Αρχική > Featured > Οι Ιταλίδες ετοιμάζουν πορεία στήριξης προς την καπετάνιο Ρακέτε – Χωρίς σουτιέν

Οι Ιταλίδες ετοιμάζουν πορεία στήριξης προς την καπετάνιο Ρακέτε – Χωρίς σουτιέν

Το σεξιστικό σχόλιο της εφημερίδας Libero απέναντι στην Καρόλα Ρακέτε, την πλοίαρχο που έσωσε 40 μετανάστες, ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τα φεμινιστικά κινήματα στην Ιταλία.

Η πλοίαρχος του Sea-Watch 3 διώκεται στην Ιταλία, επειδή διέσωσε και αποβίβασε στην χώρα 40 μετανάστες, ενώ υπήρχε απαγόρευση από τις ιταλικές Αρχές.

Σε συνέχεια των προηγούμενων, η συντηρητική ιταλική ταμπλόιντ, δημοσίευσε μια φωτογραφία της πλοιάρχου του πλοίου διάσωσης Sea-Watch, όπου φορά ένα λεπτό αμάνικο μπλουζάκι, χωρίς να φοράει σουτιέν.

Το σεξιστικό σχόλιο

Το Libero έκανε σχόλιο για «απεριόριστο θράσος», αναφέροντας και πως «λίγη παραπάνω ευπρέπεια δεν θα έβλαπτε», επειδή πήγαινε χαλαρά ντυμένη στο δικαστήριο. Αυτό ξεσήκωσε τον γυναικείο πληθυσμό της Ιταλίας που το προσεχές Σάββατο ετοιμάζει πορεία με το hashtag #freenipplesday.

Την ίδια ώρα, ο Ματέο Σαλβίνι, εναντίον του οποίου η Ρακέτε έχει καταθέσει μήνυση, σχολίασε ειρωνικά την απόφαση των γυναικών να διαμαρτυρηθούν με αυτή τη πορεία το Σάββατο, ρωτώντας με ένα υστερόγραφο στο facebook πώς θα πάνε ντυμένες…

Ηδη εκατοντάδες γυναίκες έχουν δηλώσει στα social media πως θα παρευρευθούν στην πορεία, τόσο για να δηλώσουν τη στήριξή τους στην Ρακέτε, όσο και γιατί ζητούν «να υπάρξει μια ημέρα όπου θα μπορούμε να υποστηρίξουμε το δικαίωμά μας να μην φοράμε στηθόδεσμο, χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο για να μην μας παίρνουν τόσο στα σοβαρά».