Αρχική > Featured > Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Γιάννη Στάνκογλου

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Γιάννη Στάνκογλου

Είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος. Το αρρενωπό παρουσιαστικό του είναι αυτό που κάνει τον γυναικείο πληθυσμό να συρρέει στις παραστάσεις του στο θέατρο και να «καρφώνεται» μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες του σε κάθε του εμφάνιση.

Αν κάποιος μπορεί να του αναγνωρίσει κάτι είναι πως παρ΄όλο που είναι τόσο αναγνωρίσιμος, παρ΄όλο που έχει κάνει αμέτρητα εξώφυλλα, έχει καταφέρει να κάνει εξαιρετικά προσεγμένες επιλογές και δεν έχει παρασυρθεί από τις σειρήνες της εμπορικότητας των θεαμάτων. 

Ο λόγος για τον Γιάννη Στάνκογλου που γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1974 στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από το Θούριο του Έβρου.  Από μικρός πήρε τη ζωή στα χέρια του, καθώς από τα 14 του άρχισε να δουλεύει σε οικοδομές, αλλά και ταβέρνες για να μπορεί να εξασφαλίσει κάποια χρήματα. Σε ηλικία 17 ετών αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να μείνει μόνος του. Με την υποκριτική άρχισε να ασχολείται από 23 ετών όταν γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Κιμούλη. 

Συνέχισε να σπουδάζει στη Νέα Υόρκη, στο The Herbert Berghof Studio. Επιστρέφοντας, , στην Ελλάδα συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει σημειώνοντας μια πολύ σημαντική πορεία σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο.

Είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη – Knutsen με την οποία είναι μαζί πολλά χρόνια κι έχουν μια κόρη, τη Φαίδρα κι έναν γιο τον Φίλιππο. Είναι εξαιρετικά ενεργός με τα παιδιά του, ενώ έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο infowoman: «Με όσο περισσότερο παιχνίδι γίνεται. Ο λόγος που κάνω αυτή τη δουλειά είναι επειδή μπορείς να δεις την υποκριτική και σαν παιχνίδι – όχι μόνο βέβαια – αλλά εγώ θέλω να τη βλέπω όσο περισσότερο γίνεται σαν παιχνίδι. Οπότε όταν επιστρέφω στα παιδιά μου, αυτό που θέλω είναι να έχω έναν γόνιμο χρόνο μαζί τους, που θα παίξουμε, θα νιώσουμε ευτυχισμένοι και θα έρθουμε ο ένας κοντά στον άλλον με τρόπους παιχνιδιού».

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως: “Κλείσε τα Μάτια”, “10η Εντολή”, “Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα”, “Αληθινοί Έρωτες”, “Το Νησί”, “Κλινική Περίπτωση”, “3ος Νόμος”. 

Αυτήν την περίοδο μπορεί κάποιος να τον συναντήσει τηλεοπτικά στις «Αγριες Μέλισσες» στον ANT1 να ενσαρκώνει τον Θωμά Κυπραίο. Ο Θωμάς είναι ένας διπρόσωπος άνθρωπος που έρχεται στο χωριό ως ιδιωτικός ερευνητής στην υπόθεση δολοφονίας του Σέργιου. Τον έχει προσλάβει η Μυρσίνη ούσα απολύτως σίγουρη για την ενοχή της Ελένης. Συστήνεται ως απόστρατος που θα ήθελε πλέον να ασχοληθεί με τη γεωργία. Ο Θωμάς θα καταφέρει να φτάσει στη λύση του μυστηρίου αλλά ο έρωτας θα αλλάξει προσωρινά τα σχέδιά του.

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι εξαιρετικά ενεργός και στα θεατρικά. Έχει παίξει σε πολλές τραγωδίες στην Επίδαυρο (πέρσι τον είδαμε στον «Αγαμέμνονα» και πρόπερσι στους «Επτά επί Θήβας»), ενώ αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί για δεύτερη σεζόν στον «Γιούγκερμαν» στο θέατρο Πορεία ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ήρωα του Ι.Μ Καραγάτση.