Στο «σφυρί» βγαίνουν τα βιβλία του ιστορικού βιβλιοπωλείου «Εστία» προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ο πλειστηριασμός των κατασχεμένων βιβλίων θα γίνει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 15.00 στον αποθηκευτικό χώρο της οδού Ταινάρου 6, στη Δάφνη, από τους 6 εργαζόμενούς του, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι πολλούς μήνες πριν και έμειναν απλήρωτοι και μετά το «λουκέτο».

Το βιβλιοπωλείο “Εστία” έκλεισε τον Μάρτιο του 2013 μετά από λειτουργία 128 συνεχόμενων ετών. Μάλιστα, η μεταφορά του από την οδό Σταδίου στην οδό Σόλωνος, πριν από 25 περίπου χρόνια, ήταν η αιτία να μεταφερθούν πολλά βιβλιοπωλεία στον συγκεκριμένο δρόμο, και τελικά η περιοχή να γίνει αυτή με τα περισσότερα βιβλιοπωλεία στην πρωτεύουσα.

Στον πλειστηριασμό θα εκποιηθούν:

Διάσημοι τίτλοι των Στρατή Μυριβήλη, Πηνελόπης Δέλτα, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Μιχάλη Καραγάτση, Ρένου Αποστολίδη, Ηλία Βενέζη, αλλά και του Αριστοτέλη (Περί Ποιητικής), του Μίλαν Κούντερα και άλλων.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την επιβίωση των οικογενειών των εργαζομένων, αλλά και της οικογένειας με ανήλικο παιδί του Χρήστου Σταυριανόπουλου, επίσης εργαζόμενου στην Εστία, που έφυγε από τη ζωή.

από sstrempa