Αρχική > Featured > Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα λάθη που κάνεις με το άρωμα σου – Και πώς θα διαρκέσει για 10 ολόκληρα χρόνια!

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα λάθη που κάνεις με το άρωμα σου – Και πώς θα διαρκέσει για 10 ολόκληρα χρόνια!

Ο ειδικός σε θέματα ομορφιάς Leighton Denny αποκάλυψε μυστικά και συχνά λάθη που όλες κάνουμε με το αγαπημένο μας άρωμα. Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την εφαρμογή των αρωμάτων, όπως το γιατί ορισμένα διαρκούν περισσότερο από άλλα και γιατί το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει διαφορετικά σε κάποιον άλλο.

Ο βραβευμένος beauty expert έδωσε απαντήσεις σε ορισμένα από τα πιο συχνά ερωτήματα και εξήγησε γιατί πιθανώς ψεκάζουμε με τον λάθος τρόπο το άρωμά μας εδώ και πολλά χρόνια.

Τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά στον καθένα

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καθένας μας έχει τη δική του μυρωδιά, η οποία αποτελεί άθροισμα πολλών παραγόντων όπως τα γονίδια μας, η χημεία του δέρματός μας, η διατροφή μας, η λήψη φαρμάκων και ίσως, ο σημαντικότερος παράγοντας, η θερμοκρασία του δέρματος.

Ο ειδικός σε θέματα ομορφιάς Leighton Denny

Η θερμότητα του δέρματός μας είναι σημαντική. Μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερους πόρους ανά εκατοστό από άλλους, ή περισσότερα στρώματα λίπους στο δέρμα τους. Αυτοί και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη θερμότητα του δέρματος, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τη μυρωδιά ενός αρώματος.

Ο τύπος δέρματος επηρεάζει τη μυρωδιά του αρώματος

Όσο πιο λιπαρό είναι το δέρμα τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα και τόσο πιο πολύ θα διαρκέσει. Αν έχετε ξηρό δέρμα τότε το άρωμα δεν θα διαρκέσει αρκετά, οπότε θα πρέπει να προσθέσετε κάτι που θα λειτουργήσει ως φράγμα ανάμεσα στο δέρμα σας και το άρωμα, όπως η αντίστοιχη ενυδατική κρέμα σώματος που μπορεί να διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής του αρώματος.

Πώς το άρωμα θα διαρκέσει περισσότερο

Αν το άρωμα δεν έχει μεγάλη διάρκεια, η χημεία του σώματός σας μπορεί να είναι τέτοια που το εξαφανίζει πιο γρήγορα από το δέρμα σας. Ένα άρωμα που διαρκεί περίπου 3-5 ώρες, εξαφανίζεται μέσα σε μια ώρα, μερικές φορές και λιγότερο. Γιατί; Η οξύτητα του δέρματός σας είναι ο πιθανός ένοχος. Προσπαθήστε να γλείψετε τον καρπό σας. Έχει όξινη γεύση; Όσο πιο όξινο είναι το δέρμα σας, τόσο περισσότερο τείνει να απωθεί το άρωμα.

Τα φάρμακα μπορούν να αλλάξουν τη χημεία του δέρματός σας. Η διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το άγχος, τα πικάντικα τρόφιμα, μπορούν όλα να επηρεάσουν τη θερμοκρασία του σώματος και να κάνουν το δέρμα να αποβάλει τα αρώματα.

Η λύση; Δημιουργήστε ένα φράγμα ανάμεσα στο δέρμα και το άρωμά σας για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Απλώστε μια λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα για να επιβραδύνετε τον ρυθμό εξάτμισης και να διπλασιάσετε τη διάρκεια του αρώματος σας.

Μην τρίβετε τους καρπούς σας

Η εφαρμογή του αρώματος είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Απλά ψεκάστε και αποφύγετε το τρίψιμο των καρπών μετά από την εφαρμογή.

Εφαρμόστε σε σημεία όπως, κάτω από τους λοβούς του αυτιού, στους αγκώνες, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους, στη βάση του λαιμού και στους καρπούς. Ψεκάστε περίπου 20 εκατοστά μακριά από το δέρμα σας. Ένας ομοιόμορφος ψεκασμός σε μια ευρύτερη περιοχή θα βοηθήσει το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο, παρά μια γενναιόδωρη ποσότητα σε μια μικρή περιοχή.

Μερικά αρώματα διαρκούν πάνω από δέκα χρόνια

Στο μπουκάλι τα αρώματα συνήθως διαρκούν 12-35 μήνες αλλά εξαρτάται από τον τύπο του αρώματος, τα συστατικά του και τον τρόπο αποθήκευσης. Οποιοδήποτε άρωμα εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες. Αντιθέτως, αν το αποθηκεύσετε σε ένα σκοτεινό και δροσερό περιβάλλον, μπορεί να διαρκέσει για πάνω από 10 χρόνια! Μερικά vintage αρώματα μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες, όταν αποθηκεύονται σωστά.