Αρχική > Culture > Οι λάτρεις των βιβλίων δίνουν ραντεβού στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (από 2/9)

Οι λάτρεις των βιβλίων δίνουν ραντεβού στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (από 2/9)

Poster_45o-festival-vivliou_TELIKOΞεκινά την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία της ΕΡΤ και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπή της Unicef. Το αφιερωματικό θέμα του Φεστιβάλ φέτος είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στην πολιτισμό».

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Θα παρουσιαστούν χιλιάδες νέοι και παλαιότεροι τίτλοι και θα λάβουν μέρος οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι.

45ο Φεστιβάλ βΙΒΛΊΟΥ

Οι εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό», θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων.

ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση.

Αρχείο ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς.

Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη.

Τηλεοπτικές εκπομπές, με θέμα το βιβλίο, ως πνευματικό, αλλά και καταναλωτικό αγαθό.

Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων.

Η μουσική στη Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένα καλός αναγνώστης.

Επίσης, στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από τον θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από τον θάνατό του).

Θα πραγματοποιηθεί, ακόμη, τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά.

festival-vivliou-zappeio

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης. Είμαστε βέβαιοι ότι το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου, θα καταφέρει για ακόμη μία χρονιά να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με την συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Πέμπτη: 18:00 – 22:30,

Παρασκευή και Σάββατο: 18:00 – 23:00,

Κυριακή: 11:00 – 22:30.

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.