Αρχική > Deco > Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού για το 2020

Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού για το 2020

Όσο κι αν αναζητάτε έναν καναπέ που θα έχετε για πάντα ή ένα χρώμα που δεν θα χρειάζεται να το αντικαταστήσετε σε τρία χρόνια, πρέπει να παραδεχτείτε ότι οι τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση πάνε κι έρχονται, όπως συμβαίνει και στη μόδα.

Καθώς διανύουμε νέα δεκαετία, ορισμένα trends στη διακόσμηση αρχίζουν ήδη να αναδύονται, γι’ αυτό παρακάτω συγκεντρώσαμε εκείνα που θα βλέπετε παντού μέσα στο 2020 και ίσως θελήσετε να τα εντάξετε στον χώρο σας.

Μοκέτα από τοίχο σε τοίχο

Ναι, αυτή η τάση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος για τρεις βασικούς λόγους: Μπορεί να προσθέσει λεπτές υφές σε ένα δωμάτιο, είναι μια μαλακή επιφάνεια για τα παιδιά και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του θορύβου στα δωμάτια που βρίσκονται σε όροφο.

Ντουλάπια βιομηχανικού στυλ

Οι πάγκοι από σκυρόδεμα είναι δημοφιλείς εδώ και λίγο καιρό, αλλά τώρα κερδίζει όλο και περισσότερα τετραγωνικά μέτρα σε κουζίνες, ειδικά σε υπαίθριους χώρους. Οι επιφάνειες από τσιμέντο, τα παλαιωμένα μεταλλικά και πέτρινα έπιπλα εμφανίζονται στις υπαίθριες κουζίνες, πιθανότατα επειδή μπορούν να αντέξουν περισσότερο στις καιρικές συνθήκες.

Κρεβάτια μεγάλων διαστάσεων

Οι διακοσμητές αναφέρουν ότι όλο και περισσότεροι πελάτες «κλέβουν» αυτή την ιδέα από μεγάλα ξενοδοχεία: τα τεράστια κρεβάτια! Αυτά περιλαμβάνουν συχνά ένα κεφαλάρι ενσωματωμένο στον τοίχο για μια πινελιά που θυμίζει δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Μπορεί να έχουμε εμμονή με το να φέρνουμε τη φύση μέσα στο σπίτι μας, κι ευτυχώς τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ αυτή τη σεζόν. Άλλοτε σε μεγαλύτερες γλάστρες κι άλλοτε σε μικρότερες, αλλά πάντα μαζί διατεταγμένα, μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτες γωνιές στον χώρο σας.

Color blocking

Όπως ακριβώς και στα ρούχα μας, η τάση του color blocking είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν συνδυάζουμε αντισυμβατικά χρώματα – όπως το κίτρινο και το ροζ της φωτογραφίας – για να προσθέσουμε μια ξεχωριστή πινελιά σε ένα δωμάτιο. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, με τα μαξιλάρια του καναπέ κτλ.