Αρχική > Featured > Οι άνδρες με γένια κουβαλούν περισσότερα μικρόβια από τους σκύλους

Οι άνδρες με γένια κουβαλούν περισσότερα μικρόβια από τους σκύλους

Αν ο σύντροφός σας έχει γένια, αυτό σας ενδιαφέρει σίγουρα! Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες με γένια έχουν στην πραγματικότητα περισσότερα μικρόβια στο πρόσωπό τους σε σχέση με το τρίχωμα ενός σκύλου. Λοιπόν ναι, ο ρομαντισμός έχει χαθεί κι επίσημα!

Ερευνητές από την Ελβετία εξέτασαν τα μούσια 18 ανδρών και διαπίστωσαν ότι περιείχαν βακτήρια. Έπειτα συνέκριναν τα ανθρώπινα δείγματα με δείγματα που ελήφθησαν από το τρίχωμα 30 σκύλων και ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερες ποσότητες μικροβίων. Συγκεκριμένα, επτά από τους άνδρες είχαν μικρόβια που θα μπορούσαν πραγματικά να αποτελέσουν απειλή για την υγεία τους. Τα σκυλιά, εν τω μεταξύ, είχαν σημαντικά μικρότερο αριθμό βακτηριδίων.

Σκύλοι – Άνδρες 1-0

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες βρήκαν μεγάλες ποσότητες βακτηριδίων στα γένια των ανδρών. Ο μικροβιολόγος John Golobic εξέτασε δείγμα ανδρών από το Μεξικό και ανακάλυψε ότι τα μούσια τους «περιείχαν πολλά φυσιολογικά βακτηρίδια, αλλά μερικά ήταν συγκρίσιμα με εκείνα που υπάρχουν στις τουαλέτες».

Αν θέλετε να κάνετε μια μικρή κουβεντούλα με τον σύντροφό σας για όλα αυτά, ίσως πρέπει να του προτείνετε μια προσέγγιση τριών σταδίων για την καταπολέμηση αυτών των μικροβίων. Σύμφωνα με το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, οι άνθρωποι με μούσια πρέπει να χρησιμοποιούν σαμπουάν και κοντίσιονερ μερικές φορές την εβδομάδα, όπως κάνουν και στα μαλλιά τους. Θα πρέπει επίσης να τα κουρεύουν συχνά και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή και σωστές συνήθειες ύπνου.

Ελπίζουμε ότι οι άνδρες με γένια θα αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μέχρι τότε, μήπως προτιμάτε να φιλάτε τον σκύλο σας;