Αρχική > Επικαιρότητα > Οι Γάλλοι αποθεώνουν τον ήπιο Τσιόδρα και τον “Nick Hard” Χαρδαλιά στη μάχη με τον κορωνοϊό
%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%b10

Οι Γάλλοι αποθεώνουν τον ήπιο Τσιόδρα και τον “Nick Hard” Χαρδαλιά στη μάχη με τον κορωνοϊό

Ως δύο αντίθετους πόλους χαρακτηρίζει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ένας σκληρός πρώην δήμαρχος με εμμονή στις selfies και ένας ήπιων τόνων καθηγητής ιατρικής, είναι το δίδυμο πίσω από την προσπάθεια της Ελλάδας να κρατήσει τα κρούσματα κορωνοϊού σε λογικά πλαίσια. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση των Ελλήνων για τον ιό, συνδυάζοντας σωτήριες συμβουλές με αυστηρές προειδοποιήσεις. Η χώρα των 11 εκατομμυρίων, αναφέρει το AFP, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 73 θανάτους και 1.735 κρούσματα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Οι δύο αυτοί άντρες μοιάζουν με δύο αντίθετους πόλους.

Από ορισμένες απόψεις, οι δύο αυτοί άντρες μοιάζουν με δύο αντίθετους πόλους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι γνωστό ότι προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς διαβάζει τον καθημερινό αριθμό των θανάτων και παροτρύνει τους Έλληνες να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους.

«Κάθε ζωή που κερδίζεται, ένας λιγότερος θάνατος, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε» δήλωσε με τη φωνή του να σπάει. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα, έδωσε στον λοιμωξιολόγο ένα 89% θετικής αξιολόγησης, σημειώνει το AFP.

Ο Χαρδαλιάς, έχοντας υιοθετήσει έναν πιο αυστηρό ρόλο, “σφυροκοπά” τους Έλληνες με ένα μήνυμα άκαμπτης πειθαρχίας στους κανόνες της καραντίνας, σημειώνει ο αρθρογράφος, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του υφυπουργού ότι αν χαλαρώσουμε τις προσπάθειες για την τήρηση των μέτρων, ο ιός μπορεί να μας καταστρέψει, και ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή από την κυβέρνηση.

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, ο κ. Χαρδαλιάς τις περασμένες μέρες καταδίκασε τις προσπάθειες κάποιων να “σπάσουν” τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας με δικαιολογίες και ψέματα, λέγοντας π.χ. ότι δήθεν χάλασαν τα υδραυλικά τους στο χωριό.

“Σε μία άλλη συνέντευξη Τύπου, άσκησε κριτική σε μία ομάδα Ελλήνων που παραπονέθηκαν επειδή τους επιβλήθηκε καραντίνα δύο εβδομάδων σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο με κρατικά έξοδα, έχοντας επιστρέψει από την Ισπανία”.

Ο αρθρογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει στοιχεία από το βιογραφικό των δύο ανδρών που ενημερώνουν καθημερινά τους Έλληνες για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο αυστηρός “Nick Hard”

Ειδική μνεία γίνεται στην περίπτωση του Νίκου Χαρδαλιά: ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τη σελίδα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στο Instagram, στο ψευδώνυμο “Nick Hard” και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το αυστηρό του ύφος.

Αναφέρεται ότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κεντ, πατέρας δύο παιδιών και παντρεμένος με μια γυμνάστρια. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στην πολυετή θητεία του ως δήμαρχος Βύρωνα και στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όταν ανέλαβε επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, γίνεται λόγος και για τα “πυρά” που δέχτηκε ο 51χρονος Χαρδαλιάς την προηγούμενη εβδομάδα για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στη συνάντηση με τις τοπικές αρχές στην Κοζάνη.

“Ο Χαρδαλιάς απάντησε με το γνωστό του απότομο ύφος: “Αρκετά πια με τα παράπονα… Δουλεύουμε γρήγορα και σκληρά για να έχουμε αποτελέσματα””, καταλήγει το άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου.

%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%b10 %ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%b12

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%b14

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ