Αρχική > Featured > Οι γυναίκες χωρίς παιδιά και σύζυγο είναι πιο ευτυχισμένες

Οι γυναίκες χωρίς παιδιά και σύζυγο είναι πιο ευτυχισμένες

Αν είσαι ανύπαντρη και δεν έχεις παιδιά, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να αγχώνεσαι για τις πιέσεις που δέχεσαι από φίλους και συγγενείς για τη δημιουργία οικογένειας. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι οι άγαμες γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τις παντρεμένες και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό.

Ο καθηγητής συμπεριφορικής επιστήμης Πολ Ντόλαν από το London School of Economics, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι παντρεμένες γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από άλλες ομάδες του πληθυσμού, μόνο όταν ο σύζυγός τους είναι παρών. Όταν αυτός φεύγει, απαντούν ότι είναι δυστυχισμένες».

Οι άνδρες από την άλλη πλευρά λαμβάνουν περισσότερα οφέλη από τον γάμο επειδή ηρεμούν. «Παίρνουν λιγότερα ρίσκα, κερδίζουν πιο πολλά χρήματα στη δουλειά και ζουν λίγο περισσότερο», τονίζει ο καθηγητής.

«Παρά τα οφέλη του τρόπου ζωής των single γυναικών, το αφήγημα ότι ο γάμος και τα παιδιά είναι ενδείξεις επιτυχίας έχει εξελιχθεί σε στίγμα και μπορεί να κάνει κάποιες ανύπαντρες γυναίκες να αισθανθούν δυστυχισμένες», καταλήγει.

Το συμπέρασμα

Σε περίπτωση, λοιπόν, που είστε σε ηλικία γάμου και προσπαθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να κάνετε το μεγάλο βήμα, τότε η συμβουλή του Ντόλαν είναι η εξής: «Έχουμε κάποια πολύ καλά δεδομένα που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους στην πορεία του χρόνου, αλλά θα κάνω μια μεγάλη δυσχρηστία αυτής της επιστήμης και απλά θα πω: Εάν είσαι άντρας, πιθανότατα πρέπει να παντρευτείς. Εάν είσαι γυναίκα, μην μπεις στον κόπο».