Αρχική > Featured > Οδηγός shopping: 5 ρούχα που πρέπει πάντα να αγοράζουμε σε μεγαλύτερο νούμερο

Οδηγός shopping: 5 ρούχα που πρέπει πάντα να αγοράζουμε σε μεγαλύτερο νούμερο

Μήπως προβληματίζεστε κι εσείς για το μέγεθος των ρούχων που πρέπει να επιλέξετε κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια; Μια συμβουλή που πρέπει να έχετε κατά νου: Μερικές φορές είναι πιο έξυπνο να αγοράζουμε κομμάτια που είναι λίγο μεγαλύτερα ή λίγο μικρότερα σε μέγεθος από αυτό που φοράμε κανονικά. Γιατί; Εξαιτίας του… πλυντηρίου!

Πώς όμως θα καταλάβουμε ποιο ρούχο ανήκει σε κάθε κατηγορία; Δείτε παρακάτω έναν πρακτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να κάνετε την πιο σωστή επιλογή.

Ρούχα που πρέπει να αγοράζουμε μεγαλύτερα

1. T-shirts: Με τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά να αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από βαμβάκι, υπάρχει κίνδυνος να συρρικνωθούν έως και 20% κατά την πλύση.

2. Πουκάμισα με γιακά: Μπορεί να συρρικνωθούν λιγότερο, κατά μέσο όρο 3% με την πάροδο του χρόνου. Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις πού θα εμφανιστεί η συρρίκνωση -στα μανίκια, τον γιακά ή τους ώμους;

3. Μάλλινα πουλόβερ: Επειδή είναι πολύ πιθανό να συρρικνωθούν στο πλύσιμο και στο στεγνό καθάρισμα, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Ούτως ή άλλως μάς αρέσει να τα φοράμε πιο άνετα, έτσι δεν είναι;

4. Κάλτσες: Όπως τα t-shirts, αποτελούνται κυρίως από βαμβάκι που σημαίνει ότι τείνουν να «μαζεύουν» στο πλύσιμο. Δεδομένου ότι δεν θέλετε να διακόψετε την κυκλοφορία του αίματος, επιλέξτε ένα μεγαλύτερο μέγεθος.

5. Καλοκαιρινά φορέματα: Δεν υπάρχει τίποτα πιο κακόγουστο από ένα κοντό φόρεμα που «μπήκε» στο πλύσιμο. Επενδύστε σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος, εάν δεν θέλετε να το πλένετε στο χέρι για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Ρούχα που πρέπει να αγοράζουμε μικρότερα

1. Τζιν παντελόνια: Μπορεί να κοντεύετε να πάθετε ασφυξία μέσα στο δοκιμαστήριο, αλλά είναι για καλό! Η ύφανση θα χαλαρώσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την αγορά του, οπότε ένα πιο στενό τζιν ίσως αποτελεί καλύτερη επιλογή.

2. Κολάν γυμναστικής: Ο λόγος που επιλέγουμε κολάν από λύκρα είναι γιατί προσφέρουν άνεση. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι λειτουργούν ακριβώς όπως τα τζιν παντελόνια, οπότε ένα νούμερο μικρότερο είναι ιδανικό.

3. Πουλόβερ πολυεστέρα: Αγαπάτε αυτά τα χαλαρά πουλόβερ; Επενδύστε σε ένα πιο στενό ώστε να μην ξεχειλωθεί από την πρώτη κιόλας ημέρα που θα το φορέσετε.

4. Καλσόν: Μετά από ένα πλύσιμο ή δύο, τα καλσόν θα αρχίσουν να «μαζεύουν» στα γόνατα και τους αστραγάλους -και δεν το θέλουμε αυτό!