Αρχική > Featured > Οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από το έργο «Alarms» του Μάικλ Φρέιν στο θέατρο Άλφα.Ιδέα

Οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από το έργο «Alarms» του Μάικλ Φρέιν στο θέατρο Άλφα.Ιδέα

Το θέατρο Άλφα.Ιδέα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το αριστούργημα του Μάικλ Φρέιν «Alarms» σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπιμπή. Αμέσως μετά το αριστουργηματικό «Κοπεγχάγη» ο Μάικλ Φρέιν γράφει το 1998 την προφητική φάρσα «Alarms» και καθιερώνεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους βρετανούς θεατρικούς συγγραφείς.

Λίγα λόγια για το έργο

Στο έργο αυτό του Μάικλ Φρέιν, οι ανθρώπινες σχέσεις συνθλίβονται και αναδιαμορφώνονται με αριστοτεχνική δομή που θυμίζει άλλοτε comedia del arte, άλλοτε ψυχολογικό θέατρο και άλλοτε ακολουθεί πιστά τις τεχνικές της σύγχρονης βρετανικής φάρσας. Ένα έργο με καταιγιστικό ρυθμό, δομημένο ως μια συναισθηματική παρτιτούρα, γραμμένο για να προβληματίσει, να προκαλέσει στιγμές ασυγκράτητου γέλιου και να συγκινήσει το κοινό με τις ευαίσθητες υπαρξιακές βουτιές του. Είναι μία σε βάθος συγγραφική σπουδή, του Μάικλ Φρέιν, στα ρήγματα των ανθρώπινων σχέσεων, όπως αυτά ορίζονται και διαμορφώνονται στη σύγχρονη εποχή.

Η υπόθεση της παράστασης

Ένα ήσυχο απόγευμα, ένα φιλικό σπίτι μετατρέπεται σε ένα πεδίο μάχης που κυριαρχούν οι ήχοι και οι «κραυγές» των συσκευών και gadget που περιβάλλουν την καθημερινότητα μας. Δύο πανομοιότυπα δωμάτια ξενοδοχείου σε μια κοινή μέρα γίνονται ο τόπος του «εγκλήματος», όπου δύο σχεδόν πανομοιότυπα ζευγάρια κάνουν έναν σε βάθος παράλληλο απολογισμό της σχέσης και της μοναξιάς τους. Τέσσερις καλεσμένοι γάμου φορτωμένοι με πιάτα και ποτήρια κρασιού στα χέρια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, μέσα στην ανθρωποφαγική συνθήκη των προπόσεων και των τυπικών εκδηλώσεων αγάπης.

Οι Συντελεστές

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Κώστας Γάκης

Φώτα: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Αλεξάκη

Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νεφέλη Κουρή, Γιώργος Βουρδαμής (Μαυρογένης)

Πληροφορίες

Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 21:15

Κάθε Σάββατο στις 21:15 & κάθε Κυριακή στις 19:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο), 12 ευρώ (ΑμεΑ, φοιτητικό, μαθητικό)

Το Infowoman.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

Θέατρο Άλφα.Ιδέα

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51

Τηλ: 210 5238742

www.alfaidea.gr