ώστε να καταφέρω να λειτουργεί η MISS POLYPLEXI αποτελεσματικά. Θεωρώ όμως ότι αν θέλει κάποιος να πετύχει, όλα μαθαίνονται απλά απαιτείται χρόνος, δουλειά και πολλή υπομονή.

Πώς θα συμβούλευες τις αναγνώστριες να συνδυάσουν μία πλεκτή MISS POLYPLEXI τσάντα για να την αναδείξουν;

Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να αναδείξει τη MISS POLYPLEXI τσάντα που θα επιλέξει να αγοράσει. Θεωρώ ότι οι MISS POLYPLEXI τσάντες γενικά συνδυάζονται πολύ εύκολα με ρούχα διαφόρων στυλ, π.χ. elegant, chic, sport, casual, ακόμα και με ροκ ενδυματολογικές επιλογές και αυτό πραγματικά εξαρτάται από το πώς αρέσει σε μια γυναίκα να ντύνεται. Από ένα τζιν με ένα λευκό t-shirt ή jumper, μέχρι και ένα little black dress για μια πιο βραδινή εμφάνιση ή ένα μακρύ παλτό, ένα oversized κοστούμι για office look, και πολλά άλλα ρούχα που θα επιλέξει μια γυναίκα να φορέσει ανάλογα το στυλ που αγαπάει περισσότερο.

%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be6

Πώς επηρέασε τη δουλειά σου η νέα κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού;

Δεν θα έλεγα ότι με επηρέασε ιδιαίτερα, μιας και από την έναρξη του το brand βασιζόταν στο e-shopping δεδομένου ότι δεν υπάρχει ιδιόκτητο φυσικό κατάστημα και οι τσάντες βρίσκονται σε πολύ επιλεγμένες boutiques τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επομένως, όλο το business και οι σχετικές ενέργειες προβολής είχαν σχεδιαστεί εξαρχής με γνώμονα τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, απλά τώρα εστιάζω ακόμα πιο πολύ εκεί.

Σε μια εποχή που ο όρος “ethical fashion” αρχίζει να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ποια είναι η συνεισφορά του brand σε αυτή την προσπάθεια;

Η κοινωνική προσφορά και ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι αξίες συνυφασμένες με το brand DNA, αφού δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε Ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Επιπλέον, με τη MISS POLYPLEXI Sustainable Συλλογή δείχνω ακόμα πιο έμπρακτα την αύξηση του θετικού περιβαλλοντικού αντίκτυπου του brand που έχω ως στόχο να αυξήσω κι άλλο μελλοντικά. Όπως ανέφερα και παραπάνω, από την προηγούμενη κολεξιόν, έχω εξελίξει ακόμα περισσότερο τη δουλειά μου, αφού χρησιμοποιώ eco-friendly υλικά, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της στροφής που πρέπει να κάνει η μόδα προς μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση για την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος της MISS POLYPLEXI είναι να γίνει 100% sustainable και φιλική προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, το bamboo ή το ξύλο, ενώ ακόμα και η εσωτερική επένδυση των αξεσουάρ αντικαθίσταται σιγά σιγά από υλικά όπως το Tencel, το ανακυκλωμένο βαμβάκι ή το ανακυκλωμένο polyester.

%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be0 %ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-miss-polyplexi-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-statement-%ce%b1%ce%be4