Οι νέες ποικιλίες καφέ της Nespresso σε ταξιδεύουν από τη Σουμάτρα ως τη Νικαράγουα

Τι συμβαίνει όταν πέντε μαγευτικά μέρη του κόσμου συναντούν πέντε εξειδικευμένες τεχνικές τοπικών καλλιεργητών; Το αποτέλεσμα είναι η νέα σειρά Master Origin της Nespresso. Πέντε μοναδικές ποικιλίες που αντλούν έμπνευση από τις χώρες προέλευσής τους.

Κάθε ποικιλία της σειράς Master Origin κρύβει μέσα της και ένα ταξίδι ανακάλυψης. Οι ειδικοί της Nespresso γύρισαν όλο τον κόσμο με στόχο να ανακαλύψουν τις καλύτερες περιοχές όπου καλλιεργείται καφές, από τα βουνά της Σουμάτρας ως τα υψίπεδα της Νικαράγουας. Σε κάθε περιοχή, η Nespresso συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς εξετάζοντας καινοτόμες και απαιτητικές πρακτικές επεξεργασίας και συγκομιδής, με στόχο τη δημιουργία νέων ξεχωριστών αρωμάτων και γεύσεων καφέ.

Στην Αιθιοπία, οι κόκκοι καφέ ανακατεύονται ανά μία ώρα, χειρωνακτικά, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη ξήρανση των κόκκων. Στην Κολομβία, ωθήσαμε τα όρια στη διαδικασία συγκομιδής -κάθε κεράσι καφέ μένει πάνω στο δέντρο έως ότου αποκτήσει ένα βαθύ μωβ χρώμα για να συλλεχθεί.

%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%ad-%cf%84%ce%b7%cf%82-nespresso-%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%b4%ce%b50

Στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν μία παραδοσιακή τοπική μέθοδο αποφλοίωσης με μερικό στέγνωμα, ενώ στη Νικαράγουα χρησιμοποιείται η σπάνια τεχνική black honey -ο κόκκος καφέ παραμένει με τον φυσικό εξωτερικό φλοιό του κατά την ξήρανση, επιτρέποντας στον κόκκο να απορροφήσει τα φυσικά σάκχαρα. Για τον καφέ που προέρχεται από την Ινδία χρησιμοποιείται μία πολύ παλιά τεχνική, αυτή της φυσικής επεξεργασίας σε αέρια ρεύματα μουσώνων, η οποία κάνει τους κόκκους να διογκώνονται και να αναπτύσσουν μία μοναδική γεύση.

Ο Karsten Ranitzsch, επικεφαλής του τμήματος καφέ της Nespresso αναφέρει: «Οι μέθοδοι επεξεργασίας διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στο τελικό προφίλ του καφέ και μέσα από τη σειρά Master Origin θέλαμε να δούμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε παραδοσιακές με καινούργιες τεχνικές για να δημιουργήσουμε πέντε μοναδικούς καφέδες. Σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, πήραμε ρίσκα και προκαλέσαμε τους εαυτούς μας, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει μέσα από το Πρόγραμμα Διατηρήσιμης Ποιότητας Nespresso AAA – Nespresso ΑΑΑ Sustainable Quality™ Program».

Μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ποικιλίες της σειράς Master Origin σε Espresso (40ml) ή Lungo (110ml). Η σειρά θα διατίθεται στις Nespresso Boutiques, μέσω παραγγελιών στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών Nespresso, διαδικτυακά στο www.nespresso.com ή μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

Σχετικά Άρθρα
Τα πιο «Green» αναψυκτικά σε νέες χάρτινες συσκευασίες και μη αποσπώμενο καπάκι
Τα πιο «Green» αναψυκτικά σε νέες χάρτινες συσκευασίες και μη αποσπώμενο καπάκι
Ανακύκλωσε τα παλιά αθλητικά σου και κέρδισε 20% έκπτωση σε νέες αγορές
Ανακύκλωσε τα παλιά αθλητικά σου και κέρδισε 20% έκπτωση σε νέες αγορές
Επωφεληθείτε από την νέα προσφορά NIKON SAVE TODAY CASHBACK
Επωφεληθείτε από την νέα προσφορά NIKON SAVE TODAY CASHBACK
Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024
L’ Étape Greece by Tour de France: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός
Μασούτης: 4 ηλεκτρικά, ξύλινα ποδήλατα των 8.000€ στους νικητές των εγκαινίων του Grand Μασούτης στη Γλυφάδα
Μασούτης: 4 ηλεκτρικά, ξύλινα ποδήλατα των 8.000€ στους νικητές των εγκαινίων του Grand Μασούτης στη Γλυφάδα
«Μαζί, για τους τυχερούς 20», μόνο στα My market!
«Μαζί, για τους τυχερούς 20», μόνο στα My market!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του