Τη συνταγή για το «αθάνατο» ελληνικό παστίτσιο θέλησε να μοιραστεί με τους αναγνώστες της η αμερικανική εφημερίδα New York Times, όμως δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν viral μέσα σε λίγες ώρες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Η αρθρογράφος άλλαξε εντελώς τη συνταγή, προτείνοντας συστατικά που εμείς μπορεί να μην έχουμε δοκιμάσει ποτέ στο παστίτσιο.

Συγκεκριμένα, η συνταγή των Νew York Times προτείνει κομμάτια αρνιού αντί για μοσχαρίσιο κιμά, το οποίο σοτάρεται με σκόρδο, κανέλα και φρέσκα μυρωδικά. Επίσης, αντί για τα κλασικά χοντρά μακαρόνια που συνηθίζουμε να επιλέγουμε για το παστίτσιο, η αμερικανική εφημερίδα προτείνει πένες, ενώ προσθέτει στη συνταγή μεγάλη ποσότητα από ντομάτες. Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο η συνταγή να μην παραπέμπει στο παστίτσιο όπως το ξέρουμε, αλλά σε κάτι εντελώς διαφορετικό με κοινό στοιχείο μόνο την μπεσαμέλ.

Η ανάρτηση της συνταγής στο Facebook προκάλεσε την αντίδραση πολλών Ελλήνων αλλά και ξένων που έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο πιάτο. Μέσα σε δέκα ημέρες συγκέντρωσε περισσότερες από 2.800 αντιδράσεις και 362 σχόλια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία επικριτικά.

«Πρέπει να απολογηθείτε αυτή την στιγμή σε κάθε Έλληνα. Αυτό δεν είναι παστίτσιο», ανέφερε μία χρήστης του διαδικτύου, ενώ μία άλλη συμπλήρωσε: «Αυτό δεν είναι παστίτσιο, είναι τρέλα! Η συνταγή έχει πολλές ντομάτες και οι Έλληνες δεν χρησιμοποιούν ποτέ αρνί στο παστίτσιο».

Δείτε την ανάρτηση:


από Μαρία Ιωαννάτου