Λίγες μέρες μετά τα Oscars όπου η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, δύο από τις πιο γνωστές ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη πρόκειται να προβληθούν στην ΕΡΤ2 το σαββατοκύριακο που έρχεται.

Ο «Αστακός» και ο «Κυνόδοντας», δύο παραγωγές που συζητήθηκαν και απέσπασαν πολλά βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα προβληθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 10:00 το βράδυ και την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11:30 το βράδυ αντίστοιχα.

Η πλοκή του «Κυνόδοντα»

Στον «Κυνόδοντα» παρακολουθούμε μία οικογένεια, την οποία αποτελούν οι γονείς και τα τρία ενήλικα παιδιά τους, δύο κόρες κι ένας γιος. Τα παιδιά ζουν από τη μικρή τους ηλικία ουσιαστικά αιχμάλωτα στο ακριβό, απομονωμένο σπίτι της οικογένειας έπειτα από επιλογή των γονέων τους, μην έχοντας καμία επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι.

Η πλοκή του «Αστακού»

Η ιστορία του «Αστακού» είναι ακόμα πιο παράξενη. Στο κοντινό μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ερωτικό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος.


Το σενάριο και στις δύο ταινίες υπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

από Μαρία Ιωαννάτου